x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SOSAT Sosiaalitieteiden aineopintoja 25 - 35 op, AYO, lähiopinnot (Tampere) lukuvuonna 2014-2015 alkavat opinnot 25–35 op

Tyyppi

Aineopinnot

Opetusmuoto

Lähiopetus

Paikkakunta

TAMPERE

Maksu

250 – 350 euroa

Maksunkuvaus

Ilmoittautuminen

Haku opintoihin on päättynyt.

Opiskelijakiintiö 30 (syksyllä 2014 alkaviin 25 op:n aineopintoihin), jakautuen sosiaalitieteiden alakohtaisesti:

  • sosiaalipolitiikka 5
  • sosiaalipsykologia 5
  • sosiologia 5
  • sosiaaliantropologia 5
  • sukupuolentutkimus 5
  • musiikintutkimus 5

HUOM! Hakijan tulee merkitä hakulomakkeelle 1 – 6 valinnaista sosiaalitieteiden alaa ensisijaisuusjärjestykseen (Lisätietoja kohtaan). Valinta tehdään jokaiselle sosiaalitieteiden alalle erikseen siten, että viisi parasta hakijaa valitaan kyseiselle alalle. Mikäli hakija ei tule valituksi ensisijaiseksi merkitsemälleen alalle, hän voi valintakriteerien mukaan tulla valituksi muille valitsemilleen aloille.

Edeltävinä opintoina vaadittavat perusopinnot kokonaan suorittaneet ovat etusijalla osakokonaisuuden suorittaneisiin nähden. Osakokonaisuuden suorittaneiden keskinäinen järjestys määräytyy suoritettujen opintopisteiden määrän mukaan. Samanlaajuiset edeltävät opinnot suorittaneiden hakijoiden paremmuusjärjestys määräytyy kokonaisarvosanan mukaan. Opintoihin valitaan parhaimmat kokonaisarvosanat saaneet. Tasatilanteessa suoritetaan arvonta.

Menetelmäopintojen jaksoihin voivat hakea myös muut jotka täyttävät aineopintojen edeltävien opintojen vaatimukset. Mikäli opiskelijamäärää joudutaan rajoittamaan ovat etusijalla 2013 tai 2014 sosiaalitieteiden aineopintoja (25 op:n osio) avoimina yliopisto-opintoina aloittaneet. Menetelmäopintoihin edeltävinä opintoina vaadittavat perusopinnot kokonaan suorittaneet ovat etusijalla osakokonaisuuden suorittaneisiin nähden. Osakokonaisuuden suorittaneiden keskinäinen järjestys määräytyy suoritettujen opintopisteiden määrän mukaan. Samanlaajuiset edeltävät opinnot suorittaneiden hakijoiden paremmuusjärjestys määräytyy kokonaisarvosanan mukaan. Opintoihin valitaan parhaimmat kokonaisarvosanat saaneet. Tasatilanteessa suoritetaan arvonta.
Katso hakuohjeet ja -lomake.
Opinnot ilmestyvät lomakkeen koulutustietoihin vasta kun hakuaika alkaa.

Tutkinto-ohjelma / oppiaine

Sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelma (SOS)

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee sosiaalitieteiden ajattelun ja tutkimuksen historiaa sekä tärkeimpiä nykysuuntauksia.
Opiskelija on tutustunut sosiaalitieteiden tiedon muodostamisen ja perustelun tapoihin sekä tutkimusmenetelmiin, ja hän osaa soveltaa niitä eettisesti perustellulla tavalla tutkimustyössä. Opiskelija osaa tarkastella kriittisesti ajankohtaisia yhteiskunnallisia ja kulttuurisia ilmiöitä tutkimustiedon ja sosiaalitieteiden teorioiden tarjoamista näkökulmista.
Opiskelija on perehtynyt valitsemansa tieteenalan käsitteisiin ja tutkimusalaan.
Opiskelija osaa suunnitella ja ohjatusti toteuttaa pienimuotoisen tutkielman, jossa hän käyttää sosiaalitieteiden tutkimusmenetelmiä, soveltaa sosiaalitieteiden teoreettisia näkökulmia sekä tekee tuloksia koskevia päätelmiä. Opiskelijalla on perusedellytykset toimia valitsemansa tieteenalan ja tutkielmansa aiheeseen liittyvissä asiantuntijatehtävissä.
Opiskelijalla on valmiudet syventävien opintojen aloittamiselle.

Kuvaus

Aineopintoihin voi hakea suoritusoikeutta erikokoisiin osioihin.

1.

25 op sisältäen 20 op alakohtaisia opintoja (sosiaalitieteiden alat II) ja jakson SOS5 Sosiaalitieteiden teoria I 5 op

Sisältyvät opintojaksot opinto-oppaassa:

2.

yhteensä 30 - 35 op sisältäen edellisten lisäksi SOS7 Sosiaalitieteiden tutkimusmenetelmät, 5 - 10 op verkkokursseina (kaksi jaksoa, molemmat omina erillisinä hakukohteina).

Menetelmäopintoihin ovat haussa etusijalla 25 op:n aineopintoja suorittamassa olevat / suorittaneet. Mikäli ryhmään mahtuu, niin opintoihin otetaan myös muita aineopintojen edeltävien opintojen vaatimukset täyttäviä.

Sisältyvät opintojaksot opinto-oppaassa:

Opinnot toteutetaan pääsääntöisesti tutkinto-opetuksen kanssa yhteisopetuksena. Osa kursseista on päiväaikaan. Monissa jaksoissa on opetukseen osallistumisen vaihtoehtona itsenäinen suorittaminen kirjallisuuden avulla (sähköinen tentti ja / tai essee) jonka voi tehdä joustavasti haluamanaan ajankohtana. Menetelmäkurssit ovat verkkokursseja joissa opinnot etenevät annetussa rytmissä jossa on ajan ja paikan suhteen joustoa joten opinnot voi sovittaa muun päivärytmin mukaan. Joustossa on kuitenkin selkeät rajat ja kurssit on mahdollista suorittaa vain mikäli sitoutuu annettuun aikatauluun. Opiskelu tapahtuu ryhmissä verkkoalueella.

Menetelmäopinnot tulisi suorittaa mikäli suunnittelee tulevaisuudessa erillisvalinnasta tutkinto-opiskelijaksi hakemista. Sosiaalitieteiden aineopinnot suorittaneet ovat yksi ryhmä joiden joukosta erillisvalinnan kautta vuosittain valitaan ryhmä opiskelijoita tutkinto-opiskelijaksi ilman pääsykokeita.

SOS7.1 on haussa 13.8.2010 alkaen, kurssi alkaa lokakuun lopussa.

SOS7.2 järjestetään seuraavan kerran todennäköisesti syyslukukaudella 2015.

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

Opintoihin valituille (25 op:n paketti) järjestetään alkuinfotilaisuus 3.9.2014 klo 16.30 alkaen Linnan seminaarihuone 6017 (Kalevantie 5, 6.kerros)

Opinto-oikeusaika 25 op:n paketissa syksystä 2014 vuoden 2016 loppuun, menetelmäkursseilla lyhyempi.

Opiskelijamme saavat opintojen ajaksi käyttöönsä monia yliopiston tarjoamia lisäpalveluita. Opintomaksu sisältää mm. mahdollisuuden ladata omalle koneelle F-Secure Antivirus -virustorjuntaohjeimiston ja MS Office 365 -palevelupaketin (toimisto-ohjelmat Word, Excel, PowerPoint ym., pilvitallennustilaa, yliopiston sähköposti ja kalenteripalvelut ym.). Lisätietoja.

Edeltävät opinnot

Hakukelpoisia opintoihin ovat henkilöt, joilla on hakuajan päättymiseen mennessä suoritettuna:

  • sosiaalitieteiden perusopinnot kokonaan tai lähes kokonaan, myös aiempien tutkintovaatimusten mukaiset alakohtaiset (sosiaalipolitiikka, sosiaalipsykologia, sosiologia, sosiaaliantropologia, sukupuolentutkimus / naistutkimus, musiikintutkimus / etnomusikologia) perusopinnot hyväksytään.
  • Tampereen yliopiston uuden tutkinto-ohjelman (2012-2015) mukaisen perusopintokokonaisuuden suorittaneilla tulee olla haettavan sosiaalitieteiden alan vastaava perusopintojen valinnainen alajakso (SOS4) suoritettuna

Jos perusopinnot on suoritettu jonkun muun kuin Tampereen yliopiston opetussuunnitelmien mukaan, perusopintojen vastaavuus arvioidaan tapauskohtaisesti.

Toimita perusopintojesi todistusjäljennös välittömästi hakulomakkeen lähettämisen jälkeen osoitteeseen: Mari Kivimäki, Yhteiskuntatieteiden yksikkö, Linna h. 6050, 33014 TAMPEREN YLIOPISTO). Todistusjäljennöstä ei tarvitse toimittaa, jos perusopinnot on suoritettu Tampereen yliopistossa (avoin yliopisto tai tutkintokoulutus).

Yhteyshenkilöt

Opetuksen käytännön järjestelyihin liittyen: Mari Kivimäki, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 040- 190 1813

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: Ismo Isopoussu, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050-462 7368

Tarkemmat tiedot opetuksesta