5. Valitse ympäristöt ja työkalut suunnitelmasi pohjalta

Opetuksen digityökalut

Tältä sivulta löydät tietoa Tampereen korkeakouluyhteisössä käytössä olevista oppimisympäristöistä ja opetuksessa käytettävistä digityökaluista. Oheinen sipulimalli havainnollistaa työkaluvaihtoehtoja ja niiden roolia Tampereen korkeakouluyhteisössä ja auttaa valitsemaan eri tilanteisiin sopivat työkalut.

Kuva on interaktiivinen, joten punaisia info-symboleita painamalla saat esiin kuvauksen työkalusta tai kategoriasta. Kuvan alapuolelta sivulta löydät työkalut kategorioittain lueteltuna ja niiden kohdalta tarkemman kuvauksen ja linkit työkalun ohjeisiin.

Katso kuva täysikokoisena

Katso saavutettava näkymä kuvasta


Tietoa ja ohjeita työkalujen käyttöön

Ylläolevassa kuvassa olevat työkalut on jaoteltu käyttötarkoituksen mukaan kolmeen kategoriaan. Klikkaa otsikkoa ja näet kategoriaan liittyvät työkalut sekä tietoa ja ohjeita niihin liittyen.

Keskeiset kysymykset

Ennen työkalun valitsemista on hyvä pohtia vastausta seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä opintojaksolla tulee oppia ja millaista osaamista saavuttaa?
  • Mitä menetelmää hyödyntäen ja miten työskentelemällä nämä tavoitteet saavutetaan? Mitä tarvitaan oppimisen tueksi?

Vastausten pohjalta on helpompi valita työkalut, joilla tavoitteen mukainen toiminta on mahdollista.

Tutustu myös

IT-ohjeet: Julkiset IT-ohjeet ja yhteystiedot, sekä linkit vain intrassa julkaistuihin ohjeisiin.

Vinkkipankki: Vinkkipankki-sivusto jakaa hyviä käytäntöjä ja vinkkejä digityökaluista ja niiden hyödyntämisestä opetuksessa ja opiskelussa sekä työyhteisön ja oman työskentelyn tukena.

Tukipalvelut: Tampereen korkeakouluyhteisön opetuksen kehittämisen tukipalvelut.

IT Helpdesk: Muistathan IT Helpdeskin monet sähköiset palvelukanavat, kun kaipaat apua tietojärjestelmiin tai digityökaluihin liittyvissä kysymyksissä.

Digimentorit: Toiminnan tavoitteena on tiedon ja käytännön osaamisen lisääminen digitalisaation mahdollisuuksista sekä yhteistyön lisääminen ja hyvien käytäntöjen levittäminen korkeakouluyhteisön sisällä.

Ohjelmistot: lock Ohjeet ohjelmistojen asennukseen ja hankintaan.

Virtual Desktop lock: TUNI Virtual Desktop on palvelu, jonka kautta on mahdollista käyttää perinteisten tietokoneluokkien koneille asennettuja perusohjelmistoja ja muita opetuksen lisäohjelmistoja opiskelijan omalta tietokoneelta ajasta ja paikasta riippumatta ilman yksittäisten ohjelmistojen asennuksia.

Eduhouse (ent. Wistec): itseopiskelumateriaalit ja etäkoulutukset digityökaluihin liittyen

Kysymykset tämän sivun sisältöön liittyen it-helpdesk@tuni.fi