x !
Arkistoitu opetusohjelma 2018–2019
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
KATVRA00 Tekoäly ja vakuutustoiminta/ Vakuutustieteen vaihtuvasisältöinen kurssi 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Kauppatieteiden tutkinto-ohjelma
Vakuutustiede
Johtamiskorkeakoulu

Osaamistavoitteet

Kurssin aikana opiskelijat kehittävät uuden tekoälysovelluksen vakuutusalalle ja oppivat tätä kautta ymmärtämään tekoälyn sovellusmahdollisuuksia vakuutusalalla. Opiskelijat oppivat toimimaan eri alan osaajien kanssa kehitysprojekteissa vakuutusalan ja digitalisaation rajapinnassa.

Yleiskuvaus

Vakuutuksilla ja vakuutustoiminnalla on keskeinen rooli ja merkitys yhteiskunnallisten rakenteiden ylläpitämisessä ja kehittämisessä. Toimiala kohtaa siis teknologian kehityksen ja digitalisaation luoman muutospaineen eturintamassa. Erityisenä muutostekijänä nähdään tekoäly ja sen lukuisat mahdollisuudet.

 

”Tekoäly ja vakuutustoiminta” - kurssi järjestetään yhteistyössä vakuutuksen ja riskienhallinnan opintosuunnan, ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen maisteriohjelman sekä IBM:n kanssa.

 

Kurssin ryhmätyöskentely tapahtuu opiskelijatiimeissä, jotka koostuvat kahdesta vakuutuksen ja riskienhallinan ja kahdesta ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen maisteriohjelman opiskelijasta. Täten jokaisen tiimin on mahdollista hyödyntää niin vakuutusalaan liittyvää asiaosaamista kuin teknologiaan liittyvää teknistä osaamista sovellusta kehittäessään.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen maisteriohjelman opiskelijat ilmoittautuvat oman kurssikoodinsa kautta.

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Antti Talonen, Vastaava opettaja

Opetus

3.9.2018 – 19.10.2018
Luento-opetus
Ma 3.9.2018 - 12.11.2018 viikoittain klo 14-16, Linna K108, Luentoja ei välttämättä pidetä joka viikko. Aikataulu tarkentuu myöhemmin.
Poikkeukset:
22.10.2018 klo 14 –16 , Päätalo C8
29.10.2018 klo 14 –16 , Päätalo D13
5.11.2018 klo 14 –16 , Päätalo C8
12.11.2018 klo 14 –16 , Päätalo D13

Arviointi

Hyväksytty/hylätty.

Lisätiedot

Kurssisuoritus koostuu taustamateriaalista kirjoitettavasta esseestä, teemaa taustoittavista ja syventävistä luennoista, tiimityöskentelyssä kehitettävästä sovelluksesta sekä sovelluksen esittelystä ja dokumentoinnista. Kurssi edellyttää paikallaoloa luennoilla ja tapaamiskerroilla sekä intensiivistä osallistumista tiimityöskentelyyn.