x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
Kirjallisuustieteen perusopintoja 5-10 op, lähiopetus, Tampere, syksy 2014

Opetusmuoto

Lähiopetus

Paikkakunta

TAMPERE

Maksu

50 – 100 euroa

Maksunkuvaus

Opintomaksu 1 op = 10 euroa (esim. 5 op = 50 euroa).
Katso maksut kunkin opintojakson tietojen kohdalta.

Ilmoittautuminen opintoihin on sitova.
Lisätietoa opintomaksujen laskutus- ja maksuehdoista.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen syksyllä 2014 opetettaville opintojaksolle alkaa 13.8.2014 klo 10.00 verkossa olevalla hakulomakkeella.

Opiskelija ilmoittautuu kullekin opintojaksolle erikseen. Katso tarkemmat ilmoittautumistiedot kunkin opintojakson tietojen kohdalta.

Opiskelijat otetaan opintoihin ilmoittautumisjärjestyksessä kunkin opintojakson kiintiöiden mukaisesti.

Kuvaus

Avoimessa yliopistossa järjestetään 5 kirjallisuustieteen perusopintojaksoa lukuvuonna 2014-2015.

Perusopinnot (25 op) koostuvat viidestä opintojaksosta, jotka suoritetaan ensisijaisesti luento- ja harjoituskursseina.
Opintojaksot KIRP1-KIRP4 voi suorittaa joko osallistumalla opetukseen (joka sisältää opintojaksosta riippuen luennot & harjoitukset tai luennot & oheiskirjallisuuden) tai tenttimällä koko opintojakson kirjatenttinä. Kirjatenttejä voi suorittaa koko lukuvuoden 2014-15 ajan yleisinä tenttipäivinä (kerran kuukaudessa). Tenttikirjallisuuden suosituslistat ovat saatavissa tutkinto-ohjelman www-sivuilta. Katso tarkemmin opintojakson tietojen kohdalta.

Opintojakso KIRP1 tulee suorittaa ennen muita jaksoja. Muita opintojaksoja voi kuitenkin suorittaa yhtä aikaa opintojakson KIRP1 kanssa.
Jakso KIRP5 (= 5 op) muodostuu luennoista (2 op) sekä harjoituksista (3 op) tai kirjatentistä (3 op). Luennot (2 op) ovat siten pakolliset kaikille. KIRP5 -luennot ja harjoitukset voi suorittaa vain kevätlukukaudella 2015. KIRP5 harjoitukset (3 op) voi korvata suorittamalla kirjatentin (3 op). Huom! Kirjatentin voi suorittaa myös jo syyslukukaudella 2014; ota tällöin yhteyttä avoimeen yliopistoon. Kirjatentin lisäksi muista ilmoittautua myös KIRP5 -luennoille.

Syyslukukaudella 2014 tarjottavat opintojaksot
- KIRP1 Johdatus kirjallisuuden poetiikkaan 5 op (luennot iltaisin ja oheiskirjallisuus, joka tentitään), periodit I ja II
- KIRP3 Johdatus Suomen kirjallisuushistoriaan 5 op (luennot ja harjoitukset iltaisin)
Molemmat opintojaksot voi suorittaa vaihtoehtoisesti kirjallisuustenteillä (katso tarkemmin ko. opintojakson tietojen kohdalta). Ilmoittautuminen em. opintojaksoille alkaa 13.8.2014 klo 10.00 verkossa olevalla hakulomakkeella.

Keväällä 2014 opetettavat opintojaksot
- KIRP2 Kirjallisuus, kulttuuri ja yhteiskunta 5 op (luennot ilta-aikaan ja oheiskirjallisuus joka tentitään)
- KIRP4 Johdatus länsimaiseen kirjallisuushistoriaan 5 op (luennot tutkinto-opetuksen ryhmässä päiväaikaan ja sähköinen tentti oheiskirjallisuudesta), periodi IV
- KIRP5 Tekstianalyysi 5 op (luennot ja harjoitukset iltaisin), periodit III ja IV
Opintojaksot KIRP2 ja KIRP4 voi suorittaa vaihtoehtoisesti myös kirjallisuustenteillä (katso tarkemmin ko. opintojakson tietojen kohdalta). KIRP5:n harjoitukset voi suorittaa joko osallistumalla harjoitusryhmään (vain keväällä 2015) tai kirjallisuustentillä (koko lukuvuoden 2014-15).

Opinnot vastaavat Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikön kirjallisuustieteen perusopintojen valinnaisia opintoja (25 op).

Perusopintojen osaamistavoitteet:
Perusopinnot suoritettuaan opiskelija pystyy arvioimaan kirjallisuutta osana taiteen ja kulttuurin kenttää sekä tuntee kirjallisten esitysmuotojen historian päälinjat ja tekstianalyysin keskeiset käsitteet. Opiskelijalla on käsitys kirjallisuudentutkimuksen nykytilanteesta, lähtökohdat omaehtoiseen kirjallisuuden tuntemuksen syventämiseen ja tekstien tulkintaan sekä valmiudet oman opintosuunnitelman rakentamiseen mahdollisissa aineopinnoissa. Sisältö: Perusopinnot johdattavat kirjallisuuden opiskeluun ja tieteenalan peruskäsitteisiin. Opiskelija saa yleiskuvan tieteenalasta perehtymällä kirjallisuuden poetiikkaan, kirjallisuuden, kulttuurin ja yhteiskunnan suhteeseen sekä kirjallisuushistoriaan. Lisäksi opintojaksot harjaannuttavat kaunokirjallisten ja muiden tekstien lukemiseen ja analysointiin sekä kirjallisuustieteelliseen keskusteluun ja kirjoittamiseen.

Yhteyshenkilöt

Opetuksen käytännön järjestelyt (esim. opetuspaikat, tentit, laskutus): koulutussihteeri Marjo Lahti, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@uta.fi, 040 190 1820

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen opintokoordinaattori Tellervo Helenius, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050 462 7352

Tarkemmat tiedot opetuksesta