x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SOSPT Sosiaalitieteiden perusopinnot 25 op, AYO, lähiopet. / monimuoto-opetus (Tre), monimuoto-opetus (Sjoki, paikkakunnasta riippumaton) lkv 2013-2014 25 op

Tyyppi

Perusopinnot

Opetusmuoto

Monimuoto-opetus

Paikkakunta

Paikkakunnasta riippumaton (etäopinnot)

Maksu

250 euroa

Maksunkuvaus

Ilmoittautuminen

Opintoihin on jatkuva haku verkossa olevalla hakulomakkeella.
Katso hakuohjeet ja -lomake.

Myös yksittäisten opintojaksojen suorittaminen on mahdollista. Merkitse hakulomakkeen lisätietoja -kohtaan jakso / jaksot joihin haluat opinto-oikeuden. Opintomaksu määräytyy opinto-oikeuden opintopistemäärän mukaan (10 euroa / opintopiste).

Tutkinto-ohjelma / oppiaine

Sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelma (SOS)

Osaamistavoitteet

Opiskelijalla on sosiaalitieteiden ja yhteiskunnan tarkastelun perustiedot ja -taidot.
Opiskelija tuntee sosiaalitieteiden keskeisiä käsitteitä, teorioita ja lähestymistapoja, ymmärtää eri suuntausten samankaltaisuuksia ja eroja. Hän tuntee lähemmin kahden eri sosiaalitieteen lähtökohtia.
Opiskelija hahmottaa yhteiskunnallisia ilmiöitä tieteellisen tiedon näkökulmasta ja hänellä on tutkimukseen tukeutuva yleiskäsitys suomalaisesta yhteiskunnasta ja sen kehityksestä.
Opiskelija hallitsee sosiaalitieteiden yliopisto-opiskelun perusteet, erityisesti aktiivisen seminaarityöskentelyn käytännöt ja osaa ilmaista itseään suullisesti ja kirjallisesti. Opiskelija osaa referoida ja arvioida tutkimuskirjallisuutta sekä perehtyä itsenäisesti valitsemaansa yhteiskunnalliseen aiheeseen. Hän osaa koota tutkimustietoa ja kirjoittaa pienimuotoisen tieteellisen tekstin.
Opiskelijalla on valmiudet aineopintojen opiskelun aloittamiselle.

Kuvaus

Opinnot voi aloittaa joustavasti pitkin lukuvuotta. Opinto-oikeusaikaa on elokuun 2015 loppuun. Opinnot voi aloittaa seuraavista alkavista kursseista tai tiettyjen jaksojen osalta kirjallisuussuorituksilla. Katso tarkemmin sivun alaosasta jaksokohtaisista tiedoista.

Opintokokonaisuuden jaksoja voi suorittaa vaihtoehtoisilla tavoilla. Tarjolla on lähiopetusluentosarjoja (Tampereella ja Porissa), verkon kautta opiskeltavia monimuotokursseja sekä itsenäisiä suoritusmuotoja sähköisillä tenteillä ja esseillä. Suoritusmahdollisuudet vaihtelevat jaksoittain. Katso tarkemmat jaksokohtaiset tiedot tämän sivun alareunasta. Opintokokonaisuus on mahdollista suorittaa täysin etäopiskellen vaikkapa ulkomailta.

Kohdasta SOS4 valitaan kolme valinnaista jaksoa.

Opintokokonaisuuden alkuinfo järjestettiin Tampereella 10.9.2013. Alkuinfosta on tallenne opintoryhmän suljetulla Moodle-opiskelualueella.

HUOM! Opintokokonaisuuden pakollisten jaksojen (ei voi suorittaa kirjoilla) SOS1 ja SOS3 kevätlukukauden 2014 -kursseille ehtii mukaan jos lähettää ilmoittautumislomakkeen viimeistään 26.1.2014. Opintoihin voi ilmoittautua sen jälkeenkin mutta SOS1 ja SOS3 -jaksot joutuu suorittamaan seuraavissa toteutuksissa lukuvuoden 2014-2015 aikana. Valinnaisten jaksojen (SOS4.x) kirjasuorituksia voi tehdä kevään ja kesän 2014 aikana eli 26.1.2014 jälkeen ilmoittautuva voi aloittaa opintonsa niillä.

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

Perusopintokokonaisuus opinto-oppaassa. (YKYY2 Yhteiskunnan mittaaminen 5 op -jakso ei kuulu avoimiin yliopisto-opintoihin, avoimen opiskelijat valitsevat kohdasta SOS4 kolme valinnaista jaksoa.)

Yhteyshenkilöt

Opetuksen käytännön järjestelyihin liittyen: Mari Kivimäki, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 040- 190 1813

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: Ismo Isopoussu, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050-462 7368

Opintojen sisällölliset kysymykset: avoimista yliopisto-opinnoista vastaava yliopistonlehtori Marko Salonen.

Tarkemmat tiedot opetuksesta