Hyppää pääsisältöön

Löydä opinnäytetyön tekijä yliopistosta

Tältä sivulta löydät tietoa erilaisista yliopisto-opintoihin kuuluvista opinnäytetöistä, opinnäytetyöpaikan tarjoamisesta opiskelijalle sekä opinnäytetyöprosessin etenemisestä.

Yliopisto-opiskelijan tutkintoon kuuluvat opinnäytetyöt

Kandidaatintutkielma

Laajuus: 10 opintopistettä

Kesto: 2–4 kuukautta

Kustannukset: lähtökohtaisesti yritykselle maksuton

Mihin soveltuu: Kandidaatintutkielmana eli kandityönä voi teettää esimerkiksi kirjallisuusselvityksen, esiselvityksen, vertailuraportin tai markkina- tai kilpailijakartoituksen. Kandityö on kirjallinen selvitys tai pieni, noin 20–30 sivun laajuinen tutkimus rajatusta aiheesta. Kaikkien alojen yliopisto-opiskelijat tekevät kandityön.

 

Diplomityö tai pro gradu

Laajuus: 30 tai 40 opintopistettä

Kesto: 6–8 kuukautta

Kustannukset: Toimeksiantaja maksaa diplomityön tai pro gradun  tekijälle yleensä rahallisen korvauksen joko palkkaamalla opiskelijan työsuhteeseen tai työkorvauksella.

Mihin soveltuu: Diplomityön tai pro gradun aiheeksi soveltuvat monet laajemmat suunnittelu-, kehitys- tai tutkimusaiheet.

Hyvä tietää: Työnantaja voi saada diplomi- tai pro gradutyöntekijän paitsi palkkaamalla opiskelijan, myös tekemällä lahjoituksen tukisäätiöille. Tampereen teknillisen yliopiston tukisäätiö (tekniikantukisaatio [at] tuni.fi (tekniikantukisaatio[at]tuni[dot]fi)) jakaa apurahoja mm. diplomi- ja väitöskirjatöihin ja Tampereen yliopiston tukisäätiö pro gradu -töihin (tukisaatio.tau [at] tuni.fi (tukisaatio[dot]tau[at]tuni[dot]fi)).

Näin opinnäytetyöprojekti etenee

  1. 1

    Mieti aihe

    Mihin kysymykseen, haasteeseen tai ongelmaan organisaatiosi toivoo opinnäytetyön tuovan lisätietoa tai ratkaisu- tai kehittämisehdotuksia? Kirjoita tästä lyhyt kuvaus.

  2. 2

    Löydä tekijä ja sovi opinnäytetyön tekemisestä

    Voit ilmoittaa opinnäytetyöpaikasta maksutta JobTeaser-palvelussa. Jos käytät JobTeaseria ensimmäistä kertaa, mene JobTeaserin kirjautumissivulle, syötä sähköpostiosoitteesi ja paina "Kirjaudu sisään / rekisteröidy". Täytä ensin omat tietosi ja sen jälkeen yrityksesi nimi ja toimiala. Sen jälkeen rekrytointitilisi on valmis ja voit jättää ensimmäisen ilmoituksesi.

  3. 3

    Nimeä ohjaaja

    Nimeä organisaatiostasi henkilö, joka osallistuu opiskelijan ohjaukseen opinnäytetyöprojektin ajan. Varmista, että hänellä on tähän riittävästi aikaa ja valmiuksia. 

  4. 4

    Sovi työn rajaus ja toteutustapa

    Ennen työn aloitusta pidetään aloituspalaveri, jossa neuvottelette opiskelijan sekä hänen ohjaavan opettajansa tai professorinsa kanssa työn rajauksesta, opinnäytetyöprojektin toteuttamistavasta ja siihen liittyvistä käytänteistä. Toteutustavalla on vaikutusta työn hinnoitteluun, tarvittaviin sopimuksiin sekä siihen, kuka omistaa oikeudet opinnäytetyön tuloksiin. 

  5. 5

    Mahdollista opinnäytetyöprojektin toteutus

    Opinnäytetyötä tekevä opiskelija tarvitsee sisällöllistä ohjausta sekä yliopistosta että organisaatiostasi nimetyltä ohjaajalta.

  6. 6

    Opinnäytetyön julkaisu

    Julkinen opinnäytetyö on organisaatiosi sekä muiden aiheesta kiinnostuneiden käytettävissä. Julkaisemisesta vastaa yliopisto.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Jos sinulla on kysyttävää opinnäytetyön tekijän löytämisestä tai opinnäyteprosessista, ota yhteyttä yliopiston urapalveluihin osoitteella urapalvelut.tau [at] tuni.fi (urapalvelut[dot]tau[at]tuni[dot]fi).