x !
Arkistoitu opetusohjelma 2009–2010
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
TIEDS2JB Kokeileva verkkojournalismi 5–12 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Tiedotusoppi
Tiedotusopin laitos

Yleiskuvaus

Kurssi järjestetään TaY:n tiedotusopin laitoksen ja TTY:n hypermedialaboratorion yhteistyönä. Opettajat ja opiskelijat ovat kummaltakin laitokselta.

Tiedotusopin opiskelijat voivat käyttää kurssin opintopisteitä joko kohtaan S3 projektiopinnot tai kohtaan S2JB Valinnaiset kurssit.

Kurssilla tutkitaan, kokeillaan ja arvioidaan verkon tarjoamia mahdollisuuksia journalistiselle jutunteolle. Kurssilla tehdään toimittaja- ja insinööriopiskelijoiden pienryhmissä verkkojuttuprojekteja, jotka tavoittelevat sisällöllistä laatua ja ilmaisullista kokeilevuutta. Juttuihin tuodaan verkon elementtejä, jotka syventävät aihetta lukijalle (esim. taustatiedot, kartat, alkuperäislähteet, tietokantahaut, interaktiivinen graafinen aineisto, muiden lähteiden aineistot), rikastavat kerrontaa (esim. kuvagalleriat, videot, audiot) ja luovat tekijä-lukija -vuorovaikutusta (esim. kommentointi, lukijoiden aineistot). Lisäksi pyritään tuottamaan aivan uusia verkkojournalismin ideoita.

Opetusmuodot: Luentoja ja pienryhmätyöskentelyä yht. 60 tuntia, lisäksi itsenäistä työryhmätyöskentelyä ja kirjallisuuteen perehtymistä. Yhteiset tapaamiset ovat n. 5 tunnin sessioita. Ryhmät aikatauluttavat itsenäisesti oman työskentelynsä kurssin aikataulun puitteissa.

Aloitus- ja lopetuspäivä ovat alustavia.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Nettiopsulla 15.10. mennessä. Kurssille otetaan 12 opiskelijaa.

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Ari Heinonen, Vastaava opettaja
ari.a.heinonen[ät]uta.fi
TTY:n hypermedialaboratorion opettajat, vierailijat (mm. Hannu Olkinuora), Opettaja

Opetus

11.1.2010 – 12.4.2010
Luento-opetus
Ma 11.1.2010 - 12.4.2010 viikoittain klo 10-15, Paikat ilmoitettu erillisessä ohjelmassa. , HUOM! Klo 10-15 on alustava aika.