x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SOPM5.1 Kyselytutkimuksen toteuttaminen 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelma, Pori
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö

Yleiskuvaus

Kurssilla opitaan kyselytutkimuksen toteuttaminen alusta loppuun. Kurssi soveltuu graduvaiheen opiskelijoille, jotka ovat keräämässä omaa kvantitatiivista tutkimusaineistoa posti- tai Internet-kyselyllä. Tutkimuksen tieteellisyyden ja metodologisten kysymysten sijaan kurssilla keskitytään enemmän kyselyn laadintaan ja kyselyaineiston analyysiin käytännössä. Kurssi soveltuu siten myös työelämässä erilaisia kyselyitä ja selvityksiä tekeville. Opetus on avoinna Tampereen yliopiston täydennyskoulutuksen ns. akateemisen moduulina.

Kurssiin sisältyy luentoja, harjoituksia sekä seminaarityyppistä työskentelyä. Käsiteltäviä asioita ovat hyvän kyselylomakkeen laatiminen, kyselyn sähköinen toteuttaminen (eLomake), kuvaileva ja vertaileva analyysi SPSS-ohjelmistolla sekä tilastokuvioiden laatiminen Excel-ohjelmistolla.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Tutkinto-opiskelijoiden ennakkoilmoittautuminen kurssille NettiOpsussa ajalla 23.2.-13.3.2015. Kurssille otetaan yhteensä max. 14 opiskelijaa. Täydennyskoulutukseen osallistuville varataan 5 paikkaa. Jos kurssille ilmoittautuu enemmän opiskelijoita, kuin voidaan ottaa, valinnassa etusijalla ovat TaY:n Porin yksikön tutkinto-opiskelijat, jotka käyttävät Pro Gradu -tutkielmassaan itse keräämäänsä kyselyaineistoa.

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Tero Mamia, Vastaava opettaja
tero.mamia[ät]uta.fi

Opetus

19.3.2015 – 7.5.2015
Luento-opetus 24 tuntia
Luennot ja harjoitukset 6 x 4 t
To 19.3.2015 - 7.5.2015 viikoittain klo 12-16, lk 107, ei kokoontumisia 2.4. ja 30.4.

Lisätiedot

Tällä kurssilla voi suorittaa SOPM5.1 Sosiaalitieteen tutkimusmenetelmät opintokokonaisuuden (5 op). Mikäli opiskelija on suorittanut ko. opintojakson yleiskurssin (opetus 2. periodissa), kurssi kirjataan valinnaisina opintoina. Täydennyskoulutukseen osallistuville varataan opiskelijakiintiöstä viisi paikkaa.