x !
Arkistoitu opetusohjelma 2010–2011
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
TIEDAJ6A Harjoittelu 6 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Tiedotusoppi
Tiedotusopin laitos

Yleiskuvaus

I periodi

Harjoittelu koostuu neljän kuukauden työskentelystä journalistisissa tehtävissä ensisijaisesti sanoma- tai aikakauslehden, radion, television tai uutistoimiston toimituksessa. Harjoittelun voi suorittaa joko ohjattuna harjoitteluna, jossa haetaan harjoittelujärjestelmässä mukana oleviin toimituksiin, tai vapaana harjoitteluna, jossa opiskelija etsii journalistisen työpaikan itse.  Harjoittelun voi koota myös kuukauden, parin jaksoista.

Harjoittelun jälkeen opiskelija kirjoittaa harjoittelujakson kokemuksia erittelevän raportin. Kesällä 2010 harjoittelussa olleet jättävät harjoitteluraportit viimeistään torstaina 30.9.2010.  Nämä opiskelijat osallistuvat syksyllä 2010 harjoittelun kielikritiikkiin. (TIEDAJ6b) ja toisella periodilla  myös ammattikäytäntöjen arvioinnin opintojaksoon (TIEDAJ6C).

Harjoitteluraportin kirjoitusohjeet:

http://www.uta.fi/jour/harjoittelu/2010/harjoitteluraportti2010_ohjeet.doc

Kandidaatin tutkintoa suorittavat journalistiikan ja kuvajournalismin pääaineopiskelijat menevät harjoitteluun toisen opiskeluvuoden jälkeisenä kesänä ja journalistiikan maisteriopintoihin erillisvalinnalla tulleet ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen.

2. periodi

Toista vuotta journalistiikan linjalla ja kuvajournalismia opiskelevat sekä syksyllä 2010 journalismin maisteriohjelmaan erillisvalinnalla valitut  ilmoittautuvat ohjatun harjoittelun hakuun viimeistään maanantaina 8.11.2010 klo 12 verkkolomakkeella.

Informaatiotilaisuus ohjattuun harjoitteluun hakeville perjantaina 29.10.2010 klo 9.15 media-aukiolla.

Informaatiotilaisuudet harjoittelujärjestelmään hyväksytyille harjoittelupaikoista ja hakemusten teosta  torstaina 18.11.2010 klo 14.15 alkaen media-aukiolla.

3. Periodi

Kesän 2011 harjoittelupaikkojen haku jatkuu.

4. periodi

Kesän 2010 harjoittelupaikkojen haku jatkuu. Harjoitteluohjaajien ja harjoittelijoiden  tapaaminen huhtikuussa.

Opettajat

Maarit Jaakkola, Vastaava opettaja
maarit.jaakkola[ät]uta.fi

Opintojakson kotisivu