x !
Arkistoitu opetusohjelma 2009–2010
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
YTYH2 Yliopiston historia, ideat ja merkitys tieteiden historiassa 3 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Muut opinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Yht. tiedekunnan tutkintojen yhteiset opinnot
Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta

Yleiskuvaus

Tavoitteet: Opiskelija paikantaa kurssin avulla itsensä osaksi tieteellisen ajattelun ja yliopistoinstituution historiallisia suhteita, kehityskulkuja ja nykyisiä käytäntöjä. Opiskelija omaksuu myös välineitä yhteiskunnallisten ilmiöiden tulkintaan, selittämiseen ja ymmärtämiseen tutkimuksellisin keinoin. Tavoitteena on, että kurssi innostaa opiskelijaa näkemään itsensä yliopistoinstituution ja tutkimuksellisten käytäntöjen aktiivisena toimijana ja tarjoaa näkökulmia siihen, mikä on yliopiston ja yhteiskuntatieteellisen tiedon merkitys yhteiskunnassa.

Sisältö:
- yliopisto tieteiden historiassa
- yliopiston ideat ja ulottuvuudet
- yliopisto akateemisen opiskelun ja tieteellisen tutkimuksen käytäntönä
- yhteiskuntaa koskevan tiedon merkitys ja asema yhteiskunnassa
- tutkimuksen etiikka ja tavoitteet

Luennot videoidaan Tampereelta Poriin, luokkaan E123

***

Tiedotusopin laitoksella kurssi suoritetaan oppimispäiväkirjalla (ks. ohje).

-------------------------------------------------------------------

Sosiaalityön tutkimuksen laitoksen ohjeet:

Kurssin luento-/ oppimispäiväkirjassa hyödynnetään laitoksen yleisiä ohjeita: http://www.uta.fi/laitokset/sostyo/opiskelu/ohjeita/luentopk.php  

Luento-/ oppimispäiväkirjan palautus: 11.12.2009 mennessä paperiversiona Kirsi Güntherin huoneen (6040) vieressä olevaan lokeroon. Älä lähetä työtäsi sähköpostilla vaan tarvittaessa postitse osoitteeseen Sosiaalityön tutkimuksen laitos, 33014 Tampereen yliopisto.

 Luento-/ oppimispäiväkirjan palaute: Jos haluat suullista palautetta oppimispäiväkirjasta niin varaa aika sähköpostilla kirsi.gunther@uta.fi (keskustelut mielellään vastaanottoaikana).

-------------------------------------------------------------------

Sosiaalitutkimuksen laitos:

Oppimispäiväkirjat palautetaan nimellä ja opiskelijanumerolla varustettuina Katja Revolle sosiaalitutkimuksen laitokselle 11.12.2009 mennessä. Ne voi palauttaa työhuoneen Linna 6074 oven pielessä olevaan laatikkoon.

Vastuuopettaja: yliassistentti Katja Repo, Sosiaalitutkimuksen laitos, h.6074, vastaanotto ke 11-12, e-mail: katja.repo@uta.fi

Oppimispäiväkirja:

Oppimispäiväkirjan tavoitteena on tukea opiskelijan omaa oppimista. Oppimispäiväkirjan tulee sisältää luentojen keskeisin sisältö, mutta yhtä tärkeää on luennolla kuultujen teemojen, käsitteiden ja näkökulmien omakohtainen pohdinta. Oppimispäiväkirjassa voit tarkastella, mikä kussakin luennossa oli sinusta tärkeää. Millaisia sinulle uusia tai kiinnostavia näkökulmia, käsitteitä tai teemoja luennolla tuli esiin? Miksi ne kiinnostivat sinua yhteiskuntatieteiden ja sosiaalipolitiikan opiskelijana? Mitä opit ja mistä olisit halunnut tietää lisää?

Oppimispäiväkirjan tulee sisältää tekstiä 1-2 sivua per luento. Viidestä luennosta voit keskittyä tarkastelemaan neljää valitsemaasi luentoa. Eli kaikkiaan oppimispäiväkirjan pituus on n. 8-10 sivua.

Oppimisen kannalta on parasta kirjoittaa oppimispäiväkirja melko pian luennon jälkeen. Luennon aikana tulee tehdä muistiinpanoja.

Opettajat

Mikko Lahtinen, Vastaava opettaja
mikko.i.lahtinen[ät]uta.fi

Opetus

Luento-opetus 18 tuntia
Ma 26.10.2009 - 30.11.2009 viikoittain klo 14-17, Päätalo, ls D10a