Yliopiston palvelut opettajille ja opinto-ohjaajille
Varhaiskasvatuksen asiantuntijoille ja alakoulun opettajille
Työpajat tiedeluokassa
Tarjoamme ohjattuja tiedetyöpajoja robottien ja luonnontieteiden ilmiöiden parissa. Työpajoja järjestetään sekä tiedeluokassamme keskustakampuksella että etätoteutuksina.
Tutustu varhaiskasvatuksen ja alakoulun työpajoihin ja varaa sopiva ajankohta
Välinelainaamo
Lainaamosta saat lainaksi luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusvälineistöä. Välineistöä voivat lainata esimerkiksi päiväkodit, oppilaitokset sekä muut toimijat, kuten nuorisoseurat.
Vierailemaan yliopistolle
Varhaiskasvatuksen ja alakoulun ryhmille on tarjolla vierailuja, joissa tutustutaan robotteihin tai kemian laboratorioihin.
Videoita ja oppimistehtäviä oppitunneille
Junisaurus-videoiden oppimistehtävät soveltuvat varhaiskasvatukseen. Tiedepysäkit ovat puolestaan helppoja ja nopeita tiedekokeita alakoulun oppitunneille.
Yläkoulun sekä toisen asteen opettajille ja opinto-ohjaajille
Työpajat tiedeluokassa
Tarjoamme ohjattuja tiedetyöpajoja luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian parissa.
Työpajat pidetään tiedeluokassamme keskustakampuksella.
Välinelainaamo
Lainaamosta saat lainaksi luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusvälineistöä. Välineistöä voivat lainata esimerkiksi yläkoulut ja toisen asteen oppilaitokset sekä muut toimijat, kuten nuorisoseurat.
Opiskelijaryhmien vierailut yliopistolle
Voit tulla opiskelijaryhmäsi kanssa vierailemaan yliopistomme oppimisympäristöihin. Tarjolla on vierailukohteita lukuisilta aloilta aina monikudosmallintamisesta journalistiikkaan. Lisäksi tarjolla on opiskelijoiden vetämiä kampuskierroksia.
Vierailuilla pääsette opiskelijaryhmäsi kanssa kokeilemaan erilaisia teknologioita, tutustumaan yliopiston toimintaan ja oivaltamaan uutta tieteestä.
Asiantuntijaluennot oppilaitoksissa
Haluaisitko yliopistomme asiantuntijan pitämään luennon ryhmällesi? Luennot on tarkoitettu ensisijaisesti lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille, mutta osa aiheista soveltuu myös yläkouluun.
Luennot ovat kestoltaan yhden oppitunnin mittaisia ja niitä voidaan järjestää sekä lähi- että etätoteutuksina.
Tiedekahvila-luentosarja
Juniversityn Tiedekahvila kutsuu opiskelijaryhmät kuulemaan eri tieteenalojen asiantuntijoiden esityksiä mielenkiintoisesta tutkimuksesta ja ajankohtaisista ilmiöistä.
Tämä yhdeksäsluokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu keskusteleva luentosarja auttaa nuoria tutustumaan eri koulutusalojen mahdollisuuksiin. Tiedekahvilan luennot ovat hyödynnettävissä monien oppiaineiden oppituntimateriaalina.
Opiskelijalähettilään vierailu toisen asteen oppilaitoksissa
Yliopistomme opiskelijalähettiläät tekevät oppilaitosvierailuilla koulutustarjontaamme tutuksi toisen asteen opiskelijoille.
Vierailuilla lähettiläät kertovat omasta opiskelukokemuksestaan ja -alastaan. Vierailut sopivat niin opotunneille kuin muillekin oppitunneille. Opiskelijat toteuttavat vierailuita mahdollisuuksien mukaan kouluilla ja etäyhteyksin.
Kerrothan varauslomakkeella, mistä alasta tai aloista haluaisit vierailun. Opiskelijalähettilään vierailu kestää noin tunnin.
Täytä lomake ja tilaa opiskelijalähettiläs vierailulle kouluusi
Tutkitaan mediaa! -tapahtumat
Yliopiston tutkijat vetävät yläkoululaisille suunnattua tapahtumasarjaa, jossa tutkitaan ja opitaan ymmärtämään mediaa ilmiönä, sekä tutustutaan median tutkimukseen.
Podcastit ja blogit opiskelijoiden päätöksenteon tueksi
Podcastit
Mistä tietää, mitä kaikkea voi opiskella ja minne työllistyä opintojen jälkeen? Entä voiko töissä muuttaa maailmaa?
Yliopistomme opiskelijat kertovat opinnoistaan ja pohtivat työelämän mahdollisuuksia Juniversityn podcasteissaan.
Löydät Juniversityn podcastit KohinaKampukselta SoundCloudista
Opiskelijalähettiläidemme blogit
Millaista on opiskella Tampereen yliopistossa? Entä millaista on opiskelijan elämä Tampereella?
Tampereen yliopiston opiskelijat jakavat kokemuksiaan blogikirjoituksissaan.
Innosta opiskelijoitasi tutustumaan yliopisto-opintoihin
Avoin yliopisto
Avoimessa yliopistossa voi suorittaa yksittäisiä opintojaksoja tai tutkintoon kuuluvia kokonaisuuksia.
Avoin yliopisto on oiva ratkaisu silloin, kun haluaa suorittaa etukäteen korkeakouluopintoja tai tutustua hakuvaiheessa yliopisto-opetukseen. Avoimen opinnot ovat osa yliopiston tutkinto-opetusta.
Toisen asteen yhteistyöopinnot
Innosta opiskelijoitasi tutustumaan korkeakouluopintoihin jo toisen asteen aikana.
Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu tarjoavat maksuttomia opintoja toisen asteen yhteistyöoppilaitosten opiskelijoille.
FITech
FITech tarjoaa monipuolisia opiskeluvaihtoehtoja ICT-alalta toisen asteen opiskelijoille.
Tarjolla on maksuttomia alkeis-, keski- ja syventävän tason yliopistokursseja sekä useita MOOC-kursseja (Massive Open Online Course). Kursseilla otetaan ICT-alan peruskäsitteitä haltuun.
Tampereen kesäyliopisto
Tampereen kesäyliopisto järjestää ympäri vuoden avointa korkeakouluopetusta. Opetus sopii kaikille, iästä ja aikaisemmasta koulutuksesta riippumatta.
Nimestään huolimatta Tampereen kesäyliopisto on oma erillinen oppilaitoksensa, eli se ei ole samaa organisaatiota Tampereen yliopiston kanssa.
Monipuolista opiskelua Suomen kiinnostavimmassa kaupungissa
Etsitkö tarkempaa tietoa siitä, mitä yliopistossamme voi opiskella? Tai haluatko tietää, miten meille pääsee opiskelemaan? Kokosimme alle linkkejä, jotka voivat auttaa sinua keskustelemaan korkeakouluopinnoista opiskelijoidesi kanssa.
Tutustu yliopistomme koulutustarjontaan
Lue lisää eri vaihtoehdoista tulla tutkinto-opiskelijaksi
Tutustu opintojen sisältöön opiskelijan oppaassa
Lue alumnitarinoistamme, miten opinnot voivat muovata urapolkua
Olemme osa valtakunnallista LUMA-keskus Suomi -verkostoa
LUMA-keskus Suomi -verkoston tavoitteena on innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria LUMA-aineiden (matematiikka, ympäristöoppi, luonnontieteet ja teknologia) opiskeluun ja harrastamiseen uusimpaan tutkimustietoon perustuen. Lisäksi LUMA-keskus Suomi -verkosto tukee opettajien elinikäistä oppimista varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin sekä vahvistaa tutkimuspohjaista opetuksen kehittämistyötä.
Yhteystiedot ja somekanavat
Jos haluat jutella palveluistamme tai sinulla on kysyttävää, laita meille sähköpostia osoitteeseen juniversity [at] tuni.fi (juniversity[at]tuni[dot]fi) tai soita 029 452 0919 (arkisin klo 8.30–15).
Löydät Juniversityn keskustakampuksen TietoPinnistä (Kanslerinrinne 1). Tutustu tiedeluokan ohjeisiin ja sijaintiin.
Hakijapalvelumme saat kiinni osoitteesta hakijapalvelut.tau [at] tuni.fi. Hakijapalvelut auttavat opiskelijavalintaan, hakemiseen ja valintakokeisiin liittyvissä yleisissä kysymyksissä.
Haluatko kuulla uusimmista tapahtumistamme ja ajankohtaisista asioista ensimmäisenä? Voit tilata uutiskirjeemme tai lukea uusimman uutiskirjeemme.
Löydät meidät myös somesta: