x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
Hallintotieteiden perusopintoja 5-20 op, lähiopetus, Tampere, kevät 2014 5–20 op

Opetusmuoto

Lähiopetus

Paikkakunta

TAMPERE

Maksu

50 – 200 euroa

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen keväällä 2014 opetettaviin opintojaksoihin vaihtelee opintojakson opetusperiodista riippuen:
Periodissa III
opetettaville opintojaksoille ilmoittautuminen alkaa to 21.11.2013 verkossa olevalla hakulomakkeella.
Periodissa IV opetettaville opintojaksoille ilmoittautuminen alkaa to 13.2.2013 verkossa olevalla hakulomakkeella.

Opiskelija ilmoittautuu kullekin opintojaksolle erikseen. Katso tarkemmat ilmoittautumistiedot kunkin opintojakson tietojen kohdalta.

Opiskelijat otetaan opintoihin ilmoittautumisjärjestyksessä kunkin opintojakson kiintiöiden mukaisesti.

Kuvaus

Avoimessa yliopistossa tarjotaan 6 hallintotieteiden perusopintojaksoa lukuvuonna 2013-2014.

Syksyllä 2013 opetettavat opintojaksot
- HALYAP01 Ympäristön ja alueiden poliittisuus 5 op, periodi I
- HALHAP01 Johdatus hallintotieteeseen 5 op, periodi III
Huom! Opintojakson HALYAP01 opetus tutkinto-opetuksen ryhmässä (päiväopetusta). HALHAP01 -opetus ilta-aikaan. Ilmoittautuminen em- opintojaksoille alkaa to 15.8.2013 klo 10.00 verkossa olevalla hakulomakkeella.

Keväällä 2014 opetettavat opintojaksot
- KATYVP11 Johdatus oikeusjärjestykseen 5 op, periodi III, ilmoittautuminen alkaa to 21.11.2013
- HALJTP01 Julkisen sektorin instituutioiden talous 5 op, periodi III, ilmoittautuminen alkaa to 21.11.2013
- HALKAP01 Johdatus kunta- ja aluejohtamiseen 5 op, periodi IV, ilmoittautuminen alkaa  to 13.2.2014
- JKKYVP11 Työhyvinvoinnin perusteet 5 op: toteutus peruttu
Kevään 2014 opintojaksot toteutetaan ilta-aikaan, myös näissä toteutuksissa opinnoissa on mukana sekä avoimen yliopiston että Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijoita.

Perusopinnot (25 op) suoritettuaan opiskelijalla on yleinen tiedollinen perusta hallintotieteistä tieteenalana, sen tutkimuskohteina olevista ilmiöistä, hallintotieteisiin kuuluvien erikoistumisalojen ajattelutavoista ja peruskäsitteistä sekä ajankohtaisista yhteiskunnallisista kysymyksistä ja niiden ratkaisumalleista hallinnon, kehittämisen ja johtamisen näkökulmista.

Tiedoksi: Tampereen yliopiston hallintotieteiden kandidaattitutkinto-ohjelmassa opiskelevan opiskelijan tulee suorittaa hallintotieteiden perusopinnot -kokonaisuudesta kaikki kuusi opintojaksoa (á 5 op), joista viisi muodostaa hallintotieteiden tutkinto-ohjelman perusopinnot (25 op) ja kuudes opintojakso lasketaan mukaan sen suuntaavan opintokokonaisuuden osaksi, joka muodostaa yhdessä kandidaatintutkielman kanssa kandidaattitutkinnon aineopinnot. Avoimen yliopiston opiskelija voi suorittaa em. opintojaksoja avoimessa yliopistossa (riippuen siitä, mitä niistä ja milloin ne ovat opetustarjonnassa) tai myöhemmin mahdollisesti tutkinto-opiskelijana ollessaan.

Lisätiedot

Jos olet suorittanut aikaisemmin avoimessa yliopistossa hallintotieteen perusopinnot 25 op ja tavoitteenasi on suorittaa myöhemmin hallintotieteiden kandidaatin/ maisterin tutkinto Tampereen yliopistossa ja haluat edistää opintojasi avoimessa yliopistossa, Sinun kannattaa suorittaa myös uusien opetussuunnitelmien mukaisia perusopintoja (pois lukien HALHAP01 Johdatus hallintotieteeseen, joka korvaantuu aikaisemmin suoritetulla opintojaksolla HAP110 (5 op)).

Edeltävät opinnot

Näissä opinnoissa ei vaadita edeltäviä opintoja.

Yhteyshenkilöt

Opetuksen käytännön järjestelyt (esim. opetuspaikat, tentit, laskutus): koulutussihteeri Marjo Lahti, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@uta.fi, 040-190 1820

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: opintokoordinaattori Tellervo Helenius, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@uta.fi, 050-4627352

Tarkemmat tiedot opetuksesta