Kansanterveystieteen maisteriohjelma, 120 op
- Kuvaus
- Rakenne ja opinnot
Kansanterveystieteen maisteriohjelman suoritettuaan opiskelija
- osaa analysoida väestön terveyttä ja siihen vaikuttavia tekijöitä väestötasolla, ottaen huomioon väestörakenteen muutoksia.
- osaa jäsentää kansanterveyskysymyksiä mm. historiallisina, kulttuurisina, yhteiskunnallisina, poliittisina, viestinnällisinä ja globaaleina ilmiöinä.
- osaa jäsentää kansanterveyskysymyksiä erilaisten teoreettisten lähtökohtien kautta.
- osaa suunnitella ja toteuttaa väestön terveyttä edistäviä ohjelmia ja toimia sekä osaa arvioida niiden vaikuttavuutta.
- osaa arvioida terveyspalvelujärjestelmän toimintaa ja terveysvaikutuksia.
- tuntee ja ymmärtää erilaisten laadullisten ja määrällisten tutkimusmenetelmien käyttötarkoituksia ja rajoitteita sekä osaa käyttää opinnäytteeseensä sopivaa menetelmää.
- kykenee toimimaan eettisesti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen monialaisissa työyhteisöissä.
- pystyy suunnittelemaan, toteuttamaan ja raportoimaa tieteellisen tutkimuksen menetelmällisesti perustellulla ja eettisesti kestävällä tavalla.
- osaa arvioida kansanterveystieteen sekä lähitieteiden tieteellisten lähteiden laatua ja luotettavuutta sekä niiden hyödyllisyyttä kulloiseenkin asiantuntijatehtävään tai tutkimuskysymykseen liittyen.
- osaa käydä kriittistä kansanterveystieteellistä keskustelua.
- osaa viestiä työnsä edellyttämällä tavalla useammalla kielellä ja erilaisille yleisöille.
- kykenee työskentelemään asiantuntijatehtävissä itsenäisesti ja yhteistyössä toisten kanssa, myös moniammatillisissa, monikulttuurisissa ja kansaivälisissä työyhteisössä ja työryhmissä.
- on tottunut suunnittelemaan ja arvioimaan omaa toimintaansa, ylläpitämään osaamistaan ja täydentämään sitä työn edellytysten mukaan.
- on saanut valmiudet tohtoritutkinnon aloittamiseen.
- Terveys- ja hyvinvointialat