x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
FILPT Filosofian perusopinnot 25 op, AYO, lähiopinnot (Tampere) / vain kirjatenteillä 20 op (Pori ja Seinäjoki) lukuvuonna 2014-2015 alkavat opinnot 25 op

Tyyppi

Perusopinnot

Opetusmuoto

Lähiopetus

Paikkakunta

TAMPERE

Maksu

250 euroa

Maksunkuvaus

Tutustu opintomaksuun liittyviin ehtoihin ennen ilmoittautumista!

Opintomaksumme nousevat 1.8.2015 alkaen. Uusi opintomaksu on 15 euroa / opintopiste. Ennen 1.8.2015 hakulomakkeen lähettäville opintomaksu on 10 euroa / opintopiste.

Ilmoittautuminen

Haku opintoihin on käynnissä koko lukuvuoden verkossa olevalla hakulomakkeella. HUOM! Tampereen lomakkeella tarjolla koko perusopintokokonaisuus (25 op) Tampereella opiskeltavana ja Porissa itsenäisesti opiskeltavana neljä jaksoa perusopinnoista (20 op, ei jaksoa FILP2 Logiikka). Seinäjoen lomakkeella on tarjolla Porin tapaan 20 op. Porissa ja Seinäjoella opinnot tehdään itsenäisesti sähköisillä tenteillä. Porissa ja Seinäjoella ei järjestetä opetusta. Osa kursseista voidaan järjestää Tampereelta etäopiskeltavina verkkokursseina, joille voi osallistua myös Porin ja Seinäjoen opiskelijat.

Myös yksittäisille opintojaksoille voi hakea. Merkitse jaksot hakulomakkeen lisätietoja -kohtaan. Opintomaksu määräytyy opintopisteiden mukaan (10 euroa / opintopiste).


Katso hakuohjeet ja -lomake.

Kaikki halukkaat pääsevät mukaan opintoihin, opiskelijamäärää ei olla rajattu. Tervetuloa opiskelmaan filosofiaa!

Tutkinto-ohjelma / oppiaine

Filosofian tutkinto-ohjelma (FIL)
Tutkinto-ohjelman oppiaineet:
  • Yhteiskuntatieteiden tiedekunta
    • Filosofia

Osaamistavoitteet

Filosofian perusopinnot suoritettuaan opiskelija tunnistaa filosofian osa-alueet ja niille ominaiset filosofiset ongelmat. Hän tuntee logiikan perusteet ja on kehittynyt kriittisen ajattelun taidossa. Hän hahmottaa ja osaa kuvata ontologian, tieto-opin ja tieteenfilosofian keskeiset lähestymistavat ja käsitteet. Hän tuntee etiikan ja yhteiskuntafilosofian tärkeimmät suuntaukset ja niiden edustajat.

Sisältö

Filosofian perusopinnot esittelevät filosofian osa-alueita länsimaisen filosofian historian kautta. Perusopinnoissa tutustutaan logiikan perusteisiin ja harjoitellaan argumenttien tunnistamista kirjoituksista. Lisäksi tutustutaan ontologian, tieto-opin, tieteenfilosofian, etiikan ja yhteiskuntafilosofian keskeisiin käsitteisiin, suuntauksiin ja niiden edustajiin.

Kuvaus

Haku opintoihin on päättynyt. Opetussuunnitelmat uudistuvat ja haku opintoihin alkaa jälleen 13.8.2015 klo 10.00. Opetustarjonta: http://www.uta.fi/avoinyliopisto/opetustarjonta/index.html

Opiskelu tapahtuu yhteisopetuksena filosofian tutkinto-opetuksen kanssa. Opintojaksot voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä joko itsenäisesti sähköisillä kirjatenteillä (Tampereella, Porissa tai Seinäjoella (Porissa ja Sjoella ei jaksoa FILP2 joka kirjatentillä suoritettavissa vain Tampereella perinteisenä tenttinä) tai myös kirjallisuutta korvaavilla kursseilla Tampereella. Kursseja järjestetään sekä päivä- että ilta-aikaan. Osa kursseista voidaan järjestää etäopiskeltavina verkkokursseina (esim. luentotallenteiden avulla), joille voi osallistua myös Porin ja Seinäjoen opiskelijat.

Tarjolla olevat kurssit löytyvät yliopiston opetusohjelmasta Kurssitarjonta voi täydentyä lukuvuoden aikana.

Voit siis aloittaa joustavasti itsellesi sopivaan aikaan, valita haluamasi suoritusmuodot ja tehdä jaksot vapaavalintaisessa järjestyksessä.

Opinto-opas (opetussuunnitelmat) uudistetaan syksyllä 2015 mutta vanhan ja uuden opetussuunnitelman välille tulee yhteys (määritellään korvaavuudet) jolloin vanhojen opetusuunnitelmien mukaan aloitettuja opintoja voi jatkaa uusien opetussuunnitelmien mukaan.

Perusopintoja seuraavia filosofian aineopintoja on myös vuosittain opetustarjonnassamme.

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

Opiskelijamme saavat opintojen ajaksi käyttöönsä monia yliopiston tarjoamia lisäpalveluita. Opintomaksu sisältää mm. MS Office 365 -palvelupaketin (toimisto-ohjelmat Word, Excel, PowerPoint ym., pilvitallennustilaa, yliopiston sähköposti ja kalenteripalvelut ym.) sekä mahdollisuuden ladata omalle koneelle F-Secure Antivirus -virustorjuntaohjelmisto. Lisätietoja.

Yhteyshenkilöt

Opetuksen käytännön järjestelyihin liittyen: Mari Kivimäki, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 040- 190 1813

Lähituki / käytännön järjestelyt Porin yliopistokeskuksessa: Sirpa Ruuska, yhteystiedot Porin yksikön sivuilla.

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: Ismo Isopoussu, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050-462 7368

Avoimen yliopisto-opetuksen yhteyshenkilö Filosofian tutkinto-ohjelmassa (Tieto lisätään myöhemmin). Filosofian henkilökunnan yhteystiedot.

Tarkemmat tiedot opetuksesta