EHEÄ-hankkeen päätavoitteena on tuottaa Satakuntaan uutta teknologia-, kulttuuri- ja sosiaali- ja terveysalaa yhdistelevää TKI-toimintaa, liiketoimintaa ja hyvinvointia.
Hanke vastaa yhteiskunnallisesti erittäin merkittävään haasteeseen. Sote-alaa haastavat kasvavat asiakasmäärät ja niukat ammattilaisresurssit, mikä pakottaa palveluntarjoajia keskittymään välttämättömiin lakisääteisiin hoidollisiin toimiin. Strategiat ohjaavat soten painopisteen siirtämistä ennaltaehkäiseviin ja hyvinvointia tukeviin palveluihin ja peräänkuuluttavat sektorirajat ylittävää yhteistyötä näiden kehittämisessä. Hoitoalalle tavoitellaan panostusta muilta toimialoilta. Asiakkaat hyötyisivät tutkitusti kulttuuri- ja teknologiasisällöistä ennaltaehkäisevissä, matalan kynnyksen palveluissa, jolloin tuen saaminen on mahdollista kotiin ja arkiympäristöihin.
Ihmisen toimintakyvyn heiketessä, ensimmäisiä pois jääviä asioita ovat mielekkäät merkitykselliset aktiviteetit, kuten kulttuuripalvelut. Edellisillä on tutkitusti suuri merkitys mielen hyvinvointiin sekä osallisuuden ja elämisen mielekkyyden kokemukseen. Kaikki kulttuuripalvelut eivät ole saavutettavia toimintakykyrajoitteisille, mutta kehittynyt teknologia mahdollistaa paikkariippumattomien palveluiden ja moniaistillisten kokemusten tuotannon. Hyviä esimerkkejä on löydettävissä toimintakyvyn eri osa-alueisiin liittyen. Fyysisen toimintakyvyn tukemista edistetään kehittämällä mm. moniaistillisia, liikkumaan aktivoivia ympäristöjä (fyysiset ja digitaaliset ympäristöt, kuten VR) ja pelejä. Psyykkisen toimintakyvyn tueksi kehitetään rentoutumista tukevia laitteita, tiloja tai palveluita, lisätään aistiesteettömyyttä teknisin ja tilansuunnittelullisin keinoin sekä luodaan mittaristoa kuormittumisen arviointiin. Kognitiivista toimintakykyä tuetaan mm. oppimis- ja muistipelien ja sisältöjen avulla. Sosiaalista toimintakykyä puolestaan edistetään kehittämällä yhteisöllisyyttä lisääviä (etä)palveluita, kuten kotiin vietäviä matkailu- ja taidepalveluita.