Traumainformoidun työotteen edistäminen sote-aloilla monialaisen koulutusmallin ja sen vaikuttavuuden arvioinnin avulla.
Tavoite ja tehtävät
Hankkeen tarkoituksena on kehittää koulutusmalli traumainformoidun työyhteisön kehittämiseksi. Hankkeessa kehitetään koulutusmalli ja menetelmiä, joilla lisätään sote-palveluiden organisaatioiden ja työyhteisöjen muutosvalmiutta kohti toimintakulttuurin muutosta ja traumainformoitua työotetta ja -yhteisöä. Traumainformoidun työotteen oppimiseen ja osaamiseen on herännyt viime aikoina huomattavaa tarvetta SOTE- ja kasvatusaloilla, ja tähän osaamistarpeeseen tartutaan eri ammattikorkeakoulujen ja hyvinvointialueiden yhteistyönä.
Traumainformoitujen sosiaali- ja terveyspalveluiden taustalla on turvallinen ja haavoittuvuudet huomioon ottava työyhteisö, jossa sote-ammatitlaiset työskentelevät. Traumainformoitu työote edistää myös työyhteisön hyvinvointia. Traumainformoitu työote voi edistää sote-palveluiden vaikuttavuutta sekä yksilöiden ja yhteisöjen turvallisuutta ja hyvinvointia monitasoisesti. Merkityksellistä on kohtaamisen turvallisuus. Turvallisuuden tunne on kehollinen kokemus ja yhteydessä hermostoomme ja kaikkiin aikaisempiin kokemuksiin.
Hankkeessa on neljä työpakettia, joista ensimmäisessä kehitetään moniammatillinen koulutuspaketti. Työpaketissa kaksi toteutetaan suunniteltu koulutus eri hyvinvointialueiden moniammatillisille ryhmille prosessinomaisesti. Työpaketti 3 tarkastelee koulutuksen vaikuttavuutta traumainformoidun työotteen oppimisen ja työhyvinvoinnin suhteen.
Rahoituslähde
Koordinoiva organisaatio
Partnerit
Yhteyshenkilöt
eeva-mari.miettinen [at] tuni.fi