Tohtorikoulutuspilotti yrityksille
Mitä yritys hyötyy osallistumisesta tohtorikoulutuspilottiin?
Tohtorikoulutuspilotti on yrityksille ja muille kumppaneille ainutlaatuinen mahdollisuus tuoda yhteiskunta- ja työelämälähtöisiä tutkimusideoita väitöstöitä ohjaavien professorien tietoisuuteen sekä mahdollisesti myös suoraan itse osallistua tohtoriopintojen ohjaukseen yhdessä akateemisen ohjaajan kanssa.
Yritysedustajien näkemyksiä eri hankkeiden tehokkaista disseminaatiopoluista kuunnellaan myös tutkimuksen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden näkökulmasta. Olemme avoimia keskustelemaan aiheesta pilotin yhteiskehittämisen hengessä.
Miten pilotissa toimitaan?
Yritysedustajien kanssa toimitaan yhteiskehittämisen periaatteita noudattaen. Jokaisen pilottipaikan ensisijainen tavoite on tuottaa laadukas julkinen väitöstyö.
Hankkeissa mahdollisesti toissijaisesti syntyvien IP-aineistojen osalta noudatetaan Tampereen yliopiston vakiintuneita sopimuskäytänteitä tausta-aineiston käsittelyn, mahdollisen tulosaineiston, IP-siirtojen ja -valuaation osalta.
Myös yritysten omat työntekijät ovat tervetulleita hakemaan pilottipaikoille. Tässä tapauksessa täytyy kuitenkin huomioida, että väitöskirjatutkijat ovat pilotin ajan yliopiston työntekijöitä eli heillä tulee olla yliopistolle täysiaikainen, kolmen vuoden mittainen työsopimus, joka alkaa joko 1.8.2024 tai 1.1.2025.
Kysy lisää ja tule mukaan!
Ota yhteyttä meihin sähköpostitse osoittella yrityspalvelut [at] tuni.fi tai soittamalla numeroon 029 452 4500.
Tutustu Tampereen yliopiston tohtorikoulutuspilotteihin
Tampereen yliopisto koordinoi kolmea tohtorikoulutuspilottia:
- Photonics Research and Innovation
- MIcroELectronics doctoral pilot programme
- Intelligent Work Machines doctoral program
Lisäksi olemme mukana kymmenessä muussa pilotissa:
- Circular Materials Bioeconomy Network (CIMANET): From bio-based resources to advanced materials
- Doctoral Education Pilot for Mathematics of Sensing, Imaging and Modelling
- Doctoral Education Pilot in Precision Cancer Medicine
- EDUCA Flagship doctoral school pilot project
- Finnish Doctoral Program Network in Artificial Intelligence
- National Doctoral Education Pilot based on Immune system
- Quantum
- Doctoral pilot in software engineering
- Interdisciplinary Doctoral School of Social Services
- Sustainability Transformations
Lisätietoa kansallisesta tohtorikoulutuspilotista
Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) osoittaa yliopistoille yhteensä 255 miljoonaa euroa tohtorikoulutuksen uusien käytänteiden pilotointiin vuosina 2024–2027. Lisärahoitus suunnataan 1 000 väitöskirjatutkijalle, jotka otetaan yliopistoihin määräaikaisiin, kolmen vuoden työsuhteisiin suorittamaan tohtorin tutkintoa. Tampereen yliopiston osuus rahoituksesta on 27 miljoonaa eli 106 tohtorikoulutettavaa.
Pilotilla tavoitellaan tohtorikoulutettujen liikkuvuuden lisäämistä yliopistojen, yritysten, tutkimuslaitosten ja muiden organisaatioiden välillä. Tavoitteena on myös ohjauksen kehittäminen ja tohtoreiden työllistymisen edistäminen yhteiskunnan eri sektoreille.