x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
TIETA10 Ohjelmoinnin tekniikka C (avoin yliopisto-opetus, Tampere) 5 op
Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelma
Informaatiotieteiden yksikkö

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee C-kielen perusteet (erityisesti muistinkäytön) ja osaa toteuttaa C-kielellä kohtalaisen laajoja modulaarisia ohjelmia.

Sisältö: Kurssilla käsitellään mm. C-kielen perystietotyypit ja niiden esitys muistissa, osoittimet, funktiot, parametrien välitys, rekursio ja dynaaminen muistinhallinta.

Yleiskuvaus

Kurssi toteutetaan integroituna opetuksena yliopiston perusopetuksen kanssa (avoimen yliopisto-opiskelijoiden kiintiö 10)


Viikkoharjoitukset ja harjoitustyö ja kirjallinen tentti

Opintojakson opetusajat ja -paikat tutkinto-ohjelman opetusohjelmassa

Maksu

50 euroa
Opintomaksu laskutetaan yhdessä erässä. Ilmoittautuminen opintoihin on sitova. Jos et voi aloittaa opintoja, ilmoittautuminen pitää perua viimeistään kaksi viikko ennen opintojen alkua. Mikäli opinto-oikeus perutaan tämän jälkeen, mutta kuitenkin ennen opetuksen alkamista, peritään opintomaksusta käsittelykuluina 40 euroa. Jos opinnot perutaan opintojen alkamisen jälkeen, tai mikäli perumista ei tehdä lainkaan, peritään koko opintomaksu. Lasku lähetetään opintojen alettua.

Opettajat

Opetus

Luento-opetus 16 tuntia
Harjoitukset 16 tuntia

Arviointi

Numerolla 1-5.

Oppimateriaalit

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN OPINTOIHIN:

Edeltävät opinnot:
TIEP1 Lausekielinen ohjelmointi ja TIEA2 Olio-ohjelmoinnin perusteet

Ilmoittautuminen TIETA10 Ohjelmoinnin tekniikka C - opintojaksoon alkaa to 20.11.2014 klo 10:00 verkossa olevalla hakulomakkeella. Katso hakuohjeet ja -lomake.

Opintojakson nimi (TIETA10 Ohjelmoinnin tekniikka C) ilmestyy lomakkeen koulutustietoihin vasta kun ilmoittautuminen alkaa. Opintoihin voi hakea 15.2.2015 saakka, mikäli ryhmässä on tilaa. Opiskelijat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä vaadittavat edeltävät opinnot huomioiden.

Huom! Tampereen yliopiston läsnäolevat tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua avoimen yliopiston ilmoittautumisjärjestelmän kautta.