x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2009–2011
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
TASOP2 Taloushistoria 0–10 op

Sisältö

TASOn kohdista P2—P6 suoritetaan 20 opintopistettä siten, että yhdestä teemasta voi suorittaa enintään 10 opintopistettä. Vaihtoehtoisesta kirjallisuudesta tai kurssista voi sopia opettajan kanssa.

Kokonaisuudet P2 -kohdassa:

(a) Maailmantalous ja globalisaation historia 5 op.
(b) Suomen taloushistoria 5 op.
(c) Yrityshistoria 5 op.

Opetuskieli

suomi

Vaadittavat opintosuoritukset

Opinnot suoritetaan luento- tai harjoituskursseina, kirjatenttinä tai esseenä, josta sovitaan aina opintokokonaisuudesta vastaavan opettajan kanssa. Opettajan kanssa voi sopia myös vaihtoehtoisesta kirjallisuudesta.

Arviointi

Numerolla 1-5.

Kirjallisuus/Oppimateriaali

(a) Maailmantalous ja globalisaation historia
Stearns, Peter, The Industrial Revolution in World History (1998) ja Chang, Ha-Joon, Kicking away the Ladder. Development Strategy in Historical Perspective (2002). 5 op.

(b) Suomen taloushistoria

Yksi osa sarjasta Suomen maatalouden historia (I-III, 2003-2004) ja Pihkala, Erkki, Suomalaiset maailmantaloudessa (2001). 5 op.

(c) Yrityshistoria
Micklethwait, John & Wooldridge, Adrian, The Company: A Short History of a Revolutionary Idea (2003) sekä vaihtoehtoisesti joko Schybergson, Per, Työt ja päivät. Ahlströmin historia 1851-1981 (1992) tai Vainio-Korhonen, Kirsi, Ruokaa, vaatteita, hoivaa. Naiset ja yrittäjyys paikallisena ja yleisenä ilmiönä 1700-luvulta nykypäivään (2002). 5 op.

Lisätietoja

Opintojakson vaihtoehtoisia tenttikirjoja on vähennetty lukuvuodeksi 2010-2011 verrattuna painettuun opinto-oppaaseen. Opiskelijoita suositellaan tenttimään vain sähköisessä opetusohjelmassa mainittuja kirjoja. Painetussa opinto-oppaassa mainittuja poistuneita kirjoja ei myöskään voi tenttiä sähköisessä tentissä.

Kokonaisuudet johon opintojakso kuuluu

Historiatieteen ja filosofian laitos
Talous- ja sosiaalihistorian perusopinnot (Talous- ja sosiaalihistoria)
Historiatieteen ja filosofian laitos