x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SOS10.10 SOS10.10 Hyvinvointi, mieli ja yhteiskunta, AYO, itsenäiset opinnot (Tampere, Seinäjoki) slk2013-klk2014 5–20 op

Tyyppi

Aineopinnot

Paikkakunta

TAMPERE

Maksunkuvaus

Tutustu opintomaksuun liittyviin ehtoihin ennen ilmoittautumista!

Jokaiselle jaksolle ilmoittaudutaan erikseen. Opintomaksu määräytyy opintojen laajuuden mukaan. Opintomaksu on 10 euroa / opintopiste.

Ilmoittautuminen

Haku itsenäisesti kirjallisuudella suoritettaviin opintoihin on käynnissä verkossa olevalla hakulomakkeella.


Katso hakuohjeet ja -lomake.

Jokaiselle jaksolle ilmoittaudutaan erikseen. Merkitse hakulomakkeen lisätietoja -kohtaan jakso / jaksot joihin haluat opinto-oikeuden. Opintomaksu määräytyy opinto-oikeuden opintopistemäärän mukaan (10 euroa / opintopiste).

HUOM! Mikäli jostakin tämän teemakokonaisuuden jaksosta järjestetään opetusta / kurssi jolla jakson kirjallisuuden voi korvata, on kyseinen kurssi omana hakukohteenaan lomakkeella.

Tutkinto-ohjelma / oppiaine

Sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelma (SOS)

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee, ymmärtää ja tunnistaa laajasti yksilön ja sosiaalisen yhteisön hyvinvoinnin taustalla vaikuttavia monitasoisia välitys- ja vaikutusmekanismeja. Opiskelija oppii ymmärtämään ja jäsentämään hyvinvoinnin rakentumisen ehtoja ja edellytyksiä ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa ja yhteiskunnallis-sosiaalisissa konteksteissa. Opiskelija tuntee hyvinvointia vaurioittavia tekijöitä, tunnistaa pahoinvoinnin ilmenemismuotoja sekä osaa jäsentää/analysoida hyvinvoinnin vaalimiseen liittyviä yhteiskunnallisia ja sosiaalisia rakenteita ja käytäntöjä.

Sisältö

Opintokokonaisuus koostuu neljästä hyvinvointia monitasoisesti käsittelevästä opintojaksosta. Opetusmuotoja ovat luennot, luentoseminaarit, kirjallisuustentit ja lukupiirit, joita yhteistyössä toteuttavat eri tieteenalat kuten psykologia, filosofia, musiikintutkimus ja sosiaalipsykologia. Opetuksen muodot ja tarjonta vaihtelevat lukuvuosittain. Opetus voi olla myös englanninkielistä ja kirjallisuustentit on mahdollista suorittaa valitsemalla englanninkieliset tenttikirjat. Luentokurssit on rakennettu ongelmalähtöisesti: kunkin oppi-aineen luennoitsija vastaa teemaa koskeviin ydinkysymyksiin tieteenalansa näkökulmasta. Opiskelija osallistuu aktiivisesti mm. pitämällä strukturoitua oppimispäiväkirjaa, osallistumalla lukupiireihin ja tuottamalla aineistoa opiskelijaryhmän käyttöön.

Kuvaus

HUOM! "Sisältö" -kohta tulee opetusuunnitelmajärjestelmästä automaattisesti ja eikä koske kaikilta osin avoimina yliopisto-opintoina jaksoja suorittavia.


Opinnot ovat perusopintotasoa vaativampia vaikka varsinaisia edeltävien opintojen vaatimuksia ei ole. Opinnot soveltuvatkin parhaiten henkilöille joilla on jo kokemusta ja valmiuksia aineopintotason yliopisto-opintoihin. Opinnot soveltuvat esim. työelämässä jo toimiville korkeakoulutetuille henkilöille jotka haluavat hankkia lisävalmiuksia työhönsä.

HUOM! Avoimina yliopisto-opintoina voi suorittaa kokonaisuudesta yhden tai useamman jakson. Muista merkitä hakulomakeen lisätietoja -kohtaan, mille tämän teemakokonaisuuden jaksolle / jaksoille haet opinto-oikeutta. Avoimina yliopisto-opintoina tarjottavat jaksot ovat pääsääntöisesti itsenäisiä opintoja jotka suoritetaan sähköisenä kirjatenttinä joko Tampereella tai Seinäjoella. Osa jaksoista on mahdollista suorittaa sähköisen tentin sijaan esseesuorituksilla. Osassa opintojaksoista on kirjallisuussuorituksen vaihtoehtona hakeminen jakson korvaavalle Tampereella toteutettavalle luentosarjalle / luentoseminaariin tms. Katso tarkemmat jaksokohtaiset tiedot sivun alareunasta. Tietoja päivitetään ja kirjallisuuden korvaavia opetuksia voi tulla tarjontaan vielä syksyllä 2013.

Mikäli samasta teemakokonaisuudesta suorittaa vähintään kolme (15 op) erillistä jaksoa niin opiskelija saa jaksokohtaisten opintosuoritusmerkintöjen lisäksi suoritusmerkinnän myös teemakokonaisuudesta.

Arviointi

Numerolla 1-5.

Yhteyshenkilöt

Opetuksen käytännön järjestelyihin liittyen: Mari Kivimäki, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 040- 190 1813

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: Ismo Isopoussu, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050-462 7368

Tarkemmat tiedot opetuksesta