x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2013–2015
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
LÄÄKA391 Ravinto ja ravinnon hyödyntäminen 8 op

Avainsanat

Strategiset teemat: kestävä kehitys

Osaamistavoitteet

Ravinto ja ravinnon hyödyntäminen -jakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää ihmisen ravitsemuksen perusasiat. Hän tietää ruoansulatuskanavan rakenteen ja toiminnan, rasvojen ja alkoholin aineenvaihdunnan sekä farmakologian perusteet.
Opiskelija kykenee suorittamaan tavallisen potilaalle tehtävän vatsan alueen tutkimuksen ja hän osaa haastatella potilasta hänen ravintotottumuksistaan (ravintoanamneesi).

Sisältö

Ihmisen ravintoaineiden tarpeet, ravinnon koostumuksen arviointi, ravinnonoton säätely ja sen häiriöt sekä ravinnon yhteydet tiettyihin sairauksiin. Ruoansulatuskanavan rakenne ja toiminta ja toiminnan säätely. Rasvojen aineenvaihdunta. Alkoholin aineenvaihdunta. Farmakologian peruskäsitteet, vierasaineiden imeytyminen ja ruoansulatuskanavaan vaikuttavat lääkeaineet.

Vaadittavat opintosuoritukset

Suoritusvaihtoehto 1
Kohderyhmät:
  • Tutkinto-ohjelman omat opiskelijat
  • Muut opiskelijat
  • Avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijat
  • Tohtoriopiskelijat
  • Vaihto-opiskelijat
Osallistuminen opetukseen 
suomeksi

Ryhmätyöt 3 op, kliiniset taidot -työt, pohdintaseminaariin osallistuminen, opiskelu tutor-ryhmissä 3 op, tentti 2 op, ja jaksopalaute

Arviointi ja arviointiperusteet

Hyväksytty/hylätty.
Tutor arvioi opiskelijan suoriutumisen tutoristunnoissa tiedekunnassa sovittujen periaatteiden mukaisesti. Jakson kirjallisessa loppukuulustelussa arvioidaan jakson tiedollisten tavoitteiden saavuttaminen asteikolla hyväksytty / hylätty.

Kokonaisuudet johon opintojakso kuuluu

Lääketieteen yksikkö
2014–2015
Opintojakso opetusohjelmassa
Opetusohjelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetusohjelmasta.
-
Lääketieteen yksikkö