x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SOPA Sosiaalitieteiden aineopintoja 5 - 50 op, AYO, lähiopetus (Pori) slk2013-slk2015 5–50 op

Tyyppi

Aineopinnot

Opetusmuoto

Lähiopetus

Paikkakunta

PORI

Maksu

50 – 500 euroa

Maksunkuvaus

Ilmoittautuminen

Haku opintoihin alkaa to 15.8.2013 klo 10:00 verkossa olevalla hakulomakkeella. Hakuaika päättyy 23.8.2013. Opiskelijavalinta tehdään hakuajan jälkeen. HUOM! Katso kohta "edeltävät opinnot".
Katso hakuohjeet ja -lomake.
Opinnot ilmestyvät lomakkeen koulutustietoihin vasta kun hakuaika alkaa.


Opiskelijalla pitää olla toimiva sähköpostiosoite käytössään opintojen alusta alkaen. Ilmoita sähköpostiosoitteesi hakulomakkeessa.

Tutkinto-ohjelma / oppiaine

Sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelma, Pori (SOP)

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee sosiaalitieteiden ajattelun ja tutkimuksen historiaa sekä tärkeimpiä nykysuuntauksia.
Opiskelija on tutustunut sosiaalitieteiden tiedon muodostamisen ja perustelun tapoihin sekä tutkimusmenetelmiin, ja hän osaa soveltaa niitä eettisesti perustellulla tavalla tutkimustyössä. Opiskelija osaa tarkastella kriittisesti ajankohtaisia yhteiskunnallisia ja kulttuurisia ilmiöitä tutkimustiedon ja sosiaalitieteiden teorioiden tarjoamista näkökulmista.
Opiskelija on perehtynyt valitsemansa tieteenalan käsitteisiin ja tutkimusalaan.
Opiskelija osaa suunnitella ja ohjatusti toteuttaa pienimuotoisen tutkielman, jossa hän käyttää sosiaalitieteiden tutkimusmenetelmiä, soveltaa sosiaalitieteiden teoreettisia näkökulmia sekä tekee tuloksia koskevia päätelmiä. Opiskelijalla on perusedellytykset toimia valitsemansa tieteenalan ja tutkielmansa aiheeseen liittyvissä asiantuntijatehtävissä.
Opiskelijalla on valmiudet syventävien opintojen aloittamiselle.

Kuvaus

Opintokokonaisuuden tiedot opinto-oppaassa. Kohdasta SOP6 valitaan joko SOP6.1 Sosiaalipolitiikka 20 op tai SOP6.2 Sosiologia 20 op.

Opinnot antavat mahdollisuuden hakea erillisvalinnan kautta tutkinto-opiskelijaksi.

Yhteisopetusta tutkinto-opetuksen kanssa. Opiskelijat voivat osallistua tutkinto-opetuksen opetusohjelmassa oleville jaksoon sopiville kursseille.

Ensisijaisesti haetaan koko aineopintokokonaisuuteen (50 op). On myös mahdollista hakea opinto-oikeutta vain osaan aineopintokokonaisuudesta. Kirjoita hakulomakkeen lisätietoja kohtaan haluamasi opintojaksot mikäli et hae opinto-oikeutta koko opintokokonaisuuteen. Edeltävien opintojen vaatimukset koskevat myös osakokonaisuuteen haettaessa.

Arviointi

Numerolla 1-5.

Edeltävät opinnot

Hakukelpoisia opintoihin ovat henkilöt, joilla on hakuajan päättymiseen mennessä suoritettuna:

 

  • sosiaalitieteiden perusopinnot (Porin tai Tampereen opintovaatimukset) kokonaan tai lähes kokonaan (vähintään 15 op tulee olla suoritettuna sekä esittää suunnitelma kuinka saattaa perusopinnot loppuun ensi tilassa)

 

  • myös aiempien tutkintovaatimusten mukaiset alakohtaiset (sosiaalipolitiikka, sosiologia tai sosiaalipsykologia) perusopinnot hyväksytään edeltäviksi opinnoiksi

Jos perusopinnot on suoritettu jonkun muun kuin Tampereen yliopiston opetussuunnitelmien mukaan, perusopintojen vastaavuus arvioidaan tapauskohtaisesti.

Toimita perusopintojesi todistusjäljennös osoitteeseen: Mari Kivimäki, Yhteiskuntatieteiden yksikkö, Linna h. 6050, 33014 TAMPEREN YLIOPISTO). Todistusjäljennöstä ei tarvitse toimittaa, jos perusopinnot on suoritettu Tampereen yliopistossa (avoin yliopisto tai tutkintokoulutus).

Yhteyshenkilöt

Opetuksen käytännön järjestelyihin liittyen: Mari Kivimäki, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 040- 190 1813

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: Ismo Isopoussu, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050-462 7368

Tarkemmat tiedot opetuksesta