Hyppää pääsisältöön
Selaat menneen lukuvuoden (2022–2023) opintotietoja.
Haluatko vaihtaa kuluvaan lukuvuoteen?
Opintojakso, lukuvuosi 2022–2023
POL.VO.325

Poliittinen viestintä II, 10 op

Tampereen yliopisto
Essee on tietystä aiheesta tai aihepiiristä pohdiskellen ja arvioiden laadittu kirjoitelma. Opiskelijan tulee ensin olla yhteydessä opintojakson vastuuopettajaan, jonka kanssa opiskelija määrittelee korvaavalle esseesuoritukselle selkeän kysymyksenasettelun, lähdeaineiston ja esseen laajuuden. Esseen aiheen tulee sopia opintojakson osaamistavoitteisiin. Opiskelijan tulee käyttää esseessään tarkoituksenmukaista ja monipuolista lähdeaineistoa. Tekstin muotoseikkojen osalta on noudatettava hyviä tieteellisen kirjoittamisen käytäntöjä (ks. Opas kirjallisiin töihin, Politiikan tutkimuksen tutkinto-ohjelma, 2019). Kun esseen aiheesta ja lähdeaineistosta on sovittu, opiskelija voi ryhtyä kirjoitustyöhön. Opas kirjallisiin töihin löytyy opiskelijan oppaasta kohdasta ”Kirjallisten töiden ohjeet”. Tarkemmat kirjoitusohjeet esseille löytyy samaisesta oppaasta sivuilta 6-7 (arviontikriteerit liitteessä 5).
Kaikkien osuuksien suorittaminen on pakollista.

Poliittinen viestintä II (Itsenäinen työskentely); englanti, suomi

Poliittinen viestintä II (Osallistuminen opetukseen); englanti, suomi

Tyyppi
Osallistuminen opetukseen
Opetuskieli
englanti, suomi
Laajuus
5 op
Arvosteluasteikko
Yleinen asteikko, 0-5
Vastuuorganisaatio
Johtamisen ja talouden tiedekunta 100 %

Ohjelmassa oleva opetus

Toteutus

Luento-opetus, Epävirallisen poliittisen edustuksen monet muodot

Luento-opetus (suomi)
2.9.2022 – 18.11.2022
Aktiivinen periodissa 1 (1.8.2022–23.10.2022)
Aktiivinen periodissa 2 (24.10.2022–31.12.2022)

Kurssin tarkoituksena on tutustua erilaisiin epävirallisen poliittisen edustuksen muotoihin. Perinteisesti poliittinen edustus on ymmärretty ammattipoliitikkojen ja muiden poliittisissa organisaatioissa toimivien edustajien tehtäväksi, mutta nykyaikaisissa yhteiskunnissa poliittista edustusta voidaan nähdä hyvinkin erilaisten toimijoiden toiminnassa. Tällaisia toimijoita voivat olla esimerkiksi ilmastonmuutosmielenosoituksiin osallistuvat nuoret, erilaiset sosiaalisen median vaikuttajat tai populaarimusiikin tähdet. Kurssilla keskitytään erityisesti juuri tähän niin sanottuun epäviralliseen poliittiseen edustukseen, sen muotoutumiseen, sen eri muotoihin ja yhteiskunnalliseen merkitykseen.

Kurssi koostuu luento-osuudesta, jossa tutustutaan kattavasti ja esimerkkien kautta poliittisen edustuksen tutkimusperinteeseen sekä seminaariosuudesta, jossa poliittista edustusta tarkastellaan opiskelijoiden laatimien tapaustutkimusten kautta. Kurssin suoritettuaan opiskelijalla on laajat tiedot poliittisen edustuksen eri muodoista ja kyky havainnoida epävirallista poliittista edustusta yhteiskunnassa.

Kurssille otetaan sen opetusmuodon takia 24 opiskelijaa. Etusijalla ilmoittautumisissa ovat valtio-opin opintosuunnan valinneet tai siihen suuntautuvat opiskelijat. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja jos paikkoja riittää, mukaan pääsevät myös muiden opintosuuntien opiskelijat. Kurssille osallistumiseksi opiskelijoilta edellytetään aikaisempina opintoina POL.102 Valtio-opin johdantokurssi.

Työskentelytavat
Oppimisympäristöt

Yhteiset

Luennot:
Opettajat
Sijainti

Seminaari:
Opettajat
Sijainti