x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2011–2012
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Kansantaloustiede
Kuvaukseen liitetty tiedosto:
Liite (rtf 91 kB.)

Kansantaloustiede (oikeammin taloustiede, Economics), tutkii kansalaisten, yritysten, julkisyhteisöjen yms. talousyksiköiden päätöksentekoa pyrkien kuvaamaan, selittämään ja ennustamaan markkinatalouden toimintaa. Taloustiede antaa perusteita yksityisiä talousyksiköitä, markkinoiden toimintaa ja kansantaloudellisia kysymyksiä koskevalle päätöksenteolle ja ohjailulle. Kuuluminen Nobel-palkittujen tieteiden joukkoon kertoo taloustieteen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Perinteisenä tiedeperustaisena yliopistoaineena taloustieteen oppisisällöt ja argumentointitavat ovat vakiintuneiden kansainvälisten standardien mukaisia. Taloustiede jakaantuu perinteisesti mikro- ja makrotalousteoriaan, joista mikroteoria keskittyy talousyksikkötason ja markkinoiden toimintaan ja makroteoria kokonaistaloudellisiin ilmiöihin. Taloustieteeseen kuluu joukko empiristisesti ja/tai teoreettisesti orientoituneita sovellusalueita, jotka voivat olla lähestymistavoiltaan mikro- ja/tai makroperustaisia.

Taloustiede tuottaa yleisiä valmiuksia hyvin monenlaisiin tehtäviin yksityisellä ja julkisella sektorilla, niin kotimaassa kuin kansainvälisilläkin työmarkkinoilla. Näitä valmiuksia voi vahvistaa ja suunnata omilla sivuainevalinnoilla. Yhteiskunnallisen ja taloudellisen toimintaympäristön muutos avaa ekonomisteille koko ajan uusia tehtäviä.

Lisätietoja: http://www.uta.fi/laitokset/talti/


Johtamiskorkeakoulu