x !
Arkistoitu opetusohjelma 2017–2018
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
TEATS1 Syventävät erikoiskurssit: Meidän Suomi 9–14 op
Vain avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Teatterityön tutkinto-ohjelma
Teatterityö
Viestintätieteiden tiedekunta

Yleiskuvaus

Meidän Suomi on teatterityön tutkinto-ohjelman järjestämä opintojakso, joka toteutetaan yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun, Tampereen Seudun ammattiopiston Tredun, YLEn ja Mediapoliksen kanssa. Opintojakson tavoitteena on luoda teatterin ja tarinankerronnan avulla kohtaamisia eri oppilaitoksissa opiskelevien nuorten välille ja synnyttää tätä kautta uudenlaisia taiteellisia sisältöjä. Opintojakson aikana toteutetaan erilaisia radiofonisia teoksia: podcast-kuunnelmia, liveinstallaatioita, fiktiivinen kuunnelmasarja sekä livekuunnelmalähetys.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Kurssille osallistuminen vaatii kiinnostusta luovaan kirjoittamiseen sekä kykyä pitkäjänteiseen työskentelyyn yksin ja ryhmässä. Osallistujat valitaan motivaation perusteella. Lähetä perustelut osallistumiselle s-postitse 5.9.2017 mennessä professori Pauliina Hulkolle (pauliina.hulkko@uta.fi).

Opettajat

Pauliina Hulkko, Vastaava opettaja
pauliina.hulkko[ät]tuni.fi
Minna Hokkanen, Vastaava opettaja
minna.hokkanen[ät]tuni.fi
Tiina Syrjä, Vastaava opettaja
tiina.syrja[ät]tuni.fi
Vierailevia luennoitsijoita, Vastaava opettaja

Opetus

11.9.2017 – 23.2.2018
Pienryhmäopetus
1) Johdatus kuunneman historiaan, käytäntöihin ja teoriaan (1 op)
Ma 11.9.2017 - 9.10.2017 viikoittain klo 13.30-15, Hulkko
2) Tarinateatterityöpaja (3 op)
Ti 24.10.2017, Viikot 43-44 ti-pe klo 9-14, Hokkanen, Hulkko, Syrjä
3) Radiokuunnelmasarja kirjoittaminen käsikirjoittajille (5-10 op): Lokakuu 2017- helmikuu 2018.

Arviointi

Hyväksytty/hylätty.

Lisätiedot

Viestintätieteiden tiedekunnan opiskelijat voivat osallistua käsikirjoittajina seuraaviin opintojakson osuuksiin:

1) Johdatus kuunnelman historiaan, käytäntöihin ja teaoriaan (1 op): Luentosarjassa perehdytään vierailevien asiantuntijoiden johdattamina kuunnelman genreen, sen historiaan, muotoihin ja tekemistapoihin. Lisäksi jaksoon sisältyy kuunnelmien kuuntelua online sekä loppuessee.

2) Tarinateatterityöpajat (3 op): Työpajoissa tehdään tarinateatterin (ks. www.playbacktheatre.org) keinoin näkyväksi osallistuvien nuorten erilaisia tarinoita ja kokemuksia. Tarinateatterityöskentelyn perusajatus on tarinoiden jakaminen positiivisessa ja luovassa ilmapiirissä. Näyttelijäopiskelijat toimivat tarinoiden ruummillistajina. Tampereen seudun ammattiopisto Tredusta mukana on VALMA-koulutuksen opiskelijaryhmiä. Syntyneet tarinat toimivat kuunnelmakirjoittamisen pohjana ja materiaalina.

3) Radiokuunnelmasarjan kirjoittaminen nuorten tarinoiden pohjalta (5-10 op) Käsikirjoittajille
Kuunnelmien käsikirjoittaminen tapahtuu välillä lokakuu 2017- helmikuu 2018. Ideointi- ja mentorointitapaamiset sovitusti. Tekstit valmiina viikolla 6, jolloin alkaa niiden harjoittelu ja nauhoitus. Käsikirjoittajat voivat halutessaan myös seurata kuunnelmien nauhoitusta ja editointia, jotka tapahtuvat viikoilla 6-8, ma-pe klo 10.30-17.00. Opiskelijat kirjoittvat pareittain yhden osan kuunnelmasarjasta työotsikolla "Meidän Suomi". Kirjoittamisprosessin aikana järjestetään yhteisiä ideointi- ja mentorointitapaamisia. Lisäksi opiskelijapari saa online-palautetta.