x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
PSYA Psykologian aineopintoja 5 - 35 op, AYO, lähiopetus (Tampere), osin paikkakunnasta riippumaton slk2013-klk2014 5–35 op

Tyyppi

Aineopinnot

Opetusmuoto

Lähiopetus

Paikkakunta

TAMPERE

Maksu

50 – 200 euroa

Maksunkuvaus

Ilmoittautuminen

HUOM!!!

Toukokuussa 2014 on avattu haettavaksi uusi jakso, "PSYS11 Muu valinnainen kurssi 5 - 15 op". Katso tarkemmat tiedot kohdasta "Kuvaus".

Haku "PSYS11 Muu valinnainen kurssi 5 - 15 op" -jaksolle on käynnissä ja päättyy 15.6.2014 (avautuu jälleen lomien jälkeen). Muille opintojaksoille on haku päättynyt.

HUOM! Katso kohta "edeltävät opinnot".


Katso hakuohjeet ja -lomake.

HUOM! Tampereen yliopiston läsnäolevat tutkinto-opiskelijat eivät voi hakea opintoihin avoimen yliopisto-opetuksen kautta. Opetus on tutkinto-opetukseen integroitua, joten tutkinto-opiskelijat hakeutuvat opintoihin tutkinto-opetuksen käytäntöjen mukaan. Kurssien tiedot tutkinto-opetuksen opetusohjelmassa.

Tutkinto-ohjelma / oppiaine

Psykologian tutkinto-ohjelma (PSY)

Osaamistavoitteet

Psykologian aineopinnot suoritettuaan opiskelija osaa soveltaa psykologian eri osa-alueiden tietoa käytäntöön. Lisäksi opiskelija osaa käyttää keskeisiä psykologian tutkimusmenetelmiä sekä ammatilliseen arviointiin ja asiakkaan kohtaamiseen liittyviä menetelmiä.

Sisältö

Aineopinnot koostuvat psykologian eri osa-alueiden opinnoista sekä tutkimuksellisesti ja ammatillisesti suuntautuneista opintojaksoista.

Kuvaus

HUOM!!!

Toukokuussa 2014 on avattu haettavaksi uusi jakso, "PSYS11 Muu valinnainen kurssi 5 - 15 op". Jaksolle on samat edeltävien opintojen vaatimukset kuin aiemmin haettavana olleille jaksoille. Jakso suoritetaan Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden teemaopintojaksoilla kirjallisuudella itsenäisesti joko sähköisellä tentillä tai valitusta teemajaksosta riiippuen myös esseesuorituksilla. Katso edeltävät opinnot tältä sivulta ja tarkemmat tiedot jaksosta kohdasta "Sisältyvät toteutukset".

PSYS11 on sijoitettu psykologian tutkinto-ohjelmassa maisteriopintoihin (syventävät opinnot). Jaksolle voi kuitenkin hakea aineopintojen valintaperusteiden (kts. edeltävät opinnot) mukaan. Mikäli myöhemmin päätyy Tampereen yliopistoon psykologian tutkinto-opiskelijaksi (esim. päävalinnasta valintakokeen kautta) niin tämän opintojakson suoritus on valmiina maisteriopinnoissa tai korvaavuussääntöjen mukaan nimetyssä kohdassa kulloinkin voimassa olevien opetussuunnitelmien mukaan. Mikäli tarkoituksenasi on opiskella 60 op psykologian opintoja joilla saa toisen opetettavan aineen pätevyyden, niin tämä opintojakso hyväksytään Tampereen yliopistossa osaksi ko. opintoja. Psykologian perusopinnot 25 op, aiemmin opetustarjonnassamme olleet (ja taas syksyllä 2014 tarjontaan tulevat) PSYA1, PSYA3, PSYA5, PSYA7 ja PSYS11 15 op:n laajuisena tuottavat yhdessä psykologian toisen opetettavan aineen pätevyyteen vaadittavat 60 op.

Avoimina yliopisto-opintoina tarjotaan vain osa psykologian aineopinnoista. Opiskelu tapahtuu psykologian tutkinto-opiskelijoiden kanssa samoilla luennoilla. Opetus on pääosin päiväaikaan, katso tarkemmat aikataulutiedot (muutokset mahdollisia) jaksokohtaista tiedoista tämän sivun alareunasta.

Arviointi

Numerolla 1-5.

Edeltävät opinnot

Hakukelpoisia opintoihin ovat henkilöt, joilla on hakuajan päättymiseen mennessä suoritettuna:

-psykologian perusopinnot kokonaan (25 op)

Perusopintokokonaisuuden kokonaisarvosanan tulee olla vähintään 3 (hyvät tiedot, asteikolla 1 - 5).

Jos perusopinnot on suoritettu jonkun muun kuin Tampereen yliopiston opetussuunnitelmien mukaan, perusopintojen vastaavuus arvioidaan tapauskohtaisesti.

Hakijoiden paremmuusjärjestys määräytyy edeltävinä opintoina vaadittavien perusopintojen kokonaisarvosanan mukaan. Opintoihin valitaan parhaimmat kokonaisarvosanat saaneet. Tasatilanteessa suoritetaan tarvittaessa arvonta.

Toimita perusopintojesi todistusjäljennös osoitteeseen: Mari Kivimäki, Yhteiskuntatieteiden yksikkö, Linna h. 6050, 33014 TAMPEREN YLIOPISTO). Todistusjäljennöstä ei tarvitse toimittaa, jos perusopinnot on suoritettu Tampereen yliopistossa (avoin yliopisto tai tutkintokoulutus).

Yhteyshenkilöt

Opetuksen käytännön järjestelyihin liittyen: Mari Kivimäki, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 040- 190 1813

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: Ismo Isopoussu, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050-462 7368

Tarkemmat tiedot opetuksesta