x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2011–2012
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
STYÖA5 Kandidaatin tutkielma 10 op
Vastuutaho
Sosiaalityö
Vastuuhenkilö
Koordinaattori Leena Autonen-Vaaraniemi + seminaariryhmien opettajat
Edeltävät opinnot
Pakolliset:
Osallistumisoikeus opintojaksolle:
  • Pääaineopiskelijoilla

Osaamistavoitteet

Opiskelija harjaantuu tutkielman tekemisen perustaitoihin: tutkimustehtävän muotoiluun, relevantin tutkimuskirjallisuuden hankintaan, itsenäiseen tieteelliseen ajatteluun, tieteellisen tekstin tuottamiseen, kirjoittamisprosessin läpiviemiseen ja tieteelliseen keskusteluun.

Sisältö

Seminaarin aikana opiskelija kirjoittaa ideapaperin, perehtyy laajasti valitsemaansa aihetta koskevaan aiempaan tutkimukseen, josta laatii prosessikirjoittamisen periaatteella kirjallisuuskatsauksen. Tämän pohjalta opiskelija rakentaa täsmällisempään tutkimuskysymykseen kiinnittyvän tutkimusasetelman ja erittelee sen toteuttamisen vaihtoehtoja. Opiskelija saa tarvittaessa myös yksilöohjausta.
Lisäksi opiskelija esittelee seminaarissa omaa työtään ja kehittelee sitä eteenpäin saamansa palautteen pohjalta, perehtyy muiden seminaarilaisten töihin ja antaa niistä palautetta sekä toimii vuorollaan opponenttina.

Edellytysten ja suositusten lisätiedot

Seminaarin aikana suositellaan suoritettavaksi opintokokonaisuus STYÖA4 Tutkimusmentelmäopinnot sekä Tieteellinen kirjoittaminen (suomen kieli).

Toteutustavat

Sitoutuminen oman tutkielman tekemiseen, sen vaatimaan itsenäiseen työskentelyyn ja seminaarin yhteiseen työskentelyyn on välttämätöntä. Opintojakson yhteydessä suoritetaan yksikön yhteisten opintojen kohta YYHT6 Tiedonhankintataidot aineopinnoissa 1 op.

Vaadittavat opintosuoritukset

Aktiivinen osallistuminen seminaariin (36 t), kandidaatin tutkielman (laajuus 20-30 sivua) laatiminen ja kypsyysnäyte.

Arviointi ja arviointiperusteet

Numerolla 1-5.
Kokonaisarvosanasta 60% muodostuu valmiista kandidaatin tutkielmasta, 30% aktiivisesta perehtymisestä muiden seminaarilaisten töihin ja osallistumisesta yhteiseen seminaarityöskentelyyn ja 10% seminaarin välitehtävien tekemisestä ja oman työprosessin suunnitelmallisesta eteenpäin viemisestä.

Suositellut suoritusajankohdat

3. vuoden syksy
3. vuoden kevät

Seminaarin kesto on lukuvuosi. Seminaariryhmät aloittavat pääsääntöisesti syksyllä. Yksi ryhmä pyritään järjestämään niin, että se aloittaa työskentelynsä 3. periodissa.

Kokonaisuudet johon opintojakso kuuluu

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö
Aineopinnot (Sosiaalityö)
2011–2012
Opintojakso opetusohjelmassa
Opetusohjelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetusohjelmasta.
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö