x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
ENGPTVL Englannin kielen ja kirjallisuuden perusopinnot valinnaisina opintoina 30op, lähiopetus, Tampere, kesät 2015 ja 2016 KEVÄÄN haku 19.2.2015 0–30 op

Paikkakunta

TAMPERE

Maksu

0 – 300 euroa

Maksunkuvaus

Opintomaksu laskutetaan kahdessa erässä: ensimmäinen erä (200e) laskutetaan kesäkuussa 2015 ja toinen erä (100 e) syyskuussa 2015.

Ilmoittautuminen opintoihin on sitova.

Jos et voi aloittaa opintoja, ilmoittautuminen pitää perua viimeistään 11.5.2015. Jos opinnot perutaan tämän jälkeen, tai mikäli perumista ei tehdä lainkaan, peritään koko opintomaksu.

Lasku lähetetään opintojen alettua vain opintokokonaisuuteen hyväksytyille opiskelijoille. Ks. hyväksytyksi tuleminen kohdasta "Ilmoittautuminen".

Lisätietoa opintomaksujen laskutus- ja maksuehdoista.

Ilmoittautuminen

Opinto-oikeuden saaminen edellyttää kielitaitoa mittaavan lähtötasokokeeseen osallistumista. Opinto-oikeus myönnetään lähtötasokokeessa menestymisen perusteella n. 20:lle opiskelijalle.

Lähtötasokokeeseen ja opintokokonaisuuteen ilmoittautuminen alkaa to 19.2.2015 klo 10.00 verkossa olevalla hakulomakkeella. Ilmoittautuminen lähtötasokokeeseen päättyy 10.4.2015.

Opintokokonaisuuden nimi ilmestyy lomakkeen koulutustiedot-valikkoon (Nimellä: ENGPTVL Englannin kielen ja kirjallisuuden perusopinnot) vasta kun hakuaika alkaa.
Ilmoita sähköpostiosoitteesi hakulomakkeessa.

Lähtötasokoe:

16.4.2015 klo 17.00 - 19.00, PinniB 4113

Lähtötasokokeeseen ei ole erikseen ennakkoilmoittautumista.

Tiedon opiskelijaksi pääsystä saa lähtötasokokeen jälkeen sähköpostitse.

Kesän 2015 opetus järjestetään 1.6.2015 - 26.6.2015 välisenä aikana. Opetuksen aikataulu saatavilla: kirsi.hasanen@uta.fi

Kuvaus

Englannin kielen, kirjallisuuden perusopinnot valinnaisina opintoina suoritettuaan opiskelija osaa käyttää englannin kieltä tilanteeseen sopivalla ja kieliopillisesti sujuvalla tavalla. Hän osaa soveltaa englannin äännejärjestelmää koskevaa tietoa suulliseen viestintäänsä. Hän osaa suunnitella ja rakentaa sisällöllisesti ja kielellisesti hallitun akateemisen tekstin. Hän tuntee akateemisen keskustelun käytännöt, osaa muotoilla argumenttinsa ja perustella ne.

Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä kieliopillisen analyysin ja äännejärjestelmän peruskäsitteistöä sekä kykenee erottelemaan ja kuvailemaan erilaisia englannin kielen rakenteita. Hän osaa vertailla erilaisia kirjallisuudenlajeja ja hahmottaa kirjallisten ja kaunokirjallisten tekstien kielellisiä, historiallisia ja yhteiskunnallisia ulottuvuuksia. Hän tuntee kääntämisen perusperiaatteita ja osaa soveltaa tätä tietoa pienimuotoisiin käännöstehtäviin englannista suomeen.

Lisäksi opiskelija hallitsee ja osaa määritellä englannin kielen kieliopin keskeiset termit ja tuntee kielitieteellisen analyysin peruskäsitteistöä. Hän osaa selittää ja arvioida kielen rakenteita ja merkityksiä sekä kielen käyttöön vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija osaa kuvailla ja vertailla eri aikakausien ja englanninkielisten maiden kirjallisuutta ja näiden kehitystä niiden historiallisissa ja kansallisissa konteksteissa.

Lisätiedot

Saadakseen opetettavan aineen pätevyyden Englannin kielen ja kirjallisuuden perusopintojen (30op) lisäksi on suoritettava myös ko. kielen aineopinnot. Aineopinnot tulevat avoimen tarjontaan myöhemmin.

Yhteyshenkilöt

Opintokokonaisuuden vastuuopettaja: Mark Kaunisto (Mark.Kaunisto@uta.fi)

Opetuksen käytännön järjestelyt (esim. opetuspaikat, tentit, laskutus): koulutussihteeri Marjo Lahti, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@uta.fi, 040-190 1820

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: opintokoordinaattori Kirsi Hasanen, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@uta.fi, 050-4627352

Tarkemmat tiedot opetuksesta