Hyppää pääsisältöön
Selaat menneen lukuvuoden (2019–2020) opintotietoja.
Haluatko vaihtaa kuluvaan lukuvuoteen?
Opintojakso, lukuvuosi 2019–2020
YKT09.6

Ruumiillisuuden ja sukupuolentutkimuksen alat, 5–10 op

Tampereen yliopisto

Ruumiillisuuden ja sukupuolentutkimuksen alat (Osallistuminen opetukseen), suomi

Tyyppi
Osallistuminen opetukseen
Opetuskieli
suomi
Laajuus
5–10 op
Arvosteluasteikko
Yleinen asteikko, 0-5
Vastuuorganisaatio
Yhteiskuntatieteiden tiedekunta 100 %

Ohjelmassa oleva opetus

Toteutus

Fashion and Gender, Verkko-opetus

Verkko-opetus (englanti)
7.10.2019 – 29.11.2019
Aktiivinen periodissa 1 (1.8.2019–20.10.2019)
Aktiivinen periodissa 2 (21.10.2019–31.12.2019)
Toteutus

Mitä kaikkea on sukupuoli?, Seminaari

Seminaari (suomi)
20.9.2019 – 29.11.2019
Aktiivinen periodissa 1 (1.8.2019–20.10.2019)
Aktiivinen periodissa 2 (21.10.2019–31.12.2019)
Toteutus

Mielenterveys, yhteiskunta ja sukupuoli, Seminaari (Tampere)

Seminaari (suomi)
11.9.2019 – 30.10.2019
Aktiivinen periodissa 1 (1.8.2019–20.10.2019)
Aktiivinen periodissa 2 (21.10.2019–31.12.2019)
Toteutus

Eläimet työssä, Luento-opetus (Tampere)

Luento-opetus (suomi)
11.9.2019 – 4.12.2019
Aktiivinen periodissa 1 (1.8.2019–20.10.2019)
Aktiivinen periodissa 2 (21.10.2019–31.12.2019)
Toteutus

Grassroots - Theorizing activism, Verkko-opetus

Verkko-opetus (englanti)
7.10.2019 – 29.11.2019
Aktiivinen periodissa 1 (1.8.2019–20.10.2019)
Aktiivinen periodissa 2 (21.10.2019–31.12.2019)
Toteutus

Feminist Food Studies, Online teaching

Verkko-opetus (englanti)
20.1.2020 – 23.3.2020
Aktiivinen periodissa 3 (1.1.2020–1.3.2020)
Aktiivinen periodissa 4 (2.3.2020–31.5.2020)
Applications 5.12.1019 – 9.1.2020 here, max. amount of students 30.Organized by HILMA Network for Gender Studies.


If you are selected to the course, please contact the course contact person in Tampere University (Tuija Koivunen, tuija.koivunen@tuni.fi) after the course assesment at the latest for agreeing on the registration of the course.

During the course we examine food production and eating from different feminist research perspectives. In the course, food is studied as a constitutive part of everyday life and politics and therefore as linked to the various intersecting differences central to feminist studies: gender, race, class, and sexuality. Also the question of non-human others as and in relation to food is examined in the course. The course deals with, for example, everyday gendered practices around food production, preparation and eating, feminist food justice, animal production through feminist and animal ethics, food from posthumanist and new materialist perspectives, food and racialization, postcolonial perspectives on food, and social movements related to food. In the course, the student will learn how to think of food from the perspective of different feminist theories. The student will also learn how food is part of feminist politics and what kinds of tools feminist research provides to tackle food-related social and environmental issues.




Työskentelytavat
Oppimateriaalit
Toteutus

Työ, talous, sukupuoli, Luento-opetus (Tampere)

Luento-opetus (suomi)
4.3.2020 – 29.4.2020
Aktiivinen periodissa 4 (2.3.2020–31.5.2020)