x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
YKY Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yhteiset opinnot, AYO, monimuoto-opinnot, (Tampere, Seinäjoki, Pori), lukuvuosi 2014-2015 1–25 op

Tyyppi

Muu opintokokonaisuus

Paikkakunta

TAMPERE

Maksu

10 – 250 euroa

Maksunkuvaus

Tutustu opintomaksuun liittyviin ehtoihin ennen ilmoittautumista!

Jokaiselle jaksolle ilmoittaudutaan erikseen. Opintomaksu määräytyy opintojen laajuuden mukaan. Opintomaksu on 10 euroa / opintopiste.

Opintomaksumme nousevat 1.8.2015 alkaen. Uusi opintomaksu on 15 euroa / opintopiste. Ennen 1.8.2015 hakulomakkeen lähettäville opintomaksu on 10 euroa / opintopiste.

Ilmoittautuminen

Haku opintoihin on päättynyt. Opetussuunnitelmat uudistuvat ja haku opintoihin alkaa jälleen 13.8.2015 klo 10.00. Opetustarjonta: http://www.uta.fi/avoinyliopisto/opetustarjonta/index.html
****************************************

Jokaiselle jaksolle ilmoittaudutaan erikseen.

HUOM! Osalle jaksoista on haku avoinna lähes koko lukuvuoden. YKYY1, YKYY2 ja YKYY3 -jaksoille ei voi enää hakea lukuvuoden 2014-2015 aikana.

Jakso YKYY5 on suoritettavissa kahdella eri kurssilla (syksy 2014 "Etiikka" ja kevät 2015 "Yhteiskuntafilosofia" ) tai kirjallisuudella joustavasti läpilukuvuoden tai niiden yhdistelmällä (jaksoon on NonStop -haku lähes koko lukuvuoden).

YKYY4 on opiskeltavissa lähikurssina loppukeväästä 2015 tai kirjatenttinä läpi vuoden.


Katso hakuohjeet ja -lomake.
Opinnot ilmestyvät lomakkeen koulutustietoihin vasta kun hakuaika alkaa.

Kaikki halukkaat mahtuvat opintoihin.

Opinto-oikeus näissä opinnoissa 31.7.2015 saakka. Opetussuunnitelmat uudistetaan syksyksi 2015.

Osaamistavoitteet

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikön kaikkien tutkinto-ohjelmien opiskelijoille yhteiset opinnot suoritettuaan opiskelija osaa tulkita yhteiskuntaa ja kulttuuria ja hänellä on käsitys tutkimuksen suhteesta yhteiskuntaan, sen eri toimijoihin ja instituutioihin.

Opiskelija ymmärtää yhteiskunta- ja kulttuuritieteellisen tutkimuksen tapoja muotoilla tutkimuksen kysymyksiä, tuntee tutkimuksen peruskäsitteitä ja on alustavasti perehtynyt määrällisen ja laadullisen tutkimuksen menetelmiin. Hän tunnistaa, ymmärtää ja osaa arvioida eri tavoin yhteiskunnasta ja ihmisistä kerättyä ja tuotettua tietoa sekä tietää, missä ja miten sitä kerätään ja missä sitä on saatavilla.

Opiskelija tuntee Suomen lähihistorian keskeiset ilmiöt ja osaa eritellä niitä osana laajempaa eurooppalaista yhteiskuntakehitystä. Hän tuntee etiikan ja yhteiskuntafilosofian tärkeimmät historialliset muotoilut sekä yleisimmät modernissa etiikassa ja yhteiskuntafilosofiassa esitetyt kuvaukset yksilön, yhteisön ja yhteiskunnan suhteista sekä niitä jäsentävästä kulttuurin käsitteestä.

Opintokokonaisuuden käytyään opiskelija osaa sijoittaa oman tutkinto-ohjelmansa erityisen aineksen osaksi laajempaa yhteiskunta- ja kulttuuritutkimuksen tieteenalojen kenttää. Hän on myös tutustunut yliopisto-opiskelussa sovellettaviin opetuksen muotoihin, opetusteknologioihin ja suoritustapoihin.

Sisältö

Tutkintoon vaadittavien yhteisten opintojen määrä riippuu oman tutkinto-ohjelman vaatimuksista. Kaikkien tutkinto-ohjelmien opiskelijat suorittavat pakollisena opintojakson Yhteiskunnan tutkimuksen ajankohtaisia kysymyksiä.

Historian ja psykologian tutkinto-ohjelman opiskelijat valitsevat lisäksi neljästä yhteisten opintojen opintojaksosta kolme, logopedian tutkinto-ohjelman opiskelijat vastaavasti kaksi opintojaksoa. Yksikön muiden tutkinto-ohjelmien opiskelijat suorittavat yhteiset opinnot kokonaisuudessaan.

Kuvaus

HUOM! "Sisältö" -kohta tulee opetusuunnitelmajärjestelmästä automaattisesti ja eikä koske kaikilta osin avoimina yliopisto-opintoina jaksoja suorittavia.

Arviointi

Hyväksytty/hylätty.

Lisätiedot

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikön (YKY) yhteiset opinnot ovat YKY:n tutkinto-ohjelmiin kuuluvia opintoja. Opinnot soveltuvat siis tutkintotavoitteisesti opiskeleville mutta myös kenelle tahansa joka haluaa saada ajankohtaista tietoa YKY:n sisältöalueilta.

Jaksot voi suorittaa Tampereen lisäksi Seinäjoella ja Porissa, osan jaksoista verkkokursseina mistä päin maailmaa tahansa. Katso tarkemmat tiedot sivun alareunasta jaksokohtaisista tiedoista.

YKY:n yhteiset opinnot opinto-oppaassa.

Opiskelijamme saavat opintojen ajaksi käyttöönsä monia yliopiston tarjoamia lisäpalveluita. Opintomaksu sisältää mm. MS Office 365 -palvelupaketin (toimisto-ohjelmat Word, Excel, PowerPoint ym., pilvitallennustilaa, yliopiston sähköposti ja kalenteripalvelut ym.) sekä mahdollisuuden ladata omalle koneelle F-Secure Antivirus -virustorjuntaohjelmisto. Lisätietoja.

Yhteyshenkilöt

Opetuksen käytännön järjestelyihin liittyen: Mari Kivimäki, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 040- 190 1813

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: Ismo Isopoussu, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050-462 7368

Tarkemmat tiedot opetuksesta