x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
Sosiaalityön aineopinnot 55 op (AYO, lähiopetus, Seinäjoki) syksy2013-kevät2016 55 op

Opetusmuoto

Lähiopetus

Paikkakunta

SEINÄJOKI

Maksu

550 euroa

Maksunkuvaus

Opintomaksu laskutetaan kolme erässä: 250 euroa marraskuun -13 alussa, 150 euroa joulukuun -13 alussa ja 150 euroa tammikuun -14 alussa.

Opinto-oikeuden peruminen: Jos tulet valituksi opintoihin, mutta et voi aloittaa niitä, sinun pitää perua osallistumisesi viimeistään viikkoa ennen opintojen alkua (eli 2.10.). Mikäli opinto-oikeus perutaan tämän jälkeen, mutta kuitenkin ennen opetuksen alkamista, peritään opintomaksusta käsittelykuluina 40 euroa. Jos opinnot perutaan opintojen alkaminen jälkeen, tai mikäli perumista ei tehdä lainkaan, peritään koko opintomaksu.

Lisätietoa opintomaksujen laskutus- ja maksuehdoista.

Ilmoittautuminen

Edeltävät opinnot:

Hakukelpoisia opintoihin ovat henkilöt, joilla on suoritettuna:
-sosiaalityön perusopinnot kokonaan tai vähintään 20 op
tai
-sosiaalialan opistoasteen tutkinto (sosiaaliohjaaja, sosiaalikasvattaja, kehitysvammaistenohjaaja), ks. myös kohta "edellytysten ja suositusten lisätiedot"
tai
-sosiaalialan ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi AMK, geronomi AMK, kuntoutuksen ohjaaja AMK), ks. myös kohta "edellytysten ja suositusten lisätiedot"

Edeltävät opinnot pitää olla suoritettuna 28.8.2013 mennessä.

Jos sosiaalityön perusopinnot on suoritettu jonkun muun kuin Tampereen yliopiston opetussuunnitelmien mukaan, perusopintojen vastaavuus arvioidaan tapauskohtaisesti.


Opintoihin hakeutuminen

Haku opintoihin päättyy 28.8.2013. Linkki tulostettavaan hakulomakkeeseen.

Hakulomakkeen liitteenä pitää olla kahden henkilön oikeaksi todistama jäljennös vaadittavien edeltävien opintojen todistuksesta/opintosuoritusotteesta (jos ei ole toimittanut sitä aiemmin avoimeen yliopistoon tai ei ole suorittanut perusopintoja Tampereen yliopiston avoimessa yliopistossa). Hakemus liitteineen postitetaan osoitteeseen Tampereen yliopiston avoin yliopisto, PL 147, 60101 Seinäjoki. Myöhästyneitä hakemuksia ja liitteitä ei huomioida (viimeisen hakupäivän postileiman päiväys ei riitä).


Mahdollinen aineistokoe

Jos hakukelpoisia hakijoita on enemmän kuin ryhmän opiskelijakiintiö (20 opiskelijaa), järjestetään aineistokoe

Aineistokoe järjestetään tarvittaessa 16.9.2013 klo 16.30-19.30, luokka 230Y,  Keskuskatu 32, D-rappu, Seinäjoki

Tieto aineistokokeen järjestämisestä tarkkoine luokkatilatietoineen tai sen mahdollisesta peruuntumisesta ilmoitetaan hakuajan päättymisen jälkeen avoimen yliopiston kotisivujen http://www.uta.fi/avoinyliopisto/ etusivulla, Ajankohtaista avoimessa –palstalla.

Aineistokokeen materiaali jaetaan hakijoille koetilaisuudessa, ja sen saa pitää koko koetilaisuuden ajan. Aineistokokeen avulla arvioidaan hakijan kykyä ymmärtää, tulkita ja eritellä sosiaalityön tieteellistä tekstiä.

Opiskelijat valitaan aineistokokeen pistemäärän mukaisessa paremmuusjärjestyksessä. Opiskelijavalinnassa on etusijalla hakijat, jotka ovat hakeneet koko opintokokonaisuuteen (55 op).

Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan noin kaksi  viikkoa ennen opintojen alkua.

(Tampereen yliopiston läsnäolevat tutkinto-opiskelijat eivät voi hakea syyslukukaudella 2013 järjestettäville kursseille. Mahdollisuudesta osallistua myöhempinä lukukausina järjestettäville kursseille ilmoitetaan aina ennen lukukauden alkua.)

Kuvaus

Sosiaalityön aineopinnot suoritettuaan opiskelija tuntee sosiaalityön keskeiset toimintakentät ja -ehdot, ammatilliset käytännöt ja palvelujärjestelmät. Hän on saavuttanut asiakastyön perusvalmiudet. Lisäksi opiskelija on omaksunut yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen perustaidot ja osaa soveltaa niitä. Ammatillisuuden ja tutkimuksellisuuden välinen yhteys on hahmottunut.

Huomaathan, että opintoihin sisältyy 9 viikkoa kokopäiväistä käytännön käytännön opetusta ("työharjoittelu"). Käytännön opetus on palkatonta, myös mahdolliset matkakulut ym. kustannukset jäävät opiskelijan kustannettavaksi. Käytännön opetuksesta saa vapautuksen (suoritettavaksi jää essee), jos on toiminut sosiaalityöntekijänä vähintään  vuoden ajan viiden viimeisen vuoden aikana tai opiskelijalla on sosionomi (amk) -tutkinto.

Sosiaalityön aineopinnot (55 op) sisältävät seuraavat opintojaksot:

STYA1A Sosiaalioikeus 5 op
STYA1B Sosiaalihuollon hallinto ja johtaminen 5 op
STYA2 Elämänkulku ja sosiaalityö 5 op
STYA3A1 Asiakastyön teoriat 2 op
STYA3A2 Asiakastyön menetelmät 3 op
STYA3B1 Taitoseminaari 3 op
STYA3B Käytännön opetus ja ohjaus 12 op
STYA4A Sosiaalitieteen kvalitatiiviset menetelmät 5 op
STYA4B Sosiaalitieteen kvantitatiiviset menetelmät 5 op
STYA5 Kandidaatintutkielma 10 op

Tämän sivun alaosassa on linkit jaksoihin, jotka järjestetään lukuvuonna 2013-2014. Lukuvuonna 2014-2015 järjestetään lisäksi kaksi opintojaksoa, joiden tiedot löytyy tästä (pdf-tiedosto).  Jaksoja, jotka suoritetaan pelkästään kirjatentteinä, voi tenttiä koko opinto-oikeuden keston ajan eli kevääseen 2016 saakka.

Opetus järjestetään pääsääntöisesti arki-iltapäivisin n. klo 16 alkaen ja lauantaisin.

Opiskelijalle myönnettävä opinto-oikeus kattaa tämän opetusohjelman mukaiset opinnot (Seinäjoki, syksy 2013-kevät2016)

Opinnot toteutetaan lähiopetuksena, johon opiskelijan on osallistuva. Joissakin jaksoissa voi olla myös verkko-opetusta (esim. joku osa luennoista seurataan verkon välityksellä)

Lisätiedot

HUOM!!!HUOM!!!HUOM!!!HUOM!!!HUOM!!!HUOM!!!

Infotilaisuus Seinäjoella alkavista sosiaalityön aineopinnoista kiinnostuneille järjestetään ti 20.8. 2013 klo 16:30 alkaen (tilaisuuden kesto max 1,5 tuntia) , luokka 230Y osoitteessa Keskuskatu 32, D-rappu, Seinäjoki 

HUOM!!!HUOM!!!HUOM!!!HUOM!!!HUOM!!!HUOM!!!

Edellytysten ja suositusten lisätiedot

Onko Sinulla sosiaalialan opistoasteen tutkinto ja ammattikorkeakoulututkinto, mutta et ole suorittanut Sosiaalityön perusopintoja? Aikaisempi tutkinto korvaa  Sosiaalityön perusopinnoista 20 opintopistettä, suoritettavaksi jää opintojakso Toiminta, tulkinta ja tieto 5 op, ks. sosiaalityön perusopintojen opetusohjelma

Yhteyshenkilöt

Opetuksen käytännön järjestelyihin liittyen: osastosihteeri Päivi Antinoja, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 040-1901824

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: Suunnittelija Ulla Lassila, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050-5490420

Tarkemmat tiedot opetuksesta