Ilkka Isotalo on tamperelaisen Ravintola C:n keittiömestari. Ravintola C käyttää ruoka-annoksissaan lähellä tuotettuja luomulaatuisia raaka-aineita. Ravintolan erikoisuutena ovat yleensä roskakaloina pidetyt kalalajit, kuten hauki ja kuore. Roskakalojen käyttö ravintona on kalojen kannanhoidollista toimenpidettä, jossa ympäristön monimuotoisuus säilytetään pitämällä eri kalalajien määrät tasapainossa keskenään. Samalla annetaan uhanalaisten kalalajien, kuten lohen, kannalle, mahdollisuus elpyä.
Ilkka kertoo, että kokonaisten kalaruhojen käyttöä on säännelty, minkä vuoksi koko ruhoa ei saa käyttää, jolloin hyviä ruokaosia on laitettava roskiin. Tällaisia osia ovat esimerkiksi kalan ruoto ja nahka, joista voisi säännösten joustaessa valmistaa vaikkapa herkullisen kalaliemen. Mikäli säännökset joustaisivat, Ilkka käyttäisi mielellään näitä ruokaosia hyödyksi eri kalaruoka-annosten valmistamisessa. Tämä olisi myös ympäristön kannalta nykyistä kestävämpi ratkaisu.
Kuvasarja on tehty osana Visuaalisen journalismin maisteriohjelman Journalistisen henkilökuvauksen työpajaa syksyllä 2022 Tämän kurssinosan aiheena oli YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelman Vedenalainen elämä -teeman tavoitteet.