x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
HISAT Historian aineopinnot 35 - 60 op, AYO, lähiopinnot (Tampere) lukuvuonna 2014-2015 alkavat opinnot 35–60 op

Tyyppi

Aineopinnot

Opetusmuoto

Lähiopetus

Paikkakunta

TAMPERE

Maksu

350 – 600 euroa

Maksunkuvaus

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen opintoihin alkaa 13.8.2014 klo 10.00 ja päättyy 8.9.2014.

Opiskelijavalinta tehdään hakuajan jälkeen. HUOM! Katso kohta "edeltävät opinnot".


Katso hakuohjeet ja -lomake.

Opinnot ilmestyvät lomakkeen koulutustietoihin vasta kun hakuaika alkaa.

HUOM! Merkitse hakulomakkeelle lisätietoja kohtaan, haluatko suorittaa aineopinnot 35 opintopisteen vai 60 opintopisteen laajuisina. Opintomaksu on 10 euroa / opintopiste.

Tutkinto-ohjelma / oppiaine

Historian tutkinto-ohjelma (HIS)

Osaamistavoitteet

Aineopinnot suoritettuaan opiskelija ymmärtää perusopintoja syvemmin historiallisen tutkimuksen ja tiedon ominaispiirteitä. Opiskelija osaa luoda ohjatusti historiallista tietoa. Opiskelija osaa arvioida kriittisesti erilaisia historiantutkimuksen suuntauksia.

Sisältö

Aineopintojen aikana opiskelija tutustuu historiantutkimuksen menetelmiin, harjoittelee historiallista tutkimusta ja perehtyy monenlaisiin historiallisiin ilmiöihin ja prosesseihin.

Kuvaus

Kokonaisuuden tiedot opinto-oppaassa. Opinto-opas (opetussuunnitelmat) uudistetaan syksyllä 2015 mutta vanhan ja uuden opetussuunnitelman välille tulee yhteys (määritellään korvaavuudet) jolloin vanhojen opetusuunnitelmien mukaan aloitettuja opintoja voi jatkaa uusien opetussuunnitelmien mukaan.

Historian tutkinto-ohjelman aineopintojen kokonaislaajuus on 60 op. Tampereen yliopistossa tutkinto-opiskelijoina historian tutkinto-ohjemassa opiskelevat tekevät opinnot 60 opintopisteen laajuisina. Koko aineopintokokonaisuus (60 op) on tarjolla myös avoimina yliopisto-opintoina.

Historian aineopinnoista on myös suppeampi 35 opintopisteen versio. Yhdessä edeltävien perusopintojen (25 op) kanssa se muodostaa aineenopettajille kokonaisuuden (yht. 60 op) joka antaa historiasta toisen opetettavan aineen pätevyyden. Luokanopettajille ko. opinnot tuovat ns. kaksoiskelpoisuuden eli aineenopettajan kelpoisuuden historiaan.

35 opintopisteen aineopintoihin kuuluvat jaksot:

HISA1A Historian tutkimusprosessi ja historiantutkijan etiikka 5 op
HISA2 Temaattiset erikoistumisopinnot 10 op
HISA3 Syventävä teema ja praktikum 10 op (tehdään yhdestä teemasta)
HISA4 Kandidaattiseminaari 10 op

HUOM! Merkitse hakulomakkeelle lisätietoja kohtaan, haluatko suorittaa aineopinnot 35 opintopisteen vai 60 opintopisteen laajuisina. Opintomaksu on 10 euroa / opintopiste.

Opetusajat

Historian aineopinnot avoimina yliopisto-opintoina on suunniteltu siten, että opetus tapahtuu iltaisin tai viikonloppuisin. Opinnot on siis mahdollista suorittaa päivätyön ohessa. Osassa jaksoista on myös itsenäinen kirjallisuussuoritusvaihtoehto (kirjatentti/essee). Opiskelijat voivat pääsääntöisesti halutessaan myös osallistua tutkinto-opiskelijoiden päiväopetusryhmiin. Lisätietoa opintojen alkaessa.

Opiskelemaan valituille järjestetään tuutorointitilaisuus pe 12.9.2014 klo 17.15. Historian seminaarihuone, Pinni B3077, Kanslerinrinne 1.

Opinto-oikeusaika on 31.7.2017 saakka.

HUOM! Tarjottavien kurssien rytmityksestä johtuen opinnot kestävät kolme lukuvuotta mikäli voit osallistua vain ilta/viikonloppuopetukseen. Mikäli pääset myös päiväkursseille, on opinnot mahdollista suorittaa loppuun kahdessa lukuvuodessa.

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

Opiskelijamme saavat opintojen ajaksi käyttöönsä monia yliopiston tarjoamia lisäpalveluita. Opintomaksu sisältää mm. MS Office 365 -palvelupaketin (toimisto-ohjelmat Word, Excel, PowerPoint ym., pilvitallennustilaa, yliopiston sähköposti ja kalenteripalvelut ym.) sekä mahdollisuuden ladata omalle koneelle F-Secure Antivirus -virustorjuntaohjelmisto. Lisätietoja.

Edeltävät opinnot

Hakukelpoisia opintoihin ovat henkilöt, joilla on hakuajan päättymiseen mennessä suoritettuna:

-historian perusopinnot kokonaan (25 op)

Opiskelijaksi voidaan tapauskohtaisesti hyväksyä myös, jos perusopinnoista puuttuu yksi tai kaksi jaksoa ja niiden suorittamiseen on esittää suunnitelma.

Perusopintokokonaisuuden kokonaisarvosanan tulee olla vähintään 3 (hyvät tiedot, asteikolla 1 - 5). HISP1 Johdatus historiantutkimukseen (tai aiempien opetussuunnitelmien vastaavan kurssin tai muun yliopiston vastaavan kurssin) arvosanan tulee myös olla vähintään 3 (hyvät tiedot, asteikolla 1 - 5).

Jos perusopinnot on suoritettu jonkun muun kuin Tampereen yliopiston opetussuunnitelmien mukaan, perusopintojen vastaavuus arvioidaan tapauskohtaisesti.

Toimita perusopintojesi todistusjäljennös osoitteeseen: Mari Kivimäki, Yhteiskuntatieteiden yksikkö, Linna h. 6050, 33014 TAMPEREN YLIOPISTO). Todistusjäljennöstä ei tarvitse toimittaa, jos perusopinnot on suoritettu Tampereen yliopistossa (avoin yliopisto tai tutkintokoulutus).

Yhteyshenkilöt

Opetuksen käytännön järjestelyihin liittyen: Mari Kivimäki, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 040- 190 1813

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: Ismo Isopoussu, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050-462 7368

Tarkemmat tiedot opetuksesta