Katri Isomäki – parasta opinnoissa on yhdessä tekeminen
Kuka olet?
Olen Katri Isomäki, 44-vuotias ja opiskelen tradenomitutkintoa monimuotototeutuksena Mänttä-Vilppulassa. Opintoja on nyt takana melkein kolme vuotta. Työskentelen ammattioppilaitoksessa äidinkielenopettajana, ja vapaa-aikani kuluu perheen, koirien, teatterin, metsästyksen ja yhdistystoiminnan parissa.
Mikä sai sinut hakemaan TAMKin liiketalouden monimuoto-opintoihin?
Opiskelen ja opin mielelläni uutta. Halusin myös laajentaa omaa osaamistani ja siten lisätä työllistymismahdollisuuksiani. Monimuoto-opinnot alkoivat Mänttä-Vilppulassa sopivasti sellaiseen aikaan, kun minulla ei ollut muuta työn alla. En usko, että olisin hakenut opiskelemaan minnekään muualle. Haluan tulevaisuudessakin asua ja työskennellä Mäntän seudulla.
Millaista opiskelu on?
Meillä on kaksi lähipäivää kuukaudessa. Ennen tapasimme Mäntässä, mutta korona-aikana olemme kokoontuneet Zoomissa. Muina päivinä työskennellään itsenäisesti tai pienryhmän kanssa. Monimuoto-opiskelu on sopinut minulle hyvin, koska voin opiskella silloin kun itselleni parhaiten sopii. Deadlinet takaavat sen, että opinnot kuitenkin etenevät.
Opintoihin kuuluu myös kaksi 15 opintopisteen laajuista harjoittelua. Ensimmäisen harjoittelun sain osittain suoritetuksi hyväksilukemalla aiemman osaamiseni, jonka olen hankkinut yhdistystoiminnassa. Olen ollut pitkään mukana paikallisessa koirakerhossa sekä harrastajateatterissa. Harjoittelu sisälsi yhdistyksen kirjanpitoa, kesäteatterin markkinointia ja asiakaspalvelua sekä koiranäyttelyjen järjestämistä. Loput ensimmäisestä harjoittelusta suoritin Serlachius-museoilla, jossa tein asiakkaiden syvähaastatteluja ja harjoittelin draamaopastuksia englannin kielellä.
Toisessa harjoittelussa halusin kokeilla jotain uutta, joten päädyin Metsä Tissuen asiakaspalveluun. Siellä tutustuin sekä kotimaan että viennin puolella tilausten syöttöön, kuljetussuunnitteluun, laskutukseen ja toiminnanohjausjärjestelmä SAPin käyttöön.
Millaisia opintojen yritysprojektit ovat olleet?
Projekteja on ollut monia erilaisia. Mielestäni antoisinta on työskennellä saman yrityksen kanssa yhtä projektia pidempään, koska silloin sen toimintaan tutustuu syvemmin. Kun projektin ja yrityksen tavoitteet sopivat yhteen, on lopputulos palkitseva sekä yritykselle että opiskelijoille.
Esimerkiksi Lemmikkitarvike Riemulle pienryhmämme suunnitteli pentupäivän. Se oli koiranpennun hankkineille tai sitä harkitseville suunnattu tapahtuma, jonka tavoitteena oli uusien asiakkaiden hankkiminen. Teimme Riemulle myös asiakaskyselyn, ja itse olin tekemässä tilinpäätösanalyysiä.
Mikä opinnoissa on parasta? Entä haastavinta?
Parasta on yhdessä tekeminen. Ilman huipputiimini tsemppausta tuskin olisin näin hyvässä vaiheessa opintojeni kanssa. Jokaviikkoiset Teams-tapaamiset ovat tärkeä juttu. Välillä teemme tehtäviä eteenpäin, välillä puramme niin ilonaiheet kuin turhautumisetkin.
Haastavinta on oman ajankäytön hallinta ja muun elämän yhteen sovittaminen opiskelun kanssa. Välillä olen pystyttänyt työpisteeni tyttären lentopallotreenien ajaksi Vilppulan urheilutalon eteiseen, välillä kirjastoon. Toisena opiskeluvuonna olin töistä opintovapaalla, jolloin sain onneksi keskittyä vain opiskeluun.
Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?
Haluaisin jatkaa opiskelua sitten, kun tästä koulutuksesta on kulunut vähän aikaa. Olen kiinnostunut esimerkiksi hallintotieteiden maisteriohjelmasta.
Mitä sanoisit niille, jotka harkitsevat liiketalouden monimuoto-opintoihin hakeutumista?
Opiskelu on antoisaa ja järjestelyt toimivat hyvin, joten suosittelen ehdottomasti hakemaan. Oma opiskelumotivaatio tulee toki punnita huolella, sillä 3,5 vuotta on pitkä aika opiskella, varsinkin työn ohella.