x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
KEKEOK Kestävän kehityksen opintokokonaisuus 25 - 35 op, AYO, Tampere 25–35 op

Tyyppi

Muu opintokokonaisuus

Paikkakunta

TAMPERE

Maksunkuvaus

Tutustu opintomaksuun liittyviin ehtoihin ennen ilmoittautumista!

Jokaiselle jaksolle ilmoittaudutaan erikseen. Opintomaksu määräytyy opintojen laajuuden mukaan. Opintomaksu on 10 euroa / opintopiste.

Ilmoittautuminen

Kokonaisuuden osiin ilmoittaudutaan erikseen niissä määritellyllä tavalla.

Tutkinto-ohjelma / oppiaine

(YKYY)

Osaamistavoitteet

Kestävän kehityksen opintokokonaisuuden suoritettuaan tavoitteena on, että opiskelija ymmärtää ihmisen hyvinvoinnin, talouden ja ympäristönsuojelun yhteyden sekä tunnistaa niihin liittyviä paikallisia ja globaaleja kysymyksiä. Opiskelija tunnistaa näiden kysymysten taustalla olevat päätökset ja valinnat sekä osaa arvioida niitä kriittisesti. Hän ymmärtää erilaisten instituutioiden, järjestelmien ja organisaatioiden toimintaa sekä tuntee eri tieteenalojen kestävän kehityksen kysymyksiä. Opiskelija osaa toimia tavoitteellisesti kestävää kehitystä edistävien ratkaisujen löytämiseksi.
Lisäksi opintokokonaisuuden tavoitteena on, että opiskelijassa syntyy kiinnostus kestävään elämäntapaan sekä valmius osallistua, vaikuttaa ja toimia yhdessä erilaisten ihmisten kanssa myös monikulttuurisissa yhteisöissä. Opiskelija ymmärtää myös kuinka Tampereen yliopistossa edistetään kestävää kehitystä. Opintokokonaisuuden osaamistavoitteet muodostuvat viime kädessä opiskelijan tekemistä opintojaksovalinnoista.

Sisältö

Kestävän kehityksen monitieteinen opintokokonaisuus toteuttaa Tampereen yliopiston strategiaa maailmaa ymmärtävien maailman muuttajien kouluttamisessa. Opintokokonaisuus tarjoaa yliopiston opiskelijoille mahdollisuuden ymmärtää ja tunnistaa paikallisia ja globaaleja kysymyksiä, jotka liittyvät nykypäivän ja tulevaisuuden ihmisten ja luonnon hyvinvointiin. Opintokokonaisuudessa painotetaan kestävän kehityksen sosiaalis-kulttuurista ulottuvuutta ja siihen sisältyy opintojaksoja eri tieteenalayksiköistä. Opintojaksoissa käytetään kestävää kehitystä edistäviä opetus- ja oppimismenetelmiä. Opiskelija suunnittelee opintokokonaisuuden suorittamisen osana normaalia hops-työskentelyä.

Kuvaus

Kestävän kehityksen opintokokonaisuutta ei ole tarjolla omana hakukohteenaan avoimina yliopisto-opintoina. Tarjonnassamme on kuitenkin erillisinä jaksoina opintokokonaisuuteen sisältyviä opintoja. Voit hakea kokonaisuuteen sisältyviin osiin erikseen niissä kerrottavalla tavalla. Mikäli onnistut näin kokoamaan ja suorittamaan kestävän kehityksen opintokokonaisuuden opintovaatimusten mukaiset opinnot, niin tämän jälkeen on mahdollista saada siitä kokonaismerkintä. Lisätietoja kestävän kehityksen opintokokonaisuuden infosivulla.

Avointen yliopisto-opintojen tarjonta vahvistetaan lukuvuosittain. On mahdollista että tulevina lukuvuosina ei ole tarjolla kaikkia tällä hetkellä tarjottavia opintoja tai vastaavasti joitakin uusia opintojaksoja avataan tarjontaan. Emme voi täten sitoutua siihen, että Kestävän kehityksen opintokokonaisuus on mahdollista suorittaa loppuun opiskelijan suunnittelemassa aikataulussa ja haluamillaan opintojaksoilla.

Opintokokonaisuuden opintovaatimukset.

Avoimen yliopisto-opetuksen opetustarjonta. (opintoja eri yksiköistä)

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

Kestävän kehityksen opintokokonaisuuteen sisällytettäviä opintojaksoja ei voi käyttää mihinkään muuhun opintokokonaisuuteen (esim. tutkinto-ohjelman perus- tai aineopinnot). Jos kokonaisuuteen kuuluvalla opintojaksolla on vaatimuksena aiempia opintoja, noudatetaan jo olemassa olevaa ohjeistusta.

Kestävän kehityksen opintokokonaisuuden infosivut.

Yhteyshenkilöt

Ismo Isopoussu, puh. 050 - 462 7368

sähköpostiosoite muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi

Tarkemmat tiedot opetuksesta