x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SOS6.2.2 Minuus, identiteetti ja sosiaalinen konteksti - teemaseminaari 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelma
Sosiaalipsykologia
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee sosiaalipsykologisesti keskeisiä tapoja teoretisoida ja tutkia minuuden ja identiteetin rakentumista sosiaalisessa maailmassa. Opiskelijalla on monipuolisia valmiuksia tarkastella, kuinka yksilöllisesti koettu elämä muotoutuu yhteiskunnalliseen ja sosiaaliseen kytkeytyen. Opiskelija osaa systemaattisesti ja narratiivista näkökulmaa soveltaen tulkita ja analysoida elämänvaiheista ja -tilanteista kerrottuja kuvauksia.

Yleiskuvaus

Opintojaksossa tarkastellaan sosiaalipsykologisesti merkittäviä identiteetti- ja minuusteorioita.
Opintojakso kartoittaa minuuden ja identiteetin muotoutumista elämän eri vaiheissa, minuuden ja identiteetin kulttuuri-, tilanne-, ja yhteiskuntasidonnaisuutta sekä elämäntapojen ja elämänmuotojen muutoksia.

Seminaari koostuu lähiopetuksesta, ryhmätyöskentelystä ja itsenäisesti (valinnaisesti parin kanssa) toteutettavasta harjoitustehtävästä sekä oppimisprosessikuvauksesta. Seminaaria tukee luentojen teemoihin kytkeytyvä artikkelikokoelma ja oheiskirjallisuus.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Kurssille otetaan n. 25-50 opiskelijaa. Sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelman opiskelijoista etusijalla ovat kanditutkintoa tekevät opiskelijat (2. ja 3. vuoden opiskelijat). Kurssille hyväksytyksi tulemista edesauttaa suoritukset kohdissa SOS4.2 (sosiaalipsykologia) ja SOS6.2.1 (sosiaalipsykologinen ajattelu I -jakso). Valinnaisina opintoina tai avoimen yliopiston opintoina kurssia suorittavia opiskelijoita valitaan vähintään 5.

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Atte Oksanen, Vastaava opettaja
atte.oksanen[ät]uta.fi

Opetus

16.2.2015 – 27.4.2015
Seminaari 14 tuntia
Luennot ja seminaariopetus
Ma 16.2.2015 - 27.4.2015 viikoittain klo 9-12, Linna 5014
Poikkeukset:
23.3.2015 , ei opetusta
30.3.2015 , ei opetusta
Luento-opetus 14 tuntia
Itsenäinen työskentely 70 tuntia
Ryhmätyöskentely 15 tuntia

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

Kurssille otetaan n. 25-50 opiskelijaa.  Sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelman opiskelijoista etusijalla ovat kanditutkintoa tekevät opiskelijat (2. ja 3. vuoden opiskelijat). Kurssille hyväksytyksi tulemista edesauttaa suoritukset kohdissa SOS4.2 (sosiaalipsykologia) ja SOS6.2.1 (sosiaalipsykologinen ajattelu I -jakso). Valinnaisina opintoina tai avoimen yliopiston opintoina kurssia suorittavia opiskelijoita valitaan vähintään 5.

Opetuskerrat: maanantaisin klo 9-12

Paikka ilmoitetaan myöhemmin.