x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
TIEPT Tietojenkäsittelytieteiden perusopinnot 25 op, Tampere, lähiopetus, syksy2013-kevät2014 25 op

Tyyppi

Perusopinnot

Opetusmuoto

Lähiopetus

Paikkakunta

TAMPERE

Maksunkuvaus

Jos ilmoittaudut Tietojenkäsittelytieteiden perusopintoihin (25 op ), maksu on 250 euroa, joka laskutetaan yhdessä erässä syyskuun alussa.

Jos ilmoittaudut yksittäiseen opintojaksoon/yksittäisiin opintojaksoihin, maksu määräytyy opintojakson laajuuden mukaan, 10 euroa/opintopiste (esim. 5 op:n laajuinen opintojakson maksu on 50 euroa). Maksu laskutetaan opintojakson opetuksen alettua.

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Ilmoittautumisen peruminen: Jos et voi aloittaa opintoja, ilmoittautuminen pitää perua viimeistään yhtä viikkoa ennen opintojen alkua. Mikäli opinto-oikeus perutaan tämän jälkeen, mutta ennen opetuksen alkua, peritään opintomaksusta käsittelykuluina 40 euroa (tai jos opintomaksu on alle 40 euroa, opintomaksu peritään kokonaisuudessaan). Tämän jälkeen tehdyistä perumisista tai mikäli perumista ei tehdä lainkaan, peritään koko opintomaksu.

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua kerralla jokaiseen neljään tietojenkäsittelytieteiden perusopintojaksoon, jolloin valitset hakulomakkeen koulutustiedot-valikosta Tietojenkäsittelytieteiden perusopinnot 25 op (opiskelijakiintiö 10) TAI yksittäiseen opintojaksoon/yksittäisiin opintojaksoihin, jolloin valitset hakulomakkeen koulutustiedot-laatikosta jakson nimen/jaksojen nimet (opiskelijakiintiö 5 opiskelijaa/opintojakso)

Tietojenkäsittelytieteiden perusopintoihin 25 op ja syksyllä 2013 järjestettäviin opintojaksoihin on haku päättynyt.


Tietojärjestelmät ja ohjelmistotuotanto I -5 op -jakso järjestetään kevätlukukaudella 2014 (linkki jakson tietoihin tämän sivun alaosassa). Ilmoittautuminen opintojaksolle alkaa 21.11.2013 klo 10:00 verkossa olevalla hakulomakkeella. Katso hakuohjeet ja -lomake.
Kurssin nimi (TIEP4 Tietojärjestelmät ja ohjelmistotuotanto I) ilmestyy lomakkeen koulutustietoihin vasta kun hakuaika alkaa. Opintojaksoon otetaan 5 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Opintoihin voi ilmoittautua 10.12.13 saakka, mikäli ryhmässä on tilaa. Tietojärjestelmät ja ohjelmistotuotanto I -5 op -jakson edeltävinä opintoina vaaditaan opintojaksot TIEP1 Lausekielinen ohjelmointi, TIEP2 Johdatus vuorovaikutteiseen teknologiaan TIEP3, Tietokantojen perusteet (Taustatietona kurssilla vaaditaan perusteet tietokannoista - etenkin ER-mallista)

Tutkinto-ohjelma / oppiaine

Tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelma (TIE)

Osaamistavoitteet

Perusopinnot suoritettuaan opiskelija
- tuntee tietojenkäsittelytieteiden osa-alueita ja niiden suhteita naapuritieteisiin
- osaa laatia yksinkertaisia tietokoneohjelmia
- osaa suunnitella, toteuttaa ja hyödyntää yksinkertaisia tietokantoja
- tuntee käytettävyyden peruskäsitteet ja osaa tehdä heuristisia käytettävyysarvioita
- tuntee perusasiat tietojärjestelmien ja ohjelmistojen suunnittelusta

Kuvaus

Tietojenkäsittelytieteiden perusopinnot (25 op) sisältää seuraavat opintojaksot:

TIEP1     Lausekielinen ohjelmointi 10 op
TIEP2     Johdatus vuorovaikutteiseen teknologiaan 5 op
TIEP3     Tietokantojen perusteet 5 op
TIEP4     Tietojärjestelmät ja ohjelmistotuotanto I 5 op

Huomaathan myös opetustarjonnassamme olevan  opintojakson TIEY4 Tietotekniikkataidot 3 op, johon osallistumista suositellaan tietojenkäsittelytieteiden perusopintojen alussa. (TIEY4 sisältyy tietojenkäsittelytieteiden kandidaattiohjelman yhteisiin opintoihin).

Opintojaksot järjestetään yhteisopetuksena tutkinto-opiskelijoiden ryhmässä, opetus järjestetään päivisin

Tietojenkäsittelytieteiden opintojen suorittaminen vaatii sitoutumista opiskeluun; opetukseen osallistumista ja omatoimista viikkoharjoitusten tekemistä.

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

Väylä tutkinto-opiskelijaksi

http://www.uta.fi/opiskelijaksi/valintaperusteet/sis/erillisvalinta/tieavo.html

Opintokokonaisuuden arvosana lasketaan opintopisteillä painotettuna keskiarvona.

Edeltävät opinnot

katso kunkin opintojakson kohdalta

Yhteyshenkilöt

Opetuksen käytännön järjestelyihin liittyen: Koulutussihteeri Seija Söderkultalahti, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050-3435742

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: Suunnittelija Ulla Lassila, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050-5490420

Tarkemmat tiedot opetuksesta