x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2008–2010
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
KKEN60 ENGLANNIN KIELEN KOMMUNIKATIIVINEN TAITO YHTEISKUNTATIETEILIJÖILLE 3 op
Vastuutaho
Englannin kieli
Edeltävät opinnot
Englannin kieli lukion A-kielenä tai vastaavat taidot (taitotaso B1 - B2). Lähtötason saavuttamiseksi opiskelija voi esim. osallistua englannin kielen valmennuskurssille.

Avainsanat

Eurooppalainen viitekehys: B2

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- pystyy kommunikoimaan itseensä, opintoihinsa ja omaan tieteenalaansa liittyvistä asioista
- pystyy vuorovaikutukseen toisten kanssa esimerkiksi ryhmätyöskentelyssä, keskusteluissa, esitelmissä ja väittelyissä
- tiedostaa suulliseen viestintään liittyvät kulttuurierot ja osaa kommunikoida tilanteen
vaatimalla tavalla
Nämä taidot auttavat opiskelussa sekä myöhemmin oman alan seuraamisessa ja ammatillisessa kehityksessä myös kansainvälisissä yhteyksissä.

Sisältö

Ryhmät käsittelevät vuosittain vaihtuvia teemoja keskustelu- ja kuunteluharjoitusten avulla tavoitteenaan kehittää valmiuksia kommunikoida ajankohtaisista asioista. Opintojaksolla tehdään myös jonkin verran luetunymmärtämis- ja kirjoittamisharjoituksia sekä pidetään suullinen esitys.
Aihekuvaukset:
a) Local and Global Issues
Opiskelija valmistelee akateemisen esityksen oman valintansa mukaisesta otsikon viitekehykseen sijoittuvasta aiheesta, valmistautuu ja osallistuu aktiivisesti pienryhmäkeskusteluihin ja väittelyihin sekä oppii tunnistamaan suulliseen kommunikaation sisältyviä kulttuurieroja ja ymmärtämään eri tapoja käyttää englannin kieltä.
b) Current Events and Academic Challenges
Kurssilla tarkastellaan sukupuoleen (gender), rotuun ja globalisaatioon liittyvää ajankohtaista keskustelua, väittelyä ja politiikkaa. Iso osa kurssista käytetään opiskelijoiden pitämiin kurssin teemaan liittyviin esitelmiin. Opiskelija tulee tietoiseksi keskustelun konventioista, oppii argumentoimaan ja puolustamaan mielipiteitään, kirjoittamaan lyhyitä tiivistelmiä laajoista aiheista, keskustelemaan yleisistä yhteiskunnallisista aiheista sekä selviytymään haastattelutilanteissa.
c) Social Issues and Popular Culture
Eri tyylilajeja (esim. elokuvat, näytelmät, runous, musiikki ja tarinat) tutkimalla ja analysoimalla pyritään kiinnittämään erityistä huomiota kulttuuriteosten kautta välittyviin yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Keskeinen sisältö muodostuu opiskelijoiden populaarikulttuurin alalta laatimista esityksistä ja niihin liittyvistä harjoituksista ja aktiviteeteista. Opiskelija valmistelee raportin kurssin teemaan liittyvästä tieteellisestä artikkelista ja esittelee sen, hankkii tietoa eri lähteistä ja pitää niistä esitykset, pitää oppimispäiväkirjaa ja osallistuu aktiivisesti palautekeskusteluihin.

Edellytysten ja suositusten lisätiedot

Yhteiskuntatieteiden opiskelijoille

Toteutustavat

Opetustapa Paikalla Verkossa
Pienryhmäopetus 42 t 0 t
Itsenäinen työskentely 38 t 0 t

Opetuskieli

englanti

Vaadittavat opintosuoritukset

Arviointi ja arviointiperusteet

Numerolla 1-5.
Opintojakson arvosanan perusteina ovat säännöllinen ja aktiivinen osallistuminen harjoituksiin, annettujen tehtävien suorittaminen, suullinen esitys, jatkuva arviointi ja/tai loppukoe.

Suositellut suoritusajankohdat

3. opintovuosi

Kirjallisuus/Oppimateriaali

Opetuksen yhteydessä jaettava maksullinen materiaali

Kokonaisuudet johon opintojakso kuuluu

2008–2009
Opintojakso opetusohjelmassa
Opetusohjelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetusohjelmasta.
Kielikeskus