x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
PSYP Psykologian perusopinnot 25 op, AYO, monimuoto-opinnot (Tampere, Seinäjoki, Pori, paikkakunnasta riippumaton) lukuvuosi 2014-2015 25 op

Tyyppi

Perusopinnot

Opetusmuoto

Monimuoto-opetus

Paikkakunta

Paikkakunnasta riippumaton (etäopinnot)

Maksu

250 euroa

Maksunkuvaus

Tutustu opintomaksuun liittyviin ehtoihin ennen ilmoittautumista!

Opintomaksumme nousevat 1.8.2015 alkaen. Uusi opintomaksu on 15 euroa / opintopiste. Ennen 1.8.2015 hakulomakkeen lähettäville opintomaksu on 10 euroa / opintopiste.

Ilmoittautuminen

Haku opintoihin on päättynyt. Opetussuunnitelmat uudistuvat ja haku opintoihin alkaa jälleen 13.8.2015 klo 10.00. Opetustarjonta: http://www.uta.fi/avoinyliopisto/opetustarjonta/index.html

****************************************

Opinnot voi aloittaa myös kesken lukuvuoden ja suorittaa jo pidetyt luentosarjat tallenteiden avulla.

Katso hakuohjeet ja -lomake.

Myös yksittäisten opintojaksojen suorittaminen on mahdollista. Merkitse hakulomakkeen lisätietoja -kohtaan jakso / jaksot joihin haluat opinto-oikeuden. Opintomaksu määräytyy opinto-oikeuden opintopistemäärän mukaan (10 euroa / opintopiste).

Kaikki halukkaat avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijat pääsevät mukaan opintoihin, opiskelijamäärää ei ole rajattu. Tervetuloa opiskelmaan psykologiaa!

Läsnäolevat Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijat eivät voi hakea avoimen yliopisto-opetuksen ryhmään. Heidän tulee osallistua tutkinto-opiskelijoille tarkoitetuille kursseille psykologian tutkinto-opiskelijoiden opetusohjelman mukaan. Myös tutkinto-opiskelijoiden kursseilla on aikataulujoustoa luentotallenteiden avulla.

Tutkinto-ohjelma / oppiaine

Psykologian tutkinto-ohjelma (PSY)

Osaamistavoitteet

Psykologian perusopintojaksot suoritettuaan opiskelija osaa määritellä psykologian eri osa-alueiden peruskäsitteet. Hänellä on myös riittävät tiedot seurata psykologian alan kehitystä ja hän ymmärtää alan tieteellisen ajattelun perusteet.

Sisältö

Psykologian perusopintojaksot koostuvat psykologian keskeisistä osa-alueista, jotka ovat kehitys- ja persoonallisuuspsykologia, terveyden ja mielenterveyden psykologia, kognitiivinen ja neuropsykologia sekä tutkimusmenetelmät.

Kuvaus

Opinnot toteutetaan joustavina monimuoto-opintoina. Opiskelija voi tulla paikanpäälle osallistumaan Tampereella pidettäville luennoille tai katsoa luennot jälkikäteen tallenteina mistä päin maailmaa tahansa. Ensimmäisen jakson (PSYP1) ensimmäinen luento pidetään myös Porissa ja Seinäjoella. Opinnot voi aloittaa myös kesken lukuvuoden ja suorittaa jo pidetyt luentosarjat tallenteiden avulla.

Jokaisen opintojakson suoritus koostuu luentosarjan ja jakson kirjallisuuden suorittamisesta. Opintojakson luennot ja kirjat voi suorittaa joko yhdessä tai erikseen, jaksot voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä (ainoana rajoitteena, että luentosarjat voi suorittaa vasta niiden pitämisen jälkeen). Syyslukukaudella 2014 opetetaan jaksojen PSYP1 ja PSYP2 luentosarjat ja loput kolme luentosarjaa kevätlukukaudella 2015.

Opintojaksojen luentosarjat ja kirjallisuuden voi suorittaa sähköisinä tentteinä Tampereella, Porissa tai Seinäjoella. Tenttien sijaan opinnot voi suorittaa myös esseillä paikkakunnasta riippumatta. Voit siis opiskella perusopinnot kokonaan etäopintoina vaikka ulkomailta. Huomioi kuitenkin, että opintojaksojen suoritettava kirjallisuus on saatava jollakin tavalla käsiin jotta opiskelu onnistuu.

Opintokokonaisuus on mahdollista saada loppuun suoritettua lukuvuoden 2014 - 2015 aikana. Opinto-oikeutta on tämän lisäksi loppuvuosi 2015 (opinto-oikeus päättyy 31.12.2015) jona aikana voi suorittaa mahdollisia rästiin jääneitä jaksoja. Esseitä voi palauttaa myös kesällä ja sähköisiä tenttejä voi tehdä kesällä ainakin Tampereella. Kesän suorituksista saa arvioinnit opettajien lomien jälkeen.

Opintokokonaisuuden tiedot opinto-oppaassa. (mm. jaksojen suoritettava kirjallisuus)

Tampereen yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen tarjonnassa on myös perusopintojen jälkeisiä aineopintoja. Kysy tarvittaessa lisätietoja yhteyshenkilöiltä.

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

Opiskelijamme saavat opintojen ajaksi käyttöönsä monia yliopiston tarjoamia lisäpalveluita. Opintomaksu sisältää mm. MS Office 365 -palvelupaketin (toimisto-ohjelmat Word, Excel, PowerPoint ym., pilvitallennustilaa, yliopiston sähköposti ja kalenteripalvelut ym.) sekä mahdollisuuden ladata omalle koneelle F-Secure Antivirus -virustorjuntaohjelmisto. Lisätietoja.

Yhteyshenkilöt

Opetuksen käytännön järjestelyihin liittyen: Mari Kivimäki, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 040- 190 1813

Lähituki / käytännön järjestelyt Porin yliopistokeskuksessa: Sirpa Ruuska, yhteystiedot Porin yksikön sivuilla.

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: Ismo Isopoussu, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050-462 7368

Opintojen sisällölliset kysymykset: avoimista yliopisto-opinnoista vastaava yliopistonlehtori, psykologi Elina Vierikko.

Tarkemmat tiedot opetuksesta