x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
TERHOIA2 Terveydenhuollon ja terveyden edistämisen etiikka (AYO, monimuoto-opinnot, Tampere) 5 op
Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Terveystieteiden tutkinto-ohjelma
Hoitotiede
Terveystieteiden yksikkö

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa nimetä ja määritellä eettistä käsitteistöä terveydenhuollon ja terveyden edistämisen etiikan alueella. Opiskelija osaa perustella mielipiteitään lähteisiin perustuen. Opiskelija osaa tarkastella ja argumentoida terveydenhuollon ja terveyden edistämisen eettisiä teemoja yksilön ja yhteisön näkökulmasta.

Sisältö: Eettinen käsitteistö. Ajankohtaiset terveyden ja terveyden edistämisen ja terveystutkimuksen teemat sekä niihin liittyvä eettinen keskustelu.

Yleiskuvaus

Verkkokurssi, johon sisältyy aloituskokoontuminen. 

Vaadittavat opintosuoritukset: Perehtyminen opetusmateriaaliin, aktiivinen osallistuminen verkkokeskusteluun. Esseen laatiminen.

Maksu

50 euroa

Opettajat

Mira Palonen, Vastaava opettaja

Opetus

14.1.2014 – 7.3.2014
Luento-opetus
Verkkokurssin aloituskokoontuminen
Ti 14.1.2014 klo 17-20.30, kurssin orientaatio, ryhmähuone B342. Ryhmähuone B342 sijaitsee Kaupin kampus, ARVO-rakennus, Lääkarinkatu 1.

Arviointi

Numerolla 1-5.

Arviointiperusteet

Arviointi perustuu laadittuun esseeseen ja verkkotyöskentelyn aktiivisuuteen.

Oppimateriaalit

Ajankohtaiset artikkelit ja muu kirjallisuus.

Lisätiedot

Edeltävät opinnot: Opintoihin hakevalta edellytetään, että hän on suorittanut terveydenhuoltoalan ammattikorkeakoulututkinnon tai aikaisemman terveydenhuollon opistoasteen erikoistutkinnon (esim. erikoissairaanhoitaja tai muu samantasoinen tutkinto) tai hoitotieteen perusopinnot (25 op/15 ov).

Korvattavuus: Opintojakso korvautuu terveydenhuoltoalan ammattikorkeakoulututkinnolla. Korvaavuudesta huolimatta kurssille pitää opiskelijan ilmoittautua ja maksaa opintomaksu, jos haluaa kurssista suorituksen avoimen yliopiston opiskelijatietojärjestelmään.  Amk-tutkinnon  suorittanut opiskelija voi halutessaan ilmoittautua ja hakea korvaavuutta tästä jaksosta myös vasta opintokokonaisuuden loppuvaiheessa.

OPINTOIHIN ILMOITTAUTUMINEN:

Ilmoittautuminen alkaa to 21.11.2013 klo 10:00 verkossa olevalla hakulomakkeella. Katso hakuohjeet ja -lomake. Opintojakson nimi ilmestyy lomakkeen koulutustietoihin vasta kun hakuaika alkaa. Ilmoittautuminen päättyy 8.12.2013. Opiskelijat otetaan opintoihin ilmoittautumisjärjestyksessä.

Jos et ole toimittanut aiemmin avoimeen yliopistoon todistuskopiota suoritetusta terveydenhuoltoalan ammattikorkeakoulututkinnosta tai aikaisemmasta terveydenhuollon opistoasteen erikoistutkinnosta tai hoitotieteen perusopinnoista, postita se ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä osoitteeseen: Tampereen yliopiston avoin yliopisto-opetus, Seinäjoen yliopistokeskus, Kampusranta 9 C, 60320 Seinäjoki. Todistuskopion pitää olla kahden henkilön oikeaksi todistama.

Tampereen yliopiston läsnä olevat tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat kurssille vain NettiOpsun kautta