x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SOPA Sosiaalitieteiden aineopintoja 25 - 35 op, AYO, lähiopinnot (Pori) lukuvuonna 2014-2015 alkavat opinnot 25–35 op

Tyyppi

Aineopinnot

Opetusmuoto

Lähiopetus

Paikkakunta

PORI

Maksu

250 – 350 euroa

Maksunkuvaus

Ilmoittautuminen

Haku opintoihin alkaa 13.8.2014 klo 10:00 ja päättyy 31.8.2014 verkossa olevalla hakulomakkeella. Opiskelijavalinta tehdään hakuajan päättymisen jälkeen.

HUOM! Katso kohta "edeltävät opinnot".
Katso hakuohjeet ja -lomake.
Opinnot ilmestyvät lomakkeen koulutustietoihin vasta kun hakuaika alkaa.

Tutkinto-ohjelma / oppiaine

Sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelma, Pori (SOP)

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee sosiaalitieteiden ajattelun ja tutkimuksen historiaa sekä tärkeimpiä nykysuuntauksia.
Opiskelija on tutustunut sosiaalitieteiden tiedon muodostamisen ja perustelun tapoihin sekä tutkimusmenetelmiin, ja hän osaa soveltaa niitä eettisesti perustellulla tavalla tutkimustyössä. Opiskelija osaa tarkastella kriittisesti ajankohtaisia yhteiskunnallisia ja kulttuurisia ilmiöitä tutkimustiedon ja sosiaalitieteiden teorioiden tarjoamista näkökulmista.
Opiskelija on perehtynyt valitsemansa tieteenalan käsitteisiin ja tutkimusalaan.
Opiskelija osaa suunnitella ja ohjatusti toteuttaa pienimuotoisen tutkielman, jossa hän käyttää sosiaalitieteiden tutkimusmenetelmiä, soveltaa sosiaalitieteiden teoreettisia näkökulmia sekä tekee tuloksia koskevia päätelmiä. Opiskelijalla on perusedellytykset toimia valitsemansa tieteenalan ja tutkielmansa aiheeseen liittyvissä asiantuntijatehtävissä.
Opiskelijalla on valmiudet syventävien opintojen aloittamiselle.

Kuvaus

MITÄ OPINTOIHIN SISÄLTYY

Aineopintoihin voi hakea suoritusoikeutta erikokoisiin osioihin.

1.

25 op sisältäen 20 op alakohtaisia opintoja (sosiaalitieteiden alat II joko sosiaalipolitiikasta tai sosiologiasta) sekä jakson SOP5 Sosiaalitieteiden teoria I 5 op

Sisältyvät opintojaksot:

2.

yhteensä 30 - 35 op sisältäen edellisten lisäksi SOP7 Sosiaalitieteiden tutkimusmenetelmät, 5 - 10 op (kaksi jaksoa, molemmat omina erillisinä hakukohteina)

Menetelmäopintoihin ovat haussa etusijalla 25 op:n aineopintoja suorittamassa olevat / suorittaneet. Mikäli ryhmään mahtuu, niin opintoihin otetaan myös muita aineopintojen edeltävien opintojen vaatimukset täyttäviä.

Sisältyvät opintojaksot:

Opinnot toteutetaan pääsääntöisesti tutkinto-opetuksen kanssa yhteisopetuksena. Opetus on pääosin päiväaikaan. Monissa jaksoissa on opetukseen osallistumisen vaihtoehtona itsenäinen suorittaminen kirjallisuuden avulla (sähköinen tentti ja / tai essee) jonka voi tehdä joustavasti haluamanaan ajankohtana. Menetelmäopinnot voi tehdä joko lähiopintoina päiväkurssina Porissa tai vaihtoehtoisesti täysin verkkokurssina ajan ja paikan suhteen joustavasti.

TUTKINTO-OPISKELIJAKSI AVOIMEN OPINTOJEN AVULLA

Porin yksikköön valitaan vuosittain tutkinto-opiskelijoita erillisvalinnassa ilman pääsykokeita. Avoimilla yliopisto-opinnoilla voi hankkia valintaan vaadittavat edeltävät opinnot. Vaadittavan opintopistemäärän suorittaminen ei automaattisesti takaa opiskelupaikkaa, vaan hakijoista valitaan ansioituneimmat. Valinnassa ratkaisevat ensisijaisesti aiemmat opintosuoritukset joten opintoihin kannattaa panostaa tosissaan!

Lue lisää erillisvalinnasta tutkinto-opiskelijaksi hakemisesta.

Opinto-opas (opetussuunnitelmat) uudistetaan syksyllä 2015 mutta vanhan ja uuden opetussuunnitelman välille tulee yhteys (määritellään korvaavuudet) jolloin vanhojen opetusuunnitelmien mukaan aloitettuja opintoja voi jatkaa uusien opetussuunnitelmien mukaan.

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

Opiskelijamme saavat opintojen ajaksi käyttöönsä monia yliopiston tarjoamia lisäpalveluita. Opintomaksu sisältää mm. MS Office 365 -palvelupaketin (toimisto-ohjelmat Word, Excel, PowerPoint ym., pilvitallennustilaa, yliopiston sähköposti ja kalenteripalvelut ym.) sekä mahdollisuuden ladata omalle koneelle F-Secure Antivirus -virustorjuntaohjelmisto. Lisätietoja.

Edeltävät opinnot

Hakukelpoisia opintoihin ovat henkilöt, joilla on hakuajan päättymiseen mennessä suoritettuna:

 

  • sosiaalitieteiden perusopinnot (Porin tai Tampereen opintovaatimukset) kokonaan tai lähes kokonaan (vähintään 15 op tulee olla suoritettuna sekä esittää suunnitelma kuinka saattaa perusopinnot loppuun ensi tilassa)

 

  • myös aiempien tutkintovaatimusten mukaiset alakohtaiset (sosiaalipolitiikka, sosiologia tai sosiaalipsykologia) perusopinnot hyväksytään edeltäviksi opinnoiksi

Jos perusopinnot on suoritettu jonkun muun kuin Tampereen yliopiston opetussuunnitelmien mukaan, perusopintojen vastaavuus arvioidaan tapauskohtaisesti.

Toimita perusopintojesi todistusjäljennös osoitteeseen: Mari Kivimäki, Yhteiskuntatieteiden yksikkö, Linna h. 6050, 33014 TAMPEREN YLIOPISTO). Todistusjäljennöstä ei tarvitse toimittaa, jos perusopinnot on suoritettu Tampereen yliopistossa (avoin yliopisto tai tutkintokoulutus).

Yhteyshenkilöt

Opetuksen käytännön järjestelyihin liittyen: Mari Kivimäki, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 040- 190 1813

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: Ismo Isopoussu, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050-462 7368

Tarkemmat tiedot opetuksesta