x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
PHILAT Filosofian aineopinnot 35 - 65 op, AYO, lähiopinnot (Tampere) lukuvuonna 2014-2015 alkavat opinnot 35–65 op

Tyyppi

Aineopinnot

Opetusmuoto

Lähiopetus

Paikkakunta

TAMPERE

Maksu

350 – 650 euroa

Maksunkuvaus

Tutustu opintomaksuun liittyviin ehtoihin ennen ilmoittautumista!

Opintomaksumme nousevat 1.8.2015 alkaen. Uusi opintomaksu on 15 euroa / opintopiste. Ennen 1.8.2015 hakulomakkeen lähettäville opintomaksu on 10 euroa / opintopiste.

Ilmoittautuminen

Opinnot voi aloittaa joustavasti myös lukuvuoden aikana. Filosofian aineopinnot ovat hakukohteena hakulomakkeella helmikuun 2015 loppuun saakka. Ota yhteyttä ismo.isopoussu@uta.fi mikäli haluat keskustella myöhemmin keväällä opintojen aloittamisesta.


Katso hakuohjeet ja -lomake.

HUOM! Katso kohta "Edeltävät opinnot".

Opinnot ilmestyvät lomakkeen koulutustietoihin vasta kun hakuaika alkaa.

Kaikki halukkaat pääsevät mukaan opintoihin joilla on suoritettuna vaadittavat edeltävät opinnot. Opiskelijamäärää ei ole rajattu. Tervetuloa opiskelemaan filosofiaa!

Tutkinto-ohjelma / oppiaine

(PHIL)

Osaamistavoitteet

Filosofian aineopinnot suoritettuaan opiskelija ymmärtää, että filosofian historian tunteminen on olennainen osa filosofian harjoittamista. Hän hahmottaa ja osaa kuvata filosofian historian eri kausia ja niille ominaisia lähestymistapoja. Hän tuntee nykyfilosofian keskeisimmät suuntaukset ja perusopintoja laajemmin logiikan, tieteenfilosofian ja joidenkin muiden filosofian osa-alueiden piirissä käytäviä keskusteluja. Hän osaa kirjoittaa käsittelytavaltaan selkeän ja johdonmukaisen filosofisen esityksen ja osallistua filosofiseen keskusteluun.

Sisältö

Filosofian aineopinnot tarjoavat yleiskatsauksen filosofian historiaan ja näin laajentavat opiskelijan ymmärrystä filosofian eri osa-alueiden keskeisistä ongelmista ja käsitteistä. Aineopinnoissa perehdytään logiikan ja tieteenfilosofian nykysuuntauksiin. Lisäksi opiskelija perehtyy kahteen muuhun filosofian osa-alueeseen perusopintoja syvällisemmin. Opiskelija osallistuu aktiivisesti proseminaariin ja laatii kirjallisen seminaariesitelmän.

Kuvaus

Jaksojen kirjallisuus ja kuvaukset opinto-oppaassa.

Opinto-opas (opetussuunnitelmat) uudistetaan syksyllä 2015 mutta vanhan ja uuden opetussuunnitelman välille tulee yhteys (määritellään korvaavuudet) jolloin vanhojen opetusuunnitelmien mukaan aloitettuja opintoja voi jatkaa uusien opetussuunnitelmien mukaan.

Opiskelu tapahtuu yhteisopetuksena filosofian tutkinto-opetuksen kanssa. Opintojaksoja voi suorittaa opinto-oppaassa kerrotulla tavalla, useimmissa tapauksissa joko itsenäisesti kirjatenteillä (Tampereella, Porissa tai Seinäjoella) tai kirjallisuuteen perustuvilla esseillä tai myös kirjallisuutta korvaavilla kursseilla Tampereella. Kursseja järjestetään sekä päivä- että ilta-aikaan. Opinto-oikeus kestää lukuvuoden 16/17 loppuun.

Tarjolla olevat kurssit löytyvät yliopiston opetusohjelmasta (Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö -> Filosofian kandidaattiohjelma) kohdasta "aineopinnot". Kurssitarjonta voi täydentyä lukuvuoden aikana.

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

Filosofian aineopintoihin kuuluvia valinnaisia aineopintoja on mahdollista suorittaa vaadittavan kymmenen opintopisteen sijaan maksimissaan 40 opintopistettä. Näin ollen suurin mahdollinen kokonaisopintopistemäärä filosofian aineopinnoista on 65 opintopistettä.

Oletuksena opintokokonaisuuden opinto-oikeus annetaan 35 opintopisteen laajuisiin opintoihin (aineopintojen kokonaismerkintään vaadittavat opinnot) jonka mukaan myös opintomaksu 350 euroa määräytyy. Mikäli haluat suorittaa enemmän kuin 35 op, niin kirjoita se hakulomakkeen lisätietoja -kohtaan tai ota yhteyttä opintojen aikana (mari.kivimaki(at)uta.fi, 040 190 1813) niin lisäämme opinto-oikeuttasi. Opintomaksu määräytyy opinto-oikeutesi kokonaisopintopistemäärän mukaan 10 euroa / opintopiste.

Myös yksittäisten opintojaksojen suorittaminen on mahdollista (alle 35 op). Merkitse hakulomakkeen lisätietoja -kohtaan jakso / jaksot joihin haluat opinto-oikeuden. Opintomaksu määräytyy opinto-oikeuden opintopistemäärän mukaan.

Opiskelijamme saavat opintojen ajaksi käyttöönsä monia yliopiston tarjoamia lisäpalveluita. Opintomaksu sisältää mm. MS Office 365 -palvelupaketin (toimisto-ohjelmat Word, Excel, PowerPoint ym., pilvitallennustilaa, yliopiston sähköposti ja kalenteripalvelut ym.) sekä mahdollisuuden ladata omalle koneelle F-Secure Antivirus -virustorjuntaohjelmisto. Lisätietoja.

Edeltävät opinnot

Filosofian perusopinnot. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt joilla on n. 75 % perusopinnoista suoritettuna ja joilla on esittää suunnitelma siitä kuinka he ensi tilassa pyrkivät saamaan perusopinnot suoritettua.

Toimita perusopintojesi todistusjäljennös osoitteeseen: Mari Kivimäki, Yhteiskuntatieteiden yksikkö, Linna h. 6050, 33014 TAMPEREN YLIOPISTO). Todistusjäljennöstä ei tarvitse toimittaa, jos perusopinnot on suoritettu Tampereen yliopistossa (avoin yliopisto tai tutkintokoulutus).

Yhteyshenkilöt

Opetuksen käytännön järjestelyihin liittyen: Mari Kivimäki, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 040- 190 1813

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: Ismo Isopoussu, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050-462 7368

Avoimen yliopisto-opetuksen yhteyshenkilö Filosofian tutkinto-ohjelmassa (Tieto lisätään myöhemmin). Filosofian henkilökunnan yhteystiedot.

Tarkemmat tiedot opetuksesta