x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SOSPT Sosiaalitieteiden perusopinnot 25 op, AYO, monimuoto-opinnot (Tampere, Sjoki, paikkakunnasta riippumaton) lkv 2014-2015 alkavat opinnot 25 op

Tyyppi

Perusopinnot

Opetusmuoto

Monimuoto-opetus

Paikkakunta

Paikkakunnasta riippumaton (etäopinnot)

Maksu

250 euroa

Maksunkuvaus

Tutustu opintomaksuun liittyviin ehtoihin ennen ilmoittautumista!

Opintomaksumme nousevat 1.8.2015 alkaen. Uusi opintomaksu on 15 euroa / opintopiste. Ennen 1.8.2015 hakulomakkeen lähettäville opintomaksu on 10 euroa / opintopiste.

Ilmoittautuminen

Haku opintoihin on päättynyt. Opetussuunnitelmat uudistuvat ja haku opintoihin alkaa jälleen 13.8.2015 klo 10.00. Opetustarjonta: http://www.uta.fi/avoinyliopisto/opetustarjonta/index.html

****************************************

Katso hakuohjeet ja -lomake.

Myös yksittäisten opintojaksojen suorittaminen on mahdollista. Merkitse hakulomakkeen lisätietoja -kohtaan jakso / jaksot joihin haluat opinto-oikeuden. Tämän lisäksi osa jaksoista on hakulomakkeella valittavissa omina erillisinä hakukohteina joten jos olet kiinnostunut vain ko. jaksoista niin voit hakea niihin myös sitä kautta. Opintomaksu määräytyy opinto-oikeuden opintopistemäärän mukaan (10 euroa / opintopiste).

Kaikki halukkaat pääsevät mukaan opintoihin, opiskelijamäärää ei ole rajattu. Tervetuloa opiskelemaan sosiaalitieteitä!

Tutkinto-ohjelma / oppiaine

Sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelma (SOS)

Osaamistavoitteet

Opiskelijalla on sosiaalitieteiden ja yhteiskunnan tarkastelun perustiedot ja -taidot.
Opiskelija tuntee sosiaalitieteiden keskeisiä käsitteitä, teorioita ja lähestymistapoja, ymmärtää eri suuntausten samankaltaisuuksia ja eroja. Hän tuntee lähemmin kahden eri sosiaalitieteen lähtökohtia.
Opiskelija hahmottaa yhteiskunnallisia ilmiöitä tieteellisen tiedon näkökulmasta ja hänellä on tutkimukseen tukeutuva yleiskäsitys suomalaisesta yhteiskunnasta ja sen kehityksestä.
Opiskelija hallitsee sosiaalitieteiden yliopisto-opiskelun perusteet, erityisesti aktiivisen seminaarityöskentelyn käytännöt ja osaa ilmaista itseään suullisesti ja kirjallisesti. Opiskelija osaa referoida ja arvioida tutkimuskirjallisuutta sekä perehtyä itsenäisesti valitsemaansa yhteiskunnalliseen aiheeseen. Hän osaa koota tutkimustietoa ja kirjoittaa pienimuotoisen tieteellisen tekstin.
Opiskelijalla on valmiudet aineopintojen opiskelun aloittamiselle.

Kuvaus

Opinnot voi aloittaa joustavasti pitkin lukuvuotta seuraavista alkavista kursseista tai tiettyjen jaksojen osalta kirjallisuussuorituksilla. Katso tarkemmin sivun alaosasta jaksokohtaisista tiedoista. Huomioi, että uudella opiskelijalla kestää vähintään viikon ennen kuin ilmoittautumisen jälkeen on saanut kursseilla tarvittavan yliopiston käyttäjätunnuksen toimintaan.

HUOM! Kolmannessa opetusperiodissa tammikuussa 2015 alkaville kursseille menee aikaikkuna kiinni seuraavasti: SOS1, YKYY2 ja SOS3 6.1.2015 (tämän jälkeen seuraavat SOS1, YKYY2  ja SOS3 kurssit (tai vastaavat uusien opetussuunnitelmien mukaiset kurssit) järjestetään lukuvuonna 2015-2016). Valinnaisista jaksoista kevään 2015 SOS4.3 verkkokurssille ehtii jos käyttäjätunnus on kunnossa 15.1. mennessä. SOS4 -kohdan jaksot voi tehdä kurssien sijaan myös kirjoilla, myös kesällä 2015.

Opinto-oikeusaikaa on elokuun 2016 loppuun. Opinto-opas (opetussuunnitelmat) uudistetaan syksyllä 2015 mutta vanhan ja uuden opetussuunnitelman välille tulee yhteys (määritellään korvaavuudet) jolloin vanhojen opetusuunnitelmien mukaan aloitettuja opintoja voi jatkaa uusien opetussuunnitelmien mukaan.

Opintokokonaisuuden jaksoja voi suorittaa vaihtoehtoisilla tavoilla. Tarjolla on lähiopetusluentosarjoja (Tampereella ja Porissa), verkon kautta opiskeltavia monimuotokursseja sekä itsenäisiä suoritusmuotoja sähköisillä tenteillä ja esseillä. Suoritusmahdollisuudet vaihtelevat jaksoittain. Katso tarkemmat jaksokohtaiset tiedot tämän sivun alareunasta. Opintokokonaisuus on mahdollista suorittaa täysin etäopiskellen vaikkapa ulkomailta.

Opintokokonaisuuden vapaaehtoinen alkuinfo järjestettiin Tampereella 4.9.2014. Alkuinfosta on tallenne opintoryhmän suljetulla Moodle-opiskelualueella jonne saa pääsyohjeen opintoihin hakeutuessa.

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

Opintokokonaisuus on mahdollista tehdä kahtena valinnaisena versiona.

1.

Ensimmäinen vaihtoehto on tehdä perusopintokokonaisuus sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelman omilla opetussuunnitelmilla eli samoilla joita opiskelevat yliopiston sosiaalitieteiden tutkinto-opiskelijat ("pääaine" sosiaalitieteet).

Ensimmäisen vaihtoehdon opinto-opas.

2.

Toisena vaihtoehtona on tehdä opintokokonaisuus "sosiaalitieteet valinnaisina opintoina" -opetussuunnitelmien mukaan. Tämä opintokokonaisuus on suunnattu tutkinto-opiskelijoilla niille jotka eivät ole sosiaalitieteiden omia tutkinto-opiskelijoita vaan tekevät sosiaalitieteitä valinnaisina opintoina ("sivuaineena").

Toisen vaihtoehdon opinto-opas.

Avoimessa yliopistossa nämä ovat sama hakukohde, "Sosiaalitieteiden perusopinnot". Voit tehdä opintojesi aikana valinnan siitä, kumman vaihtoehdon mukaan haluat opintokokonaisuuden suorittaa.

Ensimmäinen vaihtoehto sopii erityisesti niille, jotka tähtäävät sosiaalitieteiden tutkinto-opiskelijaksi joko päävalinnassa (valintakokeet) tai erillisvalinnan kautta. Vaihtoehto on hyvä myös jos et ole aiemmin opiskellut yliopistossa ja haluat oppia yliopisto-opinnoissa tarvittavia perustaitoja (jaksot YKYY2 ja SOS3).

Toinen vaihtoehto sopii henkilöille jotka haluavat keskittyä perusopinnoissa enemmän ja usemman alan sosiaalitieteiden sisältöihin. Vaihtoehto on sopiva myös mikäli olet liittämässä (varmista asia kohdeyliopistosta / tutkinnosta) opinnot valinnaisiksi opinnoiksi / sivuaineeksi muihin opintoihisi joissa on jo muuten olemassa YKYY2 ja SOS3 -jaksojen kaltaisia sisältöjä.

Opintojen aikana on saatavilla ohjausta ja neuvontaa omien valintojen tueksi.

Opetus on SOS3 -jaksoa lukuunottamatta tutkinto-opetukseen integroitua eli tapahtuu samoissa ryhmissä Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijoiden kanssa.

Opiskelijamme saavat opintojen ajaksi käyttöönsä monia yliopiston tarjoamia lisäpalveluita. Opintomaksu sisältää mm. MS Office 365 -palvelupaketin (toimisto-ohjelmat Word, Excel, PowerPoint ym., pilvitallennustilaa, yliopiston sähköposti ja kalenteripalvelut ym.) sekä mahdollisuuden ladata omalle koneelle F-Secure Antivirus -virustorjuntaohjelmisto. Lisätietoja.

Yhteyshenkilöt

Opetuksen käytännön järjestelyihin liittyen: Mari Kivimäki, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 040- 190 1813

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: Ismo Isopoussu, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050-462 7368

Opintojen sisällölliset kysymykset: avoimista yliopisto-opinnoista vastaava yliopistonlehtori Marko Salonen.

Tarkemmat tiedot opetuksesta