x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
PHILET Elämänkatsomustieto toisena opetettavana aineena 60op, (Tampere, Pori, Seinäjoki), lukuvuonna 2014-2015 alkavat opinnot 60 op

Tyyppi

Aineopinnot

Paikkakunta

TAMPERE

Maksu

600 euroa

Maksunkuvaus

Tutustu opintomaksuun liittyviin ehtoihin ennen ilmoittautumista!

Opintomaksumme nousevat 1.8.2015 alkaen. Uusi opintomaksu on 15 euroa / opintopiste. Ennen 1.8.2015 hakulomakkeen lähettäville opintomaksu on 10 euroa / opintopiste.

Ilmoittautuminen

Haku opintoihin on päättynyt. Opetussuunnitelmat uudistuvat ja haku opintoihin alkaa jälleen 13.8.2015 klo 10.00. Opetustarjonta: http://www.uta.fi/avoinyliopisto/opetustarjonta/index.html
****************************************

Hakuohjeet ja lomake.

Kaikki halukkaat pääsevät mukaan opintoihin, opiskelijamäärää ei ole rajattu. Tervetuloa opiskelemaan!

Tutkinto-ohjelma / oppiaine

(PHIL)

Osaamistavoitteet

Opintokokonaisuuden suoritettuaan opiskelija osaa opettaa elämänkatsomustietoa ja suunnitella sisällön osalta opetussuunnitelman mukainen elämänkatsomustiedon opetus peruskouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa.

Sisältö

Elämänkatsomustieto on peruskoulun ja lukion oppiaine. Se on tarkoitettu oppilaille, jotka eivät osallistu uskonnon opetukseen. Kouluun kiinnittymisen vuoksi elämänkatsomustiedon kokonaisuuden suorittamista suositellaan erityisesti filosofian opettajan pätevyyden hankkiville.

Elämänkatsomustiedossa on mahdollista suorittaa 60 opintopisteen laajuiset toisen opetettavan aineen opinnot. Elämänkatsomustiedon kokonaisuuden suorittajat saavat tutkintotodistukseensa erillisen merkinnän elämänkatsomustiedon opin­tokokonaisuuden sisältöjen hallinnasta ja pätevyydestä elämänkatsomustiedon aineenopettajaksi opetettavan aineen osalta.

Kuvaus

Opintokokonaisuuden tiedot (mm. suoritettava kirjallisuus) opinto-oppaassa. Elämänkatsomustiedon sivut filosofian tutkinto-ohjelmassa.

Opintokokonaisuus on mahdollista suorittaa pääosin itsenäisesti omaan tahtiin opiskellen sähköisillä tenteillä Tampereella, Porissa tai Seinäjoella opinto-oikeuden (noin neljä vuotta) kuluessa. Osassa jaksoista myös mahdollisuus suorittaa kirjallisuusesseillä. Jaksoja KASP1 Kasvatuksen historialliset ja filosofiset lähtökohdat 5 op ja YKYY3 Toiminta, tulkinta ja tieto 5 op ei voi suorittaa pelkästään kirjallisuudella. Näistä jaksoista järjestetään etäopiskeltavat monimuotokurssit.

Jaksoista FILA1, FILA2 ja FILA3 valitaan kaksi valinnaista jaksoa.

Opintokokonaisuuteen kuuluvista filosofian tutkinto-ohjelman jaksoista (FILP1, FILP3, YKYY5, FILA1, FILA2 ja FILA3) järjestetään myös lähiopetusta Tampereella, joistakin jaksoista on myös etäopiskeltavia kursseja. Elämänkatsomustiedon opiskelijat voivat halutessaan osallistua omiin jaksoihinsa sopiville kursseille jolloin vastaavasti kirjallisuutta on vähemmän tentittävänä. Katso järjestettävä opetus filosofian tutkinto-opetuksen opetusohjelmasta.

Lisätietoa sähköisestä tenttimisestä.

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

Opintokokonaisuus on suunnattu ensisijaisesti henkilöille joilla on jo aineenopettajan pätevyys tai jotka ovat sellaisen hankkimassa. Luokanopettajille opintokokonaisuus antaa ns. kaksoiskelpoisuuden. Pelkkä elämänkatsomustiedon 60 op:n opintokokonaisuus ei anna elämänkatsomustiedon opettajan pätevyyttä.

Lisätietoa aineenopettajan pätevyydestä.

HUOM! Aiemmilla opinnoilla on tietyissä tilanteissa mahdollista saada korvaavuuksia opinnoista. Esim. opettajankoulutuksen saaneiden ei yleensä tarvitse tehdä kasvatustieteiden KASP1 -jaksoa. Myös mahdollisilla filosofian yliopisto-opinnoilla voi olla mahdollista saada korvaavuuksia. Muissa yliopistoissa suoritetuilla opinnoilla saatavat korvaavuudet eivät kuitenkaan vähennä opintomaksua. Ota tarvittaessa korvaavuusasioissa yhteyttä: Ismo Isopoussu, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050-462 7368

Opiskelijamme saavat opintojen ajaksi käyttöönsä monia yliopiston tarjoamia lisäpalveluita. Opintomaksu sisältää mm. MS Office 365 -palvelupaketin (toimisto-ohjelmat Word, Excel, PowerPoint ym., pilvitallennustilaa, yliopiston sähköposti ja kalenteripalvelut ym.) sekä mahdollisuuden ladata omalle koneelle F-Secure Antivirus -virustorjuntaohjelmisto. Lisätietoja.

Edeltävät opinnot

Vaikka mukana on aineopintotason jaksoja, ei edeltäviä opintoja vaadita.

Yhteyshenkilöt

Opetuksen käytännön järjestelyihin liittyen: Mari Kivimäki, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 040- 190 1813

Lähituki / käytännön järjestelyt Porin yliopistokeskuksessa: Sirpa Ruuska, yhteystiedot Porin yksikön sivuilla.

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: Ismo Isopoussu, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050-462 7368

Elämänkatsomustiedon kokonaisuuden vastuuopettaja, opintojen sisällöllinen ohjaus / aiempien opintojen korvaavuudet: Arto Laitinen, yhteystiedot filosofian sivuilta.

Tarkemmat tiedot opetuksesta