x !
Arkistoitu opetusohjelma 2010–2011
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
TIEDAM4 Muuttuvan mediamaiseman tutkimusprojekti 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Tiedotusoppi
Tiedotusopin laitos

Yleiskuvaus

Projektikurssi on tarkoitettu aineopintojaan suorittaville mediakulttuurin ja viestinnän linjan pääaineopiskelijoille tai mediakulttuurin ja viestinnän maisteriohjelman syventäviin opintoihin, mutta myös sivuaineopiskelijoita voidaan hyväksyä mukaan. Kurssille mahtuu 12 opiskelijaa.

Metodologian ja käytännön tutkimustyön yhdistävä kurssi koostuu opiskelijoiden tutkimusprojektista, jossa kerätään haastatteluaineistoa "Uudet lukemisyhteisöt, uudet lukutavat" -projektiin. Kurssi sisältää tapaamisia, joissa johdatetaan tutkimusprojektiin ja pohditaan oman mediankäytön kautta lähestymistapoja mediankäytön tutkimukseen. Kurssin loppupuolella painopiste on käytännön haastattelujen tekemisessä ja aineiston käsittelyssä. Kurssin itsenäinen työskentely koostuu ennakkotehtävästä, haastatteluista ja oheislukemistoista, jotka luetaan ja joista valmistellaan alustuksia tapaamisten keskusteluja varten. Tapaamisten lisäksi haastattelujen tekemiseen ja kirjallisuuteen syventymiseen on syytä varata riittävästi aikaa. Haastattelujen valmistuttua pohditaan millä tavalla haastatteluaineistoa voidaan käsitteellistää ja ymmärtää.

Tavoitteet:
Haastatteluaineiston kerääminen
Kerätyn aineiston käsitteellistäminen.

Ensimmäiset tapaamiset tiistaisin 18.1 sh A331F (päätalo), 25.1. ja 8.2. sh A331E  (päätalo).

Myöhemmät haastatteluihin liittyvät tapaamiset sovitaan tarpeen mukaan kurssin käynnistyttyä (kuitenkin aina tiistaisin klo 9.30-12.00). Kurssi päättyy viimeistään 26.4.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Kurssille mahtuu 12 opiskelijaa.

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Eliisa Vainikka, Vastaava opettaja
eliisa.vainikka[ät]uta.fi

Opetus

18.1.2011 – 26.4.2011
Seminaari