x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
HISPT Historian perusopinnot 25 op, AYO, monimuoto-opetus (Tampere, Pori, Seinäjoki, paikkakunnasta riippumaton) lukuvuonna 2013-2014 alkavat opinnot 25 op

Tyyppi

Perusopinnot

Opetusmuoto

Lähiopetus

Paikkakunta

TAMPERE

Maksu

250 euroa

Maksunkuvaus

Ilmoittautuminen

Haku opintoihin on käynnissä läpi lukuvuoden verkossa olevalla hakulomakkeella. Opinto-oikeusaikaa on elokuun 2015 loppuun. Opinnot voi aloittaa seuraavasta mahdollisesta kurssista tai opintojaksojen suorittamisesta kirjallisuudella. Johdatusjaksoa HISP1 ei voi tehdä kirjallisuudella. Kevään 2014 HISP1 verkkokurssille ehtii, mikäli ilmoittautuu opintoihin helmikuun 2014 loppuun mennessä. Sen jälkeen ilmoittautuneille seuraavat mahdollisuudet tehdä HISP1 ovat syksyn 2014 lähikurssi Tampereella tai (alustava tieto) kevään 2015 verkkokurssi. Myös kesällä voi tehdä muiden jaksojen kirjatenttejä / esseitä.
Katso hakuohjeet ja -lomake.

Myös yksittäisten opintojaksojen suorittaminen on mahdollista. Merkitse hakulomakkeen lisätietoja -kohtaan jakso / jaksot joihin haluat opinto-oikeuden. Opintomaksu määräytyy opinto-oikeuden opintopistemäärän mukaan, 10 euroa / opintopiste.

Tutkinto-ohjelma / oppiaine

Historian tutkinto-ohjelma (HIS)

Osaamistavoitteet

Perusopinnot suoritettuaan opiskelija tunnistaa historiatieteellisen näkökulman erityispiirteet, ymmärtää erilaisia historiantutkimuksen lähtökohtia ja tuntee Suomen sekä maailman historian keskeisiä ilmiöitä ja kysymyksiä. Opiskelija osaa lukea tieteellistä tekstiä kriittisesti ja kirjoittaa pienimuotoisia tieteellisiä tekstejä. Opiskelija pystyy kuvaamaan, miten historiallinen tieto muodostuu.

Sisältö

Perusopinnot koostuvat viidestä viiden opintopisteen opintojaksosta, jotka voidaan suorittaa joko luentokursseina, kirjallisuustentteinä tai muulla tavoin sopimuksen mukaan.

Kuvaus

Kokonaisuuden tiedot opinto-oppaassa.

Kokonaisuuteen kuuluvista opintojaksoista järjestetään lukuvuoden 2013-2014 aikana kursseja Tampereella joista osa on ilta-aikaan ja osa päivällä. Ainakin YKYY4 -jakson kurssi on tarjolla myös etäopiskeltavana (nettiluennot) versiona. Tarkemmat tiedot sivun alaosasta jaksokohtaisista tiedoista. Yhtä lukuunottamatta kaikki opintojaksot on mahdollista suorittaa vaihtoehtoisesti myös kirjallisuuden avulla sähköisinä kirjatentteinä tai esseillä. HISP1 jaksoa ei voi suorittaa kirjoilla. Jaksosta järjestetään iltakurssi syyslukukaudella 2013 ja vaihtoehtoinen verkkokurssi (alustava tieto) kevätlukukaudella 2014. Koko opintokokonaisuus on siis mahdollista suorittaa etänä, jolloin opinnot painottuvat itsenäisiin kirjallisuussuorituksiin (esseet). Johdantokurssin voi tehdä etänä aina kevätlukukausin järjestettävällä verkkokurssilla.

Perusopintoja seuraavia aineopintoja on myös säännönmukaisesti opetustarjonnassamme.

Arviointi

Numerolla 1-5.

Yhteyshenkilöt

Opetuksen käytännön järjestelyihin liittyen: Mari Kivimäki, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 040- 190 1813

Lähituki / käytännön järjestelyt Porin yliopistokeskuksessa: Sirpa Ruuska, yhteystiedot Porin yksikön sivuilla.

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: Ismo Isopoussu, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050-462 7368

Opintojen sisällöllinen ohjaus, avoimen yliopisto-opetuksen vastaava lehtori historian tutkinto-ohjelmassa: Aino Katermaa.

Tarkemmat tiedot opetuksesta