x !
Arkistoitu opetusohjelma 2011–2012
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
TAYJ21 Tilastollisten menetelmien työpaja 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Jatko-opinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Yliopiston yhteiset tohtoriopinnot
Tutkijakoulu

Yleiskuvaus

Sisältö:    Työpaja on tarkoitettu väitöskirjan aineiston tilastollisen analyysin tueksi. Osallistumisen edellytyksenä on, että aineisto on valmiina tilastolliseen analyysiin sopivassa muodossa. Tilastollisten menetelmien osaamisen ja tilasto-ohjelmistojen käyttökokemuksen suhteen ei vaatimuksia aseteta.

Työpajassa puidaan tutkimusongelman kysymyksenasettelujen kääntämistä tilastollisiksi kysymyksiksi, niihin parhaiten vastaavien analyysimenetelmien valintaperusteita, aineiston asettamia rajoituksia analyysimenetelmien soveltuvuudelle sekä analyysien toteuttamiseen, tulkintaan ja raportointiin liittyviä seikkoja.

Kunkin väitöskirjantekijän keskeiset analyysit käydään työpajan vetäjän johdolla lävitse siten, että muutkin osallistujat voivat pohtia ratkaisuja ja tulosten tulkintaa. Parhaan hyödyn kurssista saa, jos tutkimuksessa on aineiston analyysivaihe menossa, jolloin kurssin kuluessa voi saada vihjeitä esimerkiksi tekeillä olevan artikkelin "sommitteluun", referee-lausuntojen edellyttämiin korjauksiin ja muuhun vastaavaan.

Ennakkotehtävä: Ennakkotehtävien pohjalta kootaan tyypilliset ongelmat, asetelmat sekä tulkintaan ja raportointiin liittyvät teemat.

Ilmoittautumisen yhteydessä jokaisen on toimitettava noin liuskan mittainen kuvaus tutkimusongelmasta ja aineistosta sekä siitä, mitä analyysimenetelmiä on ajatellut työssään käyttää ja mihin asioihin haluaisi erityisesti apua. Lisäksi pyydetään suuntaa-antava ehdotus päivästä (ks. alla), jolloin oman työn perusteellisempi käsittely olisi aikataulullisesti sopivin. Tiedot lähetetään sähköpostitse osoitteeseen tohtorikurssit.yti@uta.fi (ilmoittautuminen NettiOpsussa).

Osaamistavoitteet:    Kurssin suoritettuaan opiskelijalla on edellytykset perustella väitöskirjatyönsä analyysimenetelmien valinta, hän hallitsee käyttämänsä menetelmät ja osaa tulkita ja raportoida analyysinsa tulokset asianmukaisella tavalla.

Suoritustavat:    Aktiivinen osallistuminen oman sekä muiden osallistujien analyysiongelmien käsittelyyn.

Aikataulu:    

To 9.2. klo 12 - 18
To 1.3. klo 12 - 18
To 22.3. klo 12 - 18
To 12.4. klo 12 - 18
To 10.5. klo 12 - 18

Opetustilana Ls. Pinni B3111

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Töttö, Pertti, Vastaava opettaja
pertti.totto[ät]uef.fi

Opetus

9.2.2012 – 10.5.2012
Luento-opetus 10 tuntia
Pienryhmäopetus 20 tuntia