Curricula Guides 2015–2016
x !
Archived Curricula Guide 2015–2017
Curricula Guide is archieved. Please refer to current Curricula Guides
Nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen opintosuunta

Osaamistavoitteet

Nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen maisteriopinnot suorittaneella on vahva teoreettinen pohja ymmärtää ja tehdä nuorisotutkimusta sekä kehittää ja arvioida nuorisotyötä tieteellisesti. Hän tuntee nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen monitieteisiä teoriasuuntauksia ja oppihistoriaa. Hänellä on metodologiset valmiudet muodostaa nuorisotutkimuksen ja nuorisotyön kannalta mielekkäitä tutkimusongelmia, perustella valintansa tutkimuksellisesti, etsiä ja analysoida tutkimusaineistoja sekä raportoida tulokset akateemisesti hyväksyttävällä tavalla. Lisäksi hänellä on valmiudet soveltaa tätä tietoa työelämässä ja muissa yhteiskunnallisissa käytännöissä. Hän havaitsee ja analysoi nuorisokysymyksen eri ulottuvuuksia sekä kykenee esittämään vaihtoehtoja vallitsevilla käytännöille ja ajattelutavoille. Hänellä on valmiudet toimia nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen asiantuntijana julkisen hallinnon, järjestöjen, yhteisöjen ja yritysten johto- ja asiantuntijatehtävissä sekä monialaisissa yhteistyöverkostoissa niin paikallisissa, kansallisissa kuin kansainvälisissä toimintaympäristöissä. Tutkinto antaa kelpoisuuden hakea jatko-opintoihin.

Lisätiedot

Nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen maisteriopinnot koostuvat tutkielmaopinnoista (60 op), tutkimus- ja asiantuntijataidot -opinnoista (20 op) sekä valinnaisista opinnoista (40 op). Opinnot ovat monimuoto-opiskelua yliopistolla, verkko-opinnoissa, työ- ja harjoittelupaikoilla sekä itsenäisesti työskennellen. Tutkielmaopinnot alkavat orientoivalla tutkielmaseminaarilla, jossa opiskelijat perehtyvät tutkimuksen tekemisen vaiheisiin, tutkimussuunnitelman laadintaan ja tutkimusetiikkaan. Sen jälkeen siirrytään nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen tutkielmaseminaariin, jossa laaditaan ja hyväksytään syventävien opintojen opinnäytteen tutkimussuunnitelma ja käsitellään tutkielmaan liittyviä työpapereita. Syventävien opintojen opinnäytteen olisi valmistuttava tutkielmaseminaarin tai viimeistään seminaarin päättymisen jälkeisenä lukukautena.
Tutkimus- ja asiantuntijataitojen opinnot syventävät tieteellistä asiantuntemusta erityisesti nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen kentällä. Menetelmä- ja teoriaopinnot suositellaan suoritettavaksi maisteriopintojen alkuvaiheessa ja työelämäopinnot taas opintojen keski- tai loppuvaiheessa.
Kolmas kokonaisuus muodostuu valinnaisista opinnoista. HOPSin laatimisen yhteydessä suositellaan opintoja kohdasta SOS6 sekä nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen teemaopinnoista. Parhaiten valinnaiset opinnot tukevat maisteriopintoja silloin, kun ne liittyvät tutkielman aihepiiriin.

Kuuluu kokonaisuuksiin

School of Social Sciences and Humanities
avaa kaikki

Nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen opintosuunta

Nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen syventävät opinnot 80 op
Tutkimus- ja asiantuntijataidot 20 op
SOSM5 Tutkimusmenetelmät 5 op
Opiskelija valitsee yhden 5 op:n opintojakson seuraavasti: Sosiaalipolitiikan, sosiaalipsykologian, sosiologian, sukupuolentutkimuksen sekä nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen opintosuuntien opiskelijat: SOSM5.1 Sosiaalitieteiden tutkimusmenetelmät. Sosiaaliantropologian opintosuunnan opiskelijat: SOSM5.2 Etnografinen tutkimusprosessi.
SOSM6 Sosiaalitieteiden teoria III 5 op
Suoritettava 5 opintopistettä
Suoritetaan oman opintosuunnan mukainen opintojakso.
Sosiaalitieteiden maisteriopintojen valinnaiset opinnot 40 op
Suoritetaan valinnaisia opintoja joko sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelman tai muiden tutkinto-ohjelmien tarjoamista opinnoista. Valinnaisissa opinnoissa voi olla opintosuuntakohtaisia suosituksia, ks. s?hk?inen opinto-opas.
School of Social Sciences and Humanities