x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
KASA Syksyllä 2013 alkaneet opinnot: Kasvatustieteiden aineopinnot 35 op (sis. menetelmäopinnot), monimuoto-op., Tampere, slk2013-slk2015 35 op

Tyyppi

Aineopinnot

Opetusmuoto

Monimuoto-opetus

Paikkakunta

TAMPERE

Ilmoittautuminen

Haku opintokokonaisuuteen on ollut syksyllä 2013. Jaksoihin KASA12 ja KASA13 on mahdollista hakea erikseen syksyllä 2014. Katso tarkemmat ilmoittautumistiedot jaksojen kohdalta.

Osaamistavoitteet

EDU-yksikön opiskelijoille suunnatut yhteiset aineopinnot (10 op) perehdyttävät kasvatuksen, koulutuksen ja opetuksen tutkimukseen. Ne luovat opiskelijalle myös kuvaa kasvatuksen ja yhteiskunnan tutkimuksen maisteriopintojen kolmen eri opintosuunnan painotuksista. Nämä opinnot rakentuvat näin:

1. Aineopintoihin johdattavat opintojaksot EDU-yksikön opiskelijoille, 4 op ja
2. Maisteriopintojen opintosuuntiin johdattavat opintojaksot EDU-yksikön opiskelijoille, 6 op

Vaihtoehtoiset aineopinnot tarjoavat opiskelijalle mahdollisuuden suunnata opintojaan kiinnostuksensa mukaan.
Elinikäisen oppimisen ja kasvatuksen hakukohteeseen hyväksytyt opiskelijat suorittavat näistä vaihtoehtoisista neljä opintojaksoa (20 op)ja varhaiskasvatuksen hakukohteeseen hyväksytyt valitsevat yhden opintojakson.

Kasvatustieteiden aineopintoihin sisältyy varhaiskasvatuksen hakukohteeseen hyväksytyillä Varhaiskasvatuksen opiskelijoiden työssäoppiminen, 15 op
ja luokanopettajan hakukohteeseen hyväksytyillä Luokanopettajaopiskelijoiden opetusharjoittelu, 20 op.

Aineopinnot tuottavat perusvalmiuksia ratkaista tutkimusongelmia empiirisesti, arvioida saatuja tutkimustuloksia sekä kehittää asiantuntijuutta.
Kaikki EDU-yksikön opiskelijat suorittavat menetelmäopinnot ja kandidaattitutkielman, yhteensä 20 op.

Sisältö

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

HUOM! Osaamistavoitteet -kentässä on esitelty tutkinto-ohjelman aineopintojen (50 op) rakenne, joka ei kokonaisuudessaan koske avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoita. Tämä avoimen yliopiston 35 op:n aineopintokokonaisuus on sisältää "Sisältyvät toteutukset" -kohdassa mainitut opintojaksot.

Lukuvuodelle 2014-15 jää suoritetettavaksi opintokokonaisuuteen kuuluvat kaksi opintojaksoa (yht. 14 op):
KASA12 Kvalitatiivinen tutkimus kasvatustieteissä 4 op JA
KASA13 Kandidaatintutkielmaseminaari 10 op (sisältää opintojakson Tieteellinen kirjoittaminen 3 op).

Tämä opintokokonaisuus on suunnattu henkilöille, joiden tavoitteena on jollakin aikavälillä hakeutua johonkin maamme yliopistoon kasvatustietellistä tutkintoa suorittamaan. Pitää kuitenkin huomioida, että tämä opintokokonaisuus ei esim. anna kandidaatin pätevyyttä, vaikka tähän sisältyykin opintojakso nimeltä Kandidaatintutkielmaseminaari 10 op. Ko. opintojaksolla tehdään seminaarityö, joka siis ei ole sama kuin Kandidaatintutkielma.

Jos tavoitteenasi on opiskella sivistysmielessä tai työelämän tarpeista käsin, tai ajattelet kasvatustieteitä jonkun muun tutkinnon sivuaineeksi, suositellaan hakeutumaan opintokokonaisuuteen, joka sisältää vain ns. "vaihtoehtoiset aineopinnot" -modulin opintojaksoja eli "Kasvatustieteiden aineopinnot 35 op (vaihtoehtoiset opintojaksot 7x5op), monimuoto-op., Tampere, slk2013-klk2015"

Edeltävät opinnot

Katso jaksoihin vaadittavat edeltävät opinnot ko.jakson kohdalta.

Yhteyshenkilöt

Opetuksen käytännön järjestelyihin liittyen: Koulutussihteeri Raija Hakonen, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 040-1901814

Opetuksen suunnitteluun ja tavoitteellisen opiskelun opinto-ohjaukseen liittyen: Yliopistonlehtori Sirpa Mäkinen, sähköposti muotoa: etunimi.h.sukunimi@uta.fi (sirpa.h.makinen), puh. 050 318 1276

Tarkemmat tiedot opetuksesta