x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SUOA6/LTLY213 Akateemisten opinnäytteiden projektinhallinta 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Suomen kielen tutkinto-ohjelma
Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää, mikä on projekti, millaisia lainalaisuuksia projekteihin sisältyy ja miten projekteja voidaan hallita. Opiskelija osaa suunnitella toimivan opinnäyteprojektin ja varautua projektiin liittyviin riskeihin. Opiskelija osaa erottaa toisistaan erilaiset akateemiset opinnäyteprojektit ja tietää, miten eri opinnäytteiden laatua arvioidaan suomalaisessa korkeakoulujärjestelmässä. Opiskelija saa valmiuksia myös työelämässä vastaan tulevien projektien hallintaan.

Yleiskuvaus

Projektin luonne (projektin ja prosessin ero, projektin elinkaari jne.), akateeminen opinnäyte projektina, lähikuvia erilaisista akateemisista opinnäytteistä, projektin suunnittelu, opinnäyteprojektin aiheen rajaaminen ja projektin osien yhteensovittaminen, ajanhallinta, riskinhallinta, kriisinhallinta, projektin sidosryhmät, lopputuloksen laatuun vaikuttavia tekijöitä, akateemisen opinnäytteen arviointi, käytännön työkaluja akateemisen opinnäyteprojektin hallintaan, projektinhallinnan psykologiaa, opinnäyteprojekti osana muuta elämää, kokemuksia erilaisista akateemisista projekteista, akateeminen opinnäyte projektina ohjaajan näkökulmasta, omien projektisuunnitelmien vertaisarviointi. Kurssi sopii myös muiden kieliaineiden opiskelijoille. Kurssista on hyötyä opinnäyteprojektin suunnittelu- ja toteutusvaiheissa.

Vaadittavat opintosuoritukset: Osallistuminen opetukseen ja luennoilla tehtäviin harjoituksiin, oman projektin suunnittelu, vertaisarvio ja esittäminen sekä oppimispäiväkirja.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Ulla Vanhatalo, Vastaava opettaja

Opetus

12.1.2015 – 20.4.2015
Luento-opetus
Ma 12.1.2015 - 20.4.2015 viikoittain klo 12-14, Linna K109, paitsi 9.2. Päätalo A05

Arviointi

Numerolla 1-5.

Oppimateriaalit

Moodlessa.